Φώφη Γεννηματά: “Σταθερή πυξίδα εθνικής ανεξαρτησίας η Θράκη”

Φώφη Γεννηματά: “Σταθερή πυξίδα εθνικής ανεξαρτησίας η Θράκη”
Φώφη Γεννηματά Eurokinissi

"Στέλνουμε μήνυμα διαρκούς συμπαράστασης της δημοκρατικής παράταξης στη Θράκη"αναφέρει στο μήνυμά της η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής για την επέτειο των 100 χρόνων από την απελευθέρωσή της.

«Τιμούμε τους αγώνες του θρακικού ελληνισμού για πρόοδο, ειρήνη, δημοκρατία και αισθανόμαστε περήφανοι για το μοναδικό μήνυμα της ειρηνικής συνύπαρξης που εκπέμπει η Θράκη παγκοσμίως, στην ταραγμένη εποχή μας», επισημαίνει η Φώφη Γεννηματά σε δήλωσή της για τα 100 χρόνια μετά την απελευθέρωση της και την ενσωμάτωσή της στον εθνικό κορμό στις 14 Μαΐου του 1920, που δικαίωσε την επίπονη εθνική προσπάθεια και τις προσδοκίες και τους αγώνες ολόκληρων γενεών.

Όπως αναφέρει η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, η Θράκη ως το ανατολικότερο χερσαίο σύνορο της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι στην πρώτη γραμμή και αποτελεί σταθερή πυξίδα εθνικής ανεξαρτησίας, εδαφικής ακεραιότητας και ενότητας του Ελληνισμού, για την αντιμετώπιση των σύγχρονων προκλήσεων και κινδύνων.

«Στέλνουμε μήνυμα διαρκούς συμπαράστασης της δημοκρατικής παράταξης στη Θράκη, που ξεκινά από τον Ελευθέριο Βενιζέλο και φθάνει μέχρι σήμερα. Και υπόσχεση να συνεχίσουμε τον αγώνα για κοινωνική ευημερία και προκοπή, για ένα μέλλον δημιουργικό και ελπιδοφόρο που αξίζει στους πολίτες της», καταλήγει.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα