Γεννηματά: “Σημαντική ευκαιρία που πρέπει να αξιοποιηθεί με σχέδιο οι αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής”

Γεννηματά: “Σημαντική ευκαιρία που πρέπει να αξιοποιηθεί με σχέδιο οι αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής”
Η Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά Eurokinissi

"Επιτέλους, η Ευρώπη, παρά τα παζάρια και τους συμβιβασμούς όσων επιμένουν στη λιτότητα, έκανε ένα βήμα μπροστά" σημείωσε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής.

«Ως σημαντική ευκαιρία που πρέπει να αξιοποιηθεί με σχέδιο, όραμα και ουσιαστικό διάλογο των πολιτικών δυνάμεων και των κοινωνικών εταίρων», εκτίμησε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, τις αποφάσεις που έλαβε η Σύνοδος Κορυφής μετά τις τετραήμερες σκληρές διαπραγματεύσεις των Ευρωπαίων ηγετών.

Από το Ηράκλειο, δεύτερο σταθμό της περιοδείας της στην Κρήτη, η κ. Γεννηματά ανέφερε ότι «στο Κίνημα Αλλαγής δουλεύουμε συστηματικά, σε ανοιχτή γραμμή με τους παραγωγικούς φορείς και θα καταθέσουμε το πλαίσιο των δικών μας προτάσεων στη ΔΕΘ».

«Επιτέλους, η Ευρώπη, παρά τα παζάρια και τους συμβιβασμούς όσων επιμένουν στη λιτότητα, έκανε ένα βήμα μπροστά», σημείωσε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής. Ωστόσο, παρατήρησε ότι για ακόμα μία φορά παρέπεμψε στις ελληνικές καλένδες την ανάληψη πρωτοβουλιών που οφείλει για την αντιμετώπιση της τουρκικής προκλητικότητας και έτσι διατηρεί την αβεβαιότητα και την ανασφάλεια για την ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.

Η κα. Γεννηματά τόνισε ότι ο κ. Μητσοτάκης έχει ευθύνη για αυτό, όπως και για την επιμονή του να αρνείται τον διάλογο με τους αρχηγούς των πολιτικών δυνάμεων για τη διαμόρφωση εθνικής γραμμής και μηνύματος αποφασιστικότητας προς κάθε κατεύθυνση.

Ακόμη, επέκρινε ξανά τον ΣΥΡΙΖΑ για «το νοσηρό κλίμα που δημιουργείται από τις αποκαλύψεις για τα έργα και τις ημέρες του και έχουν εξοργίσει τους Έλληνες», και επισήμανε πως τον λόγο έχει η Δικαιοσύνη, να ρίξει άπλετο φως και να καταλογίσει ευθύνες.

«Σε αυτή, την κρίσιμη συγκυρία για τον τόπο, το Κίνημα Αλλαγής είναι μοναδική προοδευτική αντιπολίτευση στη χώρα. Ανάχωμα στις συντηρητικές πολιτικές της ΝΔ, ασπίδα για τη Δημοκρατία, στήριγμα για την κοινωνία», υπογράμμισε η κ. Γεννηματά.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα