Γαβράς για Σαρτζετάκη: "Ήταν το τέλειο παράδειγμα δικαστή"

Ο Κώστας Γαβράς
Ο Κώστας Γαβράς INTIME

Ο σκηνοθέτης του "Ζ" μίλησε για τον Χρήστο Σαρτζετάκη και το σπουδαίο του έργο στην υπόθεση της δολοφονίας Λαμπράκη. "Οι νέοι δικαστές να διαβάσουν το βιβλίο του".

Ο σπουδαίος σκηνοθέτης του "Ζ", Κώστας Γαβράς, ταινία στην οποία ενσωμάτωσε μέσω του Ζαν Λουί Τρεντινιάν τον Χρήστο Σαρτζετάκη, μίλησε για τον πρώην Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τη σημαντική του συμβολή στην εκδίκαση της υπόθεσης για τη δολοφονία του Γρηγόρη Λαμπράκη.

"Είναι ένα τέλειο παράδειγμα δικαστή. Την έκανα την ταινία γιατί ήταν παράδειγμα δικαστή. Μέσα σε τόσο δύσκολη κατάσταση, με μία βασιλική οικογένεια που είχε όλο τον στρατό μαζί της και εναντίον του, αυτός αποφάσισε να συνεχίσει και να πάει μέχρι το τέλος το δικαστικό του καθήκον. Ήταν τελείως απίθανο", είπε αρχικά ο Κώστας Γαβράς για να σταθεί και στο βιβλίο του Χρ. Σαρτζετάκη "Επιτελών το καθήκον μου", που περιγράφει λεπτομερώς όσα εκτυλίχθηκαν το 1963:

ADVERTISING

"Έβγαλε τους δύο τόμους της ζωής του και όλοι οι νέοι δικαστές Αθηνών πρέπει να το διαβάσουν. Είναι ο τέλειος κατάλογος του τι υπέστη εκείνη την εποχή. Είναι καταπληκτικό βιβλίο. Δύο τόμοι απίθανοι. Όλες οι λεπτομέρειες που είχε γράψει, τι συνέβαινε κάθε μέρα στην υπόθεση. Το πήγε μέχρι το τέλος. Αυτό ήταν το παράδειγμά του. Τα έκανε όλα αυτά σε μία κατάσταση που ήταν πολύ επικίνδυνη για εκείνον".

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Πρόεδρος Δημοκρατίας
SHARE:

24Media Network