Φωτιά στην Βαρυμπόμπη: Στις καιρικές συνθήκες τα ρίχνουν Χρυσοχοΐδης και Χαρδαλιάς

Φωτιά στην Βαρυμπόμπη: Στις καιρικές συνθήκες τα ρίχνουν Χρυσοχοΐδης και Χαρδαλιάς
Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ / EUROKINISSI

Για ακραίες καιρικές συνθήκες που ευθύνονται για την πυρκαγιά που έκαψε δάσος και σπίτια σε Βαρυμπόμπη, Αδάμες και Θρακομακεδόνες έκαναν λόγο ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη και ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας.

“Αυτές οι πολύ δύσκολες καιρικές συνθήκες δεν μας βρίσκουν απροετοίμαστους”, ανέφερε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, κατά την ενημέρωση για την φωτιά στην Βαρυμπόμπη, το βράδυ της Τρίτης.

“Θα αναφερθώ στις εκκενώσεις των οικισμών πρωταρχικός μας στόχος είναι η προστασία της ζωής”, τόνισε ο υπουργός και πρόσθεσε ότι οι υπηρεσίες του κράτους ήταν παρούσες για την προστασία των πολιτών με αίσθημα ευθύνης και αυταπάρνησης, επισημαίνοντας ότι η εκκένωση των περιοχών έγινε “με υποδειγματικό τρόπο”.

“Η μέρα είναι δύσκολη για όλη τη χώρα εξ αιτίας των ακραίων καιρικών συνθηκών”, υπογράμμισε από την πλευρά του ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς. Είπε πως σήμερα είναι μια πολύ δύσκολη ημέρα για όλη τη χώρα, με πολλές και ιδιαίτερα δύσκολες στην αντιμετώπιση τους πυρκαγιές εξαιτίας των ακραίων καιρικών συνθηκών,.

Συγκεκριμένα, επισήμανε ότι μετράμε 81 δασικές πυρκαγιές στην επικράτεια το τελευταίο 24ωρο, ότι 40 μέτωπα είναι ανοικτά και επισήμανε πως η σημαντικότερη πυρκαγιά ήταν αυτή που εκδηλώθηκε στις 13:25 στους πρόποδες της Πάρνηθας στην περιοχή της Άνω Βαρυμπόμπης σε δασική έκταση.

Αναφερόμενος εκτενώς στις συνθήκες που επικρατούσαν, ο υφυπουργός ανέφερε ότι στην περιοχή επικράτησαν συνθήκες με 45 βαθμούς Κελσίου και υγρασία κάτω από το 10% λόγω του καύσωνα”. Σύμφωνα με τον κύριο Χαρδαλιά, ο άνεμος είχε ριπές που έφτασαν τα 6 μποφόρ με τεράστια θερμικά φορτία.

“Οι ώρες είναι κρίσιμες. Η χώρα μας βιώνει ένα ακραίο καιρικό φαινόμενο, έναν από τους χειρότερους καύσωνες των τελευταίων 40 ετών. Απόλυτη προτεραιότητα να διαφυλάξουμε τις ανθρώπινες ζωές. Όλες μας οι δυνάμεις δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό”, πρόσθεσε ο υφυπουργός και πρόσθεσε: “Έχουμε επέμβει σε 315 περιπτώσεις για απομάκρυνση κατοίκων. 520 πυροσβέστες στη μάχη της κατάσβεσης. Συνδράμουν 305 αστυνομικοί με 80 οχήματα”.

Όπως τόνισε ο κ. Χαρδαλιάς, εστάλησαν πέντε sms από το 112.  “Οι πυροσβεστικές δυνάμεις αντιμετώπιζαν ακόμη δύο πυρκαγιές την ώρα που ξέσπασε η φωτιά στη Βαρυμπόμπη”.

Σημείωσε πως αυτή τη στιγμή αντιμετωπίζουμε τρία κύρια μέτωπα, στη Βαρυμπόμπη, στις Αδάμες και στους Θρακομακεδώνες. Είναι μια επικίνδυνη πυρκαγιά που εξελίσσεται κάτω από ιδιαίτερες συνθήκες, προσέθεσε.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα