Γεννηματά προς Βούτση: Η αρνητική στάση σας ευνοεί τη δημιουργία νέων αδιεξόδων

Γεννηματά προς Βούτση: Η αρνητική στάση σας ευνοεί τη δημιουργία νέων αδιεξόδων
Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά στη Βουλή Eurokinissi

Έντονη αντίδραση της προέδρου του ΚΙΝΑΛ για την απόρριψη της πρότασης για την σύσταση ειδικής επιτροπής της Βουλής για τις σχέσεις Εκκλησίας και Πολιτείας.

«Η αρνητική στάση σας ευνοεί τη δημιουργία νέων αδιεξόδων» τονίζει η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά στην επιστολή της προς τον πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση διαμαρτυρόμενη για την απόρριψη της πρότασής σας για την σύσταση ειδικής επιτροπής της Βουλής για τις σχέσεις Εκκλησίας και Πολιτείας.

Η Φ. Γεννηματά καταλογίζει στον Ν. Βούτση «βεβιασμένη άρνηση» με την οποία «χάνεται μια ευκαιρία για συνεννόηση των πολιτικών δυνάμεων και ισχυρή κοινοβουλευτική στήριξη στα μείζονα  θέματα της διάκρισης των  ρόλων Πολιτείας-Εκκλησίας και του εθνικά σημαντικού ρόλου του Οικουμενικού Πατριαρχείου».

Σχολιάζοντας την απάντηση του Ν. Βούτση ότι ο διάλογος κυβέρνησης κι Εκκλησίας διεξάγεται ήδη, η Φ. Γεννηματά επισημαίνει ότι η πρόσφατη συμφωνία «δημιούργησε βαθιά κρίση μεταξύ Πολιτείας και Εκκλησίας, καθώς και σοβαρά προβλήματα στο εσωτερικό του κλήρου» και σημειώνει ότι «κάθε μέρα που περνά αποδεικνύεται ότι ο διάλογος που διεξάγεται είναι προσχηματικός».

Η Φ. Γεννηματά κατηγορεί την κυβέρνηση ότι «με τα επικοινωνιακά τεχνάσματά της» οδηγηθήκαμε σε μια «αναίτια» κρίση στις σχέσεις Κράτους-Εκκλησίας.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα