Γεννηματά: ”Κάθε μέρα που περνά, ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ μοιάζουν και πιο πολύ”

Γεννηματά: ”Κάθε μέρα που περνά, ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ μοιάζουν και πιο πολύ”
Η Φώφη Γεννηματά Eurokinissi

''Μοιάζουν πάρα πολύ η Νέα Δημοκρατία με το ΣΥΡΙΖΑ - Φαίνεται πως ξεπροβάλλει πλέον ένας γαλάζιος ΣΥΡΙΖΑ'', τόνισε η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ.

Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, Φώφη Γεννηματά στην εισαγωγή της ομιλίας της, στη Βουλή για το Σ/Ν για την Ανώτατη Εκπαίδευση, τόνισε πως ”είναι φανερό κ. Πρόεδρε ότι ο κ. Πρωθυπουργός επέλεξε για άλλη μια φορά το πινγκ πονγκ με τον κ. Τσίπρα, διότι αυτού του είδους η αντιπαράθεση τον βολεύει.

Και αναρωτιόμουν, πάνω που τους άκουγα, τι σχέση μπορεί να έχει με τα όνειρα και τις αγωνίες της νέας γενιάς αυτή η προσπάθεια συμψηφισμού των λαθών και του τραμπουκισμού των παρατάξεων και των κυβερνήσεων της Νέας Δημοκρατίας και του ΣΥΡΙΖΑ. Σας απαντώ εγώ, απολύτως καμία.

Αυτό που συμβαίνει είναι ότι κάθε μέρα που περνάει, όλο και περισσότερο, μοιάζουν. Μοιάζουν πάρα πολύ η Νέα Δημοκρατία με το ΣΥΡΙΖΑ. Και φαίνεται πως ξεπροβάλλει πλέον ένας γαλάζιος ΣΥΡΙΖΑ. Αλλά δεν είναι αυτό που χρειάζεται ο τόπος κάτω από αυτές τις συνθήκες.

Και επειδή μας προκάλεσε ο κ. Μητσοτάκης -για συνεννόηση- θέλω να του πω εκτός από όλα αυτά στα οποία αναφέρθηκε για το παρελθόν, υπήρξε και η Προοδευτική Παράταξη, υπήρχαν προοδευτικοί άνθρωποι. Έχει κατοχυρωθεί η δυνατότητα να δίνονται υποτροφίες στους άριστους σε αυτή τη χώρα, από το 1951, με υπουργό τον Γεώργιο Παπανδρέου. Και το καταθέτω στα πρακτικά, γιατί φαίνεται ότι του διαφεύγει.

Αν λοιπόν θέλει συνεννόηση για αυτό το θέμα, εγώ τον προκαλώ να αποσύρει το σχέδιο νόμου του και να αποδεχθεί και να ψηφίσει -και μαζί βεβαίως και ο ΣΥΡΙΖΑ- αλλά κυρίως αφορά την Κυβέρνηση αυτό, να ψηφίσει την πρόταση νόμου της κοινοβουλευτικής ομάδας, γιατί υπάρχει προοδευτική λύση για τη φύλαξη των ελληνικών δημόσιων πανεπιστημίων”, κατέληξε.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα