Γεννηματά: Η κυβέρνηση χαϊδεύει και ζεσταίνει το φίδι του λαϊκισμού και της συνωμοσιολογίας

Γεννηματά: Η κυβέρνηση χαϊδεύει και ζεσταίνει το φίδι του λαϊκισμού και της συνωμοσιολογίας

Είναι καιρός να ξεκινήσει η κυβέρνηση σοβαρό διάλογο με τις δυνάμεις που στήριξαν την παραμονή της χώρας στο ευρώ, δήλωσε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φ. Γεννηματά

Η κυβέρνηση είναι ανήμπορη να κυβερνήσει. Είναι καιρός να ξεκινήσει σοβαρό διάλογο με τις δυνάμεις που στήριξαν την παραμονή της χώρας στο ευρώ, και να υπάρξει νέο συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας - διαπίστωσε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά.  

"Η κυβέρνηση οφείλει να κυβερνήσει και να εφαρμόσει με συνέπεια τις υποχρεώσεις που η ίδια ανέλαβε. Αν δεν μπορείτε να κυβερνήσετε, αν δεν διαθέτετε τις δυνάμεις, πείτε το. Αδιέξοδα δεν υπάρχουν" ανέφερε η κ. Γεννηματά, ζητώντας παράλληλα αλλαγή του εκλογικού νόμου και κατάργηση του bonus των 50 εδρών που δίνει ο υφιστάμενος εκλογικός νόμος στο πρώτο κόμμα.   Κατά τα άλλα, η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, επετέθη κατά της κυβέρνησης, διαπιστώνοντας πως κατά τη διαπραγμάτευση "υπέστη πρωτοφανή ήττα που απειλεί την ίδια την υπόσταση της χώρας", "χαϊδεύει και ζεσταίνει το φίδι του λαϊκισμού και της συνωμοσιολογίας".

Η Γεννήματα ανέφερε ακόμη ότι πρέπει να συμφωνηθεί ένας οδικός χάρτης για τα βήματα που θα μας οδηγήσουν στην έξοδο από την κρίση . Το grexit, είπε η κ. Γεννηματά, είναι παρκαρισμένο στη αυλή και για να φύγει οριστικά πρέπει να τελειώνουμε με τα ψέματα της δραχμής.

"Νέα σύγκληση συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών"

Να συζητήσει η κυβέρνηση με τις πολιτικές δυνάμεις και να συμφωνηθεί οδικός χάρτης που θα οδηγήσει τη χώρα στη έξοδο, αρχής γενομένης από μία νέα συνεδρίαση του Συμβούλιου των πολιτικών αρχηγών, κάλεσε η Φώφη Γεννηματά τη κυβέρνηση.

«Να σταματήσει η εκλογολογία αμέσως και κάθε σκέψη για εκλογές όσο δεν έχει κλείσει η συμφωνία, δεν έχει σταθεροποιηθεί η χώρα, και δεν υπάρχει συμφωνία για το χρέος», τόνισε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επανέλαβε την πρόταση να συζητηθεί η θέσπιση νέου εκλογικού νόμου με κατάργηση του μπόνους των 50 εδρών.

Η κ. Γεννηματά κάλεσε τον Αλέξη Τσίπρα να απαντήσει και να καταθέσει το πόρισμα του plan b για το διπλό νόμισμα , στο οποίο έχει αναφερθεί τις τελευταίες μέρες ο κ. Βαρουφάκης.

Το ευρώ για το ΠΑΣΟΚ, είναι στρατηγική επιλογή και το grexit θα πρέπει να διαγραφεί . Όσον αφορά την συμφωνία απευθυνόμενος στο πρωθυπουργό ρώτησε: «Μας την επέβαλαν; Δεν την διαπραγματευτήκατε;» Υπογράμμισε ακόμη ότι ο ανασχηματισμός ήταν «μια τρύπα στο νερό» ενώ περιέγραψε τις δυσμενείς επιπτώσεις από την επιβολή του ελέγχου των κεφαλαίων και τις κλειστές τράπεζες στην οικονομία.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: ΠΑΣΟΚ
SHARE:

24Media Network