Γεωργιάδης: Εκτός από την ενέργεια, δεν υπάρχει καμία πραγματική αύξηση σε προϊόν

Γεωργιάδης: Εκτός από την ενέργεια, δεν υπάρχει καμία πραγματική αύξηση σε προϊόν
Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης Konstantinos Tsakalidis / SOOC

Μέτρα ανακούφισης, εάν συνεχιστεί η ενεργειακή κρίση, σκέφτεται να πάρει η κυβέρνηση, σύμφωνα με τον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Στην ενεργειακή κρίση και την ακρίβεια αναφέρθηκε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, τονίζοντας ότι η μοναδική αύξηση που έχει γίνει αφορά την ενέργεια και ότι η κυβέρνηση σκέφτεται να πάρει μέτρα ανακούφισης εάν συνεχιστεί η κρίση ενέργειας.

“Αν εξαιρέσεις το κόστος της ενέργειας, δεν υπάρχει καμία πραγματική αύξηση σε κανένα προϊόν στην Ελλάδα. Έχουμε διαθέσει 1,1 δις ευρώ από τον Σεπτέμβριο μέχρι σήμερα και από το νέο έτος θα συνεχίσουμε να κάνουμε. Ένα κομμάτι της αύξησης αναγκαστικά θα φτάσει στον καταναλωτή”, δήλωσε στο Mega.

“Lockdown στην Ελλάδα δεν πρόκειται να υπάρξει”

Ως προς το μέτωπο του κορονοϊού, ο κ. Γεωργιάδης δήλωσε πως η πανδημία δεν συγκρίνεται με πέρυσι, καθώς φέτος έχουμε τα εμβόλια.

«Αν κάποιος δεν έχει εμβολιαστεί αναλαμβάνει το μέγεθος της ευθύνης που του αναλογεί. Βάλαμε υποχρεωτικότητα για τους άνω των 60 ετών. Όταν λέμε από τους 700 διασωληνωμένους, ο οποίος είναι φοβερός αριθμός, οι 600 είναι ανεμβολίαστοι, κάποια στιγμή να έχουμε κάποια λογική. Lockdown στην Ελλάδα δεν πρόκειται να υπάρξει. Αποκλείεται».

Όπως τόνισε και ίδιος, το καλάθι των μέτρων που πήρε η κυβέρνηση λειτουργεί και χαρακτήρισε λυπηρό το ότι πεθαίνουν τόσοι άνθρωποι: «Είναι εξαιρετικά λυπηρό, δραματικό, ότι πεθαίνουν τόσοι άνθρωποι την ημέρα. Είναι φοβερό! Εγώ κλαίω πραγματικά, είναι φοβερό».

Με αφορμή το γεγονός ότι υπάρχει μία μερίδα του πληθυσμού που αρνείται να εμβολιαστεί, ο υπουργός αναφέρθηκε στο ζήτημα των «Θεματοφύλακων του Συντάγματος». Μετά την απαγωγή του Γυμνασιάρχη στην Πιερία, 11 «Θεματοφύλακες» βρίσκονται υπό κράτηση και κατηγορούνται για κακούργημα.

«Διάβασα την υπερασπιστική γραμμή των 11 και έμεινα έκπληκτος από τον συνήγορο υπεράσπισης, ο οποίος είπε ότι τα μέτρα της κυβέρνησης είναι αντισυνταγματικά. Ενεργοποιήθηκε το άρθρο 120. Το άρθρο 120 επικαλούνται οι αγανακτισμένοι στο Σύνταγμα επί μνημονίων, ο Καμμένος, ο Τσίπρας και λοιποί. Η Ελλάδα είναι αστική κοινοβουλευτική δημοκρατία που λειτουργεί. Εάν ο νόμος της κυβέρνησης είναι συνταγματικός ή όχι, δεν κρίνεται στο Facebook, αλλά στα δικαστήρια», δήλωσε.

Σχετικά με το τι ισχύει με την ισχύ του πιστοποιητικού εμβολιασμού μετά την τρίτη δόση, εικάζει πως θα λήγει στους εννέα μήνες, ωστόσο δεν θέλει να προτρέξει, καθώς είναι θέμα των γιατρών αυτό.

Ως προς τις προσλήψεις των 4.000 ιερέων δήλωσε τα εξής: «Οι προσλήψεις είναι γνωστές, ανακοινώνονται στο υπουργικό συμβούλιο δημοσίως. Οι ιερείς είναι γύρω στους 200 κάτι. Το 4.000 ως αριθμός έχει προκύψει από μία συγκλονιστική παρεξήγηση. Πόσους ιερείς μισθοδοτεί το ελληνικό δημόσιο εδώ και χρόνια; 10.000. Οι 6.000 είναι μόνιμοι στο δημόσιο και οι 4.000 με συμβάσεις που ανανεώνονται. Πως το ξέρουμε αυτό; Το μάθαμε στην κοινή γνώμη έντονα κάποια στιγμή; Το είχε ανακοινώσει ο κ. Τζανακόπουλος επί εποχής πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, συμφωνία με τον Μακαριότατο».

Πάρε μέρος στην έρευνα αναγνωστών του NEWS 24/7. Αφιέρωσε 3 λεπτά για να απαντήσεις γρήγορα και ανώνυμα! Ξεκίνα εδώ: Έρευνα News 24/7

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα