Γεννηματά: Και μέτρα κάβα και μνημόνιο για πάντα

Συνεδρίαση του Κεντρικού Συντονιστικού Συμβουλίου της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, την Πέμπτη 12 Μαΐου 2016.
(EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ)
Συνεδρίαση του Κεντρικού Συντονιστικού Συμβουλίου της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, την Πέμπτη 12 Μαΐου 2016. (EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ) EUROKINISSI

Η Ελλάδα μπαίνει σε μόνιμη επιτροπεία υποστήριξε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σε μήνυμα της στην κεντρική επιτροπή του Κινήματος εν όψει της πανελλαδικής συνδιάσκεψης της Δημοκρατικής Συμπαράταξης το Σαββατοκύριακο

Με παρέμβαση της στην κεντρική επιτροπή του ΠΑΣΟΚ, που συνεδριάζει εν όψει της πανελλαδικής συνδιάσκεψης της Δημοκρατικής Συμπαράταξης το Σαββατοκύριακο, η πρόεδρος του Κινήματος Φώφη Γεννηματά εξαπολύει επίθεση στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ υποστηρίζοντας ότι βάζει τη χώρα σε μόνιμη επιτροπεία.

"Για να παραμείνουν στην εξουσία, οι ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ τα έδωσαν όλα. Όπως ακριβώς τα ζήτησε ο κ. Σόιμπλε. Αναρωτήθηκα στη Βουλή πού οδηγεί η δήθεν σκληρή διαπραγμάτευση: Σε μέτρα κάβα ή σε μνημόνιο για πάντα; Η απάντηση δεν άργησε να έρθει. Με τον πιο επίσημο τρόπο, η απόφαση του EUROGROUP διέλυσε τις αυταπάτες. Και μέτρα κάβα και μνημόνιο για πάντα. Η Ελλάδα μπαίνει σε μόνιμη επιτροπεία", ανέφερε ειδικότερα η κ.Γεννηματά.

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ υποστήριξε ότι: "Ο Μόνιμος Μηχανισμός Αυτόματων Περικοπών θα εφαρμόζεται οριζόντια, επί δικαίους και αδίκους, με το πάτημα ενός κουμπιού. Και θα περικόπτονται πρώτα απ’ όλα και χωρίς «υπερήφανες διαπραγματεύσεις, μισθοί και συντάξεις». Και μάλιστα αυτός ο μηχανισμός θα ισχύει για πολλά χρόνια και θα ενεργοποιείται ερήμην της Βουλής σε προσυμφωνημένα πεδία" και έκανε λόγο για ένα ακόμη σοβαρό πλήγμα για το Κοινοβούλιο και τη Δημοκρατία.

"Δέσμευσαν τη χώρα με πρόβλεψη Συμπληρωματικού Μνημονίου, με μέτρα που θα εντείνουν την φτώχεια και τα οποία καθορίζονται άμεσα ως προαπαιτούμενα.

Προχωρούν στην άμεση ψήφιση της φοροκαταιγίδας των έμμεσων φόρων, της διάταξης για την πώληση των κόκκινων δανείων (με προσωρινή μόνο προστασία της Α’ κατοικίας ως 31/12/2017) και το νέο Υπερταμείο Αποκρατικοποίησεων, το οποίο ουσιαστικά θα ελέγχεται από την Τρόικα.

Και για το χρέος;

Το αίτημά τους για κούρεμα – ριζική απομείωση, το έκαναν γαργάρα. Πήραν μόνο μια υπόσχεση από τους εταίρους για παραμετρικές αλλαγές μετά το 2018, και μάλιστα με την υποχρέωση πρόσθετων μέτρων για να εφαρμοσθούν. Πολύ πιο πίσω δηλαδή και από την απόφαση του Eurogroup του 2012", πρόσθεσε η κ.Γεννηματά, καταλήγοντας:

"Πέσαμε όπως δυστυχώς είχα προβλέψει στη Βουλή και στην Σκύλλα και στην Χάρυβδη."

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έστειλε γραπτά την εισήγηση της καθώς δεν κατέστη δυνατό να παραστεί στη συνεδρίαση λόγω οικογενειακού προβλήματος.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: ΠΑΣΟΚ
SHARE:

24Media Network