Κασσελάκης: Θα ψηφίσουμε το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια – Θα επιβληθεί κομματική πειθαρχία

Διαβάζεται σε 5'
Κασσελάκης: Θα ψηφίσουμε το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια – Θα επιβληθεί κομματική πειθαρχία
Στέφανος Κασσελάκης EUROKINISSI

Την επιβολή κομματικής πειθαρχίας στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ όταν έρθει προς ψήφιση στη Βουλή το νομοσχέδιο για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών ανακοίνωσε ο στέφανος Κασσελάκης

Στο νομοσχέδιο για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών, την ακρίβεια που ταλανίζει τους πολίτες όπως επίσης και για τα εσωτερικά ζητήματα που αφορούν τον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία αναφέρθηκε ο Πρόεδρος του κόμματος, Στέφανος Κασσελάκης, σε συνέντευξή του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του STAR.

Μια ημέρα μετά την συνέντευξη του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη για το νομοσχέδιο για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαρών, ο κ. Κασσελάκης σχολίασε πως “η συνέντευξη είχε και θετικά και αρνητικά” σημειώνοντας πως ο ίδιος εξεπλάγην με το ότι ο πρωθυπουργός “ωθεί τους βουλευτές του κόμματός του στην αποχή” χαρακτηρίζοντάς τη “στάση πολιτικής δειλίας” ιδιαίτερα όταν αφορά ένα ζήτημα ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα υπερψηφίσει το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια και θα επιβληθεί, μάλιστα, κομματική πειθαρχία, διαβεβαίωσε στη συνέχεια ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

“Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν παίζει με τα ανθρώπινα δικαιώματα. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται να σταθεί ποτέ απέναντι στην κοινωνική πρόοδο”, είπε χαρακτηριστικά, ωστόσο, σημείωσε πως “δεν έχουμε δει ακόμα μία λέξη” από το εν λόγω νομοσχέδιο και ότι είναι “ατελές” στη βάση των όσων είπε ο πρωθυπουργός στη χθεσινή συνέντευξη.

Αναφέρθηκε, δε, στην πρόταση που έχει ήδη καταθέσει ο ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας πως έχει διαφορές με την πρόταση που αναμένεται να φέρει η κυβέρνηση, ωστόσο, τόνισε πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα ψηφίσει το νομοσχέδιο και μάλιστα επιβάλλοντας κομματική πειθαρχία.

Επίσης, κατηγόρησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι “εργαλειοποίησε το όνομά του” σε ό,τι αφορά το ζήτημα της παρένθετης μητέρας προκειμένου να “προωθήσει την πρόταση στο ακροδεξιό, κομματικό κοινό του”, προσθέτοντας ότι η φρασεολογία που χρησιμοποίησε για αυτές τις γυναίκες “δεν τον τιμά”.

Εξάλλου, σημείωσε ότι «δεν είναι εγωιστικό» αυτό που φέρνει ως πρόταση ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά “αλτρουιστικό” και για το “καλό της κοινωνίας”.

“Αυτό είναι μικροπρέπεια. Εγώ θέλω οι συμπολίτες μου να είναι πιο ευτυχισμένοι” συνέχισε.

“Η ιστορία θα κρίνει την κοινωνική πρόοδο. Στο ζήτημα της τεκνοθεσίας υπάρχουν γραφειοκρατικές κ νομικές αγκυλώσεις που πρέπει να λυθούν. Και για τα ομόφυλα και τα ετερόφυλα ζευγάρια. Το νομοσχέδιο όποτε κ αν έρθει στη Βουλή, θα περάσει λόγω του ΣΥΡΙΖΑ” συνέχισε.

Ερωτώμενος για την παρένθετη μητρότητα, είπε: “Δεν είναι εγωιστικό αυτό που θέλω. Ελπίζω να έχω συμβάλει στην ορατότητα, για να μπορούν τα παιδιά να αγκαλιάζουν τους γονεις τους” ενώ χαρακτήρισε “ελαφρότητα” του πρωθυπουργού την αναφορά σε γονέα 1 και 2, επισημαίνοντας ότι ακολουθεί τη στάση του Αντώνη Σαμαρά. “Κανείς δεν λέει ότι θα τους φωνάζουν έτσι” είπε χαρακτηριστικά.

Για την στάση της Εκκλησίας, αρκέστηκε να αναφερθεί στο θετικό κλίμα της συνάντησής του με τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο και συνέχισε: “Η Εκκλησία πρέπει να έχει ρόλο στην κοινωνία. Πρέπει να προωθήσουμε την Εκκλησία σε έναν τρόπο που βελτιώνεται η αλληλεγγύη μεταξύ των συμπολιτών μας”.

“Η στάση του κ. Ανδρουλάκη είναι στάση πολτικής εκμετάλλευσης” συνέχισε. “Είναι δυνατόν ο αρχηγός προοδευτικού κόμματος να βασίζεται στην απόφαση του κ. Πλεύρη για το αν θα περάσει ένα τέτοιο νομοσχέδιο;” τόνισε. Παράλληλα, αναφερόμενος στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής, είπε: “Ας βρει πρώτα την κατάσταση που έχει με τον πρωθυπουργό που τον έχει ως εκβιαζόμενο” αναφερόμενος στο ζήτημα των υποκλοπών.

Για το ζήτημα της αντιμετώπισης της ακρίβειας από την κυβέρνηση είπε: “Ο κ. Μητσοτάκης φάνηκε εκνευρισμένος με τον προκάτοχό του. Αλλά ο προκάτοχός του είναι ο ίδιος. Τι έκανε 5 χρόνια όταν φτωχοποιούταν ο Έλληνας πολίτης;”

Στη συνέχεια προανήγγειλε ότι θα ανακοινώσει μια σειρά από προτάσεις άμεσα που θα είναι κοστολογημένες, όπως τον μηδενικό ΦΠΑ σε προϊόντα πρώτης ανάγκης.

“Ο ΣΥΡΙΖΑ θα κατέβει στις εκλογές ανανεωμένος για να διεκδικήσει μια αυτοδύναμη κυβέρνηση” πρόσθεσε ο κ. Κασσελάκης, ενώ σχολίασε τα χαμηλά ποσοστά που εμφανίζουν τον ΣΥΡΙΖΑ οι δημοσκοπήσεις, λέγοντας: Έχουμε περάσει από διπλή διάσπαση” και συμπλήρωσε: “ήμουν πρόσωπο της χρονιάς, υπάρχει προσμονή από τους πολίτες”.

Για τα χρήματα που δάνεισε στον ΣΥΡΙΖΑ, τα οποία, όπως είπε, είναι 230.000 ευρώ, είπε: “Συζητήθηκε πολύ αυτό το θέμα, αυτό που δεν συζητήθηκε είναι πως ένας πρωθυπουργός κόμματος που χρωστά μισό εκατ. κυβερνά και παίρνει αποζημίωση για τις ελιές του”.

Αναφορικά με τις Σπέτσες, σχολίασε πως δεν πρόκειται ακριβώς για συνεδρίαση ΚΟ. “Είναι πρόσκληση του προέδρου στους βουλευτές του να τους φιλοξενήσει και να τους ακούσει. Έβγαλαν πολύ δουλειά. Δεν έχω κανένα ενδοιασμό να παίρνω πρωτοβουλίες που είναι καινοφανείς για την Ελλάδα” είπε.

“Είναι μια πρόσκληση από την καρδιά μου” συνέχισε και πρόσθεσε: “Ο κ. Τσίπρας δεν ήταν αναμενόμενο να έρθει, πρέπει να μαζευτούμε με τους βουλευτές, να δουλέψουμε συντεταγμένα, να βγάλουμε αποτελέσματα”.

Για την φερόμενη πρόταση του Κυριάκου Μητσοτάκη στον ίδιο να αναλάβει υπουργείου, σχολίασε: “Ο διευθυντης του γραφείου μου φανέρωσε κάτι που γνώριζε με στοιχεία εδώ και χρόνια. Η αντίδραση Μητσοτάκη με ειρωνεία μου θύμισε την αντίδρασή του στις υποκλοπές”. Ωστόσο σε ερώτημα για το πώς αποδεικνύεται η παραπάνω πρόταση, ο κ. Κασσελάκης δεν έδωσε συγκεκριμένη απάντηση. “Εμεις δεν έχουμε θέμα με την αλήθεια” είπε.

Τέλος, για το ζήτημα του στρατού, επιβεβαίωσε πως τον Μάρτιο θα εκτίσει την θητεία του, λέγοντας χαρακτηριστικά “Περιμένω ενημέρωση από τον ναύαρχο Αποστολάκη”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα