Γεννηματά: Απαράδεκτη η απόφαση Tραμπ για την κλιματική αλλαγή

Γεννηματά: Απαράδεκτη η απόφαση Tραμπ για την κλιματική αλλαγή

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ καταδίκασε σε ανακοίνωσή της την απόφαση Τραμπ για απόσυρση των Ηνωμένων Πολιτειών από τη Συμφωνία του Παρισιού

«Απαράδεκτη και απογοητευτική» χαρακτήρισε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης την απόφαση του Ντόναλντ Τραμπ για απόσυρση των ΗΠΑ από την παγκόσμια Συμφωνία του Παρισιού για την κλιματική αλλαγή.

«Η απόσυρση αυτή όμως, δεν πρέπει να οδηγήσει στην απόσυρση των κοινωνιών από την ελπίδα ότι ο πλανήτης μας μπορεί να έχει μέλλον. Δεν υπάρχει εναλλακτική λύση, γιατί δεν υπάρχει εναλλακτικός πλανήτης» αναφέρει η κα. Γεννηματά σε σχετική ανακοίνωσή της.

«Οι προοδευτικές δυνάμεις της Ευρώπης πρέπει να αναλάβουν άμεσα πρωτοβουλίες, ώστε ο πόλεμος των κοινωνιών για την αποτροπή της Κλιματικής Αλλαγής και τη διαμόρφωση ενός βιώσιμου πλανήτη, να κερδηθεί και ταυτόχρονα να αποτελέσει τη μεγάλη νέα πηγή δημιουργίας θέσεων εργασίας στο πλαίσιο της Κυκλικής Οικονομίας.

Η Ελλάδα, με τα δικά της ιδιαίτερα περιβαλλοντικά χαρακτηριστικά και συγκριτικά πλεονεκτήματα, περισσότερο από πολλές άλλες χώρες, έχει υποχρέωση να πρωτοστατήσει στην πανευρωπαϊκή και παγκόσμια μάχη για να μην αυξηθεί η θερμοκρασία του πλανήτη πάνω από το επιτρεπτό όριο» συνεχίζει.

(Φωτό: Sooc)

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Τραμπ, ΠΑΣΟΚ
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Μητσοτάκης: Εξαιρετικά δυσάρεστη εξέλιξη η απόφαση Τραμπ για το κλίμα

Γιατί σε αφορά το έγκλημα Τραμπ με την κλιματική αλλαγή

Spiegel για Τραμπ: Πρώτα η Αμερική, τελευταία η Γη

SHARE:

24Media Network