Γαβρόγλου: Τέλος στις Πανελλήνιες από το 2020 αλλά όχι και στις εξετάσεις

Συζήτηση των άρθρων και του συνόλου του σχεδίου νόμου: "Αναδιοργάνωση των δομών υποστήριξης της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και άλλες διατάξεις" την Πέμπτη 7 Ιουνίου 2018, στην Ολομέλεια της Βουλής.
(EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)
Ο υπουργός Παιδείας, Κώστας Γαβρόγλου EUROKINISSI

Ο υπουργός Παιδείας προανήγγειλε ότι το νέο σύστημα εισαγωγής θα ισχύσει το μεθεπόμενο Ιούνιο. Αναμένεται να ανακοινωθεί μέχρι το τέλος Ιουλίου.

Στο τέλος Ιουλίου θα ανακοινωθεί το νέο σύστημα εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση το οποίο θα ισχύσει από τον Ιούνιο του 2020 και θα βάζει οριστικό τέλος στη δοκιμασία των πανελλήνιων εξετάσεων.

Ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου προανήγγειλε από το βήμα της Ολομέλειας της Βουλής ότι οι μαθητές που θα τελείωσουν την Γ’ Λυκείου το καλοκαίρι του 2020 θα είναι οι πρώτοι που θα δώσουν εξετάσεις με το νέο σύστημα που θα καταργεί της Πανελλήνιες και θα «αποδραματοποιεί» τις εξετάσεις. Ο κ. Γαβρόγλου προανήγγειλε ότι το νέο σύστημα θα είναι δομημένο γύρω από την Γ’ Λυκείου και αναμένεται να ανακοινωθεί σε λίγες εβδομάδες δηλαδή στα τέλη Ιουλίου.

ADVERTISING

Ο κ. Γαβρόγλου ξεκαθάρισε, πάντως, ότι και το νέο σύστημα θα περιλαμβάνει εξετάσεις και μάλιστα διέψευσε ότι το υπουργείο Παιδείας είχε ισχυριστεί πως θα υπάρχει εισαγωγή χωρίς καμία εξέταση. «Οι εξετάσεις είναι οργανικό εργαλείο του παιδιού. Κανείς δεν λέει ότι θα πηγαίνεις το πρωί στο σχολείο και θα κάνεις ό,τι θέλεις» διευκρίνισε.


ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Πανελλήνιες: Την Παρασκευή οι βαθμολογίες - Με κωδικούς και χωρίς ονόματα

Μετά τις πανελλήνιες, τι;

Τι κι αν δεν πέτυχες υψηλές βαθμολογίες; Ιδού το "έξυπνο" plan B με τμήματα και σχολές

SHARE:

24Media Network