Γεννηματά: Χρειαζόμαστε ένα πρόγραμμα που θα ξανακάνει τους πολίτες να εμπιστευθούν τους σοσιαλιστές

Γεννηματά: Χρειαζόμαστε ένα πρόγραμμα που θα ξανακάνει τους πολίτες να εμπιστευθούν τους σοσιαλιστές

Για μάχη απέναντι στη συντήρηση και στο λαϊκισμό-δεξιό και αριστερό έκανε λόγο η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής στην παρέμβαση της στη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος. Τόνισε επίσης ότι η ΕΕ οφείλει να παρέμβει στην Τουρκία για το θέμα των δύο στρατιωτικών

Οι ευρωεκλογές του 2019 είναι μάχη απέναντι στη συντήρηση και στο λαϊκισμό-δεξιό και αριστερό, τόνισε η Φώφη Γεννηματά μιλώντας το μεσημέρι στη σύνοδο των Ευρωπαίων Σοσιαλστών στις Βρυξέλλες.

«Έχουμε ανάγκη λοιπόν ένα ριζοσπαστικό προοδευτικό πρόγραμμα αλλαγών που θα εξασφαλίζει στους ευρωπαίους πολίτες ανάπτυξη, δουλειές, κοινωνική προστασία, ίσες ευκαιρίες και ευημερία.Έχουμε ανάγκη από ένα πρόγραμμα που θα κάνει τους απλούς ανθρώπους να ξαναεμπιστευτούν τους σοσιαλιστές», τόνισε η κ. Γεννηματά σημειώνοντας ότι από τα εκλογικά αποτελέσματα φαίνεται να έχει χαθεί η εμπιστοσύνη των ευρωπαίων πολιτών.

Επικαλούμενη την εμπειρία του ΠΑΣΟΚ η κ. Γεννηματά σημείωσε ότι «ο λαϊκισμός χτύπησε πρώτα την Ελλάδα και τώρα χτυπάει και τους υπόλοιπους. Εμείς τώρα ανακάμπτουμε, αργά αλλά σταθερά. Ευχόμαστε να συμβεί το ίδιο, σε όλα τα αδελφά σοσιαλιστικά κόμματα και βέβαια να αποτυπωθεί στα αποτελέσματα των ευρωεκλογών».

Στη παρέμβασή της η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής αναφέρθηκε στην επιθετικότητα της Τουρκίας λέγοντας ότι ξεπερνά πλέον κάθε όριο, δημιουργώντας κινδύνους για την ειρήνη και τη σταθερότητα στην περιοχή.

«Πέρα από τις παραβιάσεις του διεθνούς δικαίου και τις επιθετικές ενέργειες στα Ίμια, συνέλαβε και φυλάκισε δύο έλληνες αξιωματικούς που έκαναν περιπολία στα ελληνοτουρκικά σύνορα για ασήμαντο λόγο. Η Ευρωπαϊκή Ένωση (Ε.Ε.) οφείλει να παρέμβει. Δεν μπορεί να είναι ουδέτερη σε αυτές τις συμπεριφορές. Είναι αναγκαίο να τεθεί το θέμα στη Σύνοδο Κορυφής. Ζητώ στη Διάσκεψη Κορυφής στη Βάρνα, η Ε.Ε. να ζητήσει από τον Ερντογάν ρητές δεσμεύσεις για το σεβασμό του Διεθνούς Δικαίου, των αρχών καλής γειτονίας και την επιστροφή των στρατιωτικών», τόνισε η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής.

Στη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος συμμετείχε ως παρατηρητής και ο πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσιπρας, ο οποίος επίσης αναφέρθηκε στο θέμα της κράτησης των δύο Ελλήνων από την Τουρκία

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Τουρκία
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Στήριξη των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών για τους δύο στρατιωτικούς ζήτησε ο Τσίπρας: "Όχι σε ακραία ένταση με Ρωσία"

SHARE:

24Media Network