Γεννηματά: Απαράδεκτες και προκλητικές οι δηλώσεις του Ερντογάν

Συζήτηση στην Ολομέλεια της Βούλης, της επίκαιρης επερώτησης, αρμοδιότητας του Υπουργείου Υγείας, 15 Βουλευτών της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, με θέμα: "Κατάρρευση του Εθνικού Συστήματος Υγείας", την Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2016.
(EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)
Συζήτηση στην Ολομέλεια της Βούλης, της επίκαιρης επερώτησης, αρμοδιότητας του Υπουργείου Υγείας, 15 Βουλευτών της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, με θέμα: "Κατάρρευση του Εθνικού Συστήματος Υγείας", την Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2016. (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) EUROKINISSI

"Η Ελλάδα πρέπει να κινείται με σωφροσύνη και αποφασιστικότητα", επεσήμανε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ

Απαράδεκτες και προκλητικές χαρακτήρισε την Κυριακή η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά τις πρόσφατες δηλώσεις του Τούρκου προέδρου Ταγίπ Ερντογάν για τη Συνθήκη της Λωζάνης και την ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών της γείτονας χώρας, στην οποία τίθεται ζήτημα κυριαρχίας σε νησιά του Αιγαίου.

"Οι δηλώσεις του κ. Ερντογάν και η ανακοίνωση του Τουρκικού ΥΠΕΞ είναι απολύτως απαράδεκτες και προκλητικές. Απορρέουν από αντιλήψεις, που είναι αντίθετες με το διεθνές δίκαιο και τις αρχές της καλής γειτονίας, μπορούν να οδηγήσουν σε επικίνδυνα αδιέξοδα και σε εντάσεις που ζημιώνουν τις διμερείς σχέσεις  και κλονίζουν τη σταθερότητα στην ευρύτερη περιοχή", επεσήμανε η κ. Γεννηματά.

Και πρόσθεσε: "Η Ελλάδα ως ανεξάρτητη, κυρίαρχη και Δημοκρατική Ευρωπαϊκή χώρα στηρίζει  την ακεραιότητά και τις διεθνείς της σχέσεις στις Διεθνείς Συμβάσεις, τις οποίες τηρεί με απαρέγκλιτη συνέπεια και στους κανόνες του διεθνούς δικαίου.

Στο πλαίσιο αυτό η Ελλάδα πρέπει να κινείται με σωφροσύνη και αποφασιστικότητα, διότι σπασμωδικές αντιδράσεις που χαρακτηρίζονται από αμηχανία και έλλειψη αυτοπεποίθησης θα μπορούσαν να τραυματίσουν καίρια τα συμφέροντα μας".

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: ΠΑΣΟΚ
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Ζήτημα κυριαρχίας σε νησιά του Αιγαίου θέτει το τουρκικό ΥΠΕΞ

Ερντογάν: Με τη 'Λωζάνη' παραχωρήσαμε νησιά που μπορούμε να πατήσουμε με ένα σάλτο

Ερντογάν σε ΕΕ: Τέρμα τα παιχνίδια

SHARE:

24Media Network