Γεννηματά: “Να μην γίνει η κρίση κολυμβήθρα του Σιλωάμ για σκληρές πολιτικές”

Γεννηματά: “Να μην γίνει η κρίση κολυμβήθρα του Σιλωάμ για σκληρές πολιτικές”
Η Φώφη Γεννηματά Eurokinissi

Κατηγορηματικά αντίθετη ως προς κάθε συζήτηση περί πρόωρων εκλογών εμφανίστηκε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά.

Ως προσβολή στις αγωνίες των πολιτών να αντέξουν στην κρίση και απόπειρα νομιμοποίησης σκληρών πολιτικών από την κυβέρνηση απέδωσε η Φώφη Γεννηματάσε συνέντευξή της στη REAL NEWS, τη συζήτηση περί πρόωρων εκλογών την οποία αποδίδει σε “παπαγαλάκια του Μαξίμου”.

“Αρνούμαι να συμμετάσχω σε αυτή τη συζήτηση. Γιατί προσβάλλει τον αγώνα και την αγωνία κάθε ανθρώπου να ξαναπιάσει το νήμα της ζωής του και να νιώσει ασφάλεια για τη ζωή του, την οικογένεια του, τη δουλειά του. Δεν είναι ώρα για μικροκομματικά παιχνίδια, προκειμένου να γίνει η κρίση κολυμβήθρα του Σιλωάμ για σκληρές πολιτικές”, τόνισε χαρακτηριστικά η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής.

Παράλληλα, η Φώφη Γεννηματά επεσήμανε πως σε αυτή τη νέα κρίσιμη φάση εξόδου από τη καραντίνα “η ευθύνη της Κυβέρνησης να εξασφαλίσει τις προϋποθέσεις ώστε να μείνουμε ασφαλείς αυξάνεται. Γιατί όπως είπε και ο Πρωθυπουργός, η δεύτερη φάση βασίζεται σε ένα καθαρά Κυβερνητικό σχέδιο. Η εφαρμογή του με βήματα, ασφαλώς εξαρτάται από την ατομική ευθύνη αλλά προϋποθέτει και την αποτελεσματικότητα του κρατικού μηχανισμού“.

Παρατήρησε, ωστόσο, ότι χρειάζεται ολοκληρωμένο και ρεαλιστικό σχέδιο εφαρμογής, συνεχής έλεγχος και αξιολόγηση: “Είναι το κλειδί, όπως και στην επιστημονική τεκμηρίωση του κάθε βήματος. Να μην καταργήσει στην πράξη, η γραφειοκρατία της Κυβέρνησης τον κ. Τσιόδρα και την επιστημονική επιτροπή“, ανέφερε, προσθέτοντας ότι “κάθε φορά που ο φακός της επικαιρότητας φεύγει από τον κ. Τσιόδρα φωτίζει το πραγματικό πρόσωπο μιας κυβέρνησης αμήχανης, με συντηρητική ατζέντα και κοινωνικά άδικες επιλογές”.

Για τα μέτρα στήριξης της οικονομίας η Φώφη Γεννηματά σημείωσε πως “δεν μπορούν να κρύψουν την απουσία ολοκληρωμένου σχεδίου, τις καθυστερήσεις, τις παραλείψεις, αστοχίες και αδικίες που έγκαιρα έχουμε επισημάνει. 

H κυβέρνηση μιλάει τώρα για μέτρα 24 δις ευρώ, επιχειρώντας εξόφθαλμες αλχημείες, αθροίζοντας μαζί επιχορηγήσεις, επιδόματα, αναβολές πληρωμών που τελικά θα πληρωθούν, δάνεια που θα επιστραφούν και εγγυήσεις“, τόνισε και πρότεινε δύο διακριτά στάδια:

Ένα ενδιάμεσο πρόγραμμα για το 2020: “Γι’ αυτό το ΚΙΝΑΛ κατέθεσε 7 προτάσεις που παρουσίασε στη Βουλή και παράλληλα έχει ξεκινήσει ανοιχτό διάλογο για να διαμορφώσουμε μαζί με τους παραγωγικούς και κοινωνικούς φορείς ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα οικονομικής και παραγωγικής ανασυγκρότησης για την Ελλάδα και την Ευρώπη μετά”. 

Ένα πρόγραμμα ανόρθωσης: “Το Κίνημα Αλλαγής δεν αρκείται μόνο στην επιβεβλημένη και τεκμηριωμένη κριτική προς την Κυβέρνηση. Είμαστε παρόντες μαχητικά και δημιουργικά με τις θέσεις και τις προτάσεις μας. Για την ανάδειξη του διαφορετικού δρόμου που οδηγεί μακριά από την συντήρηση και τον λαϊκισμό”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα