Γεωργιάδης: Ο Θεός μάς έσωσε – Φαντάζεστε όλα αυτά να τα είχαμε ζήσει με Τσίπρα;

Γεωργιάδης: Ο Θεός μάς έσωσε – Φαντάζεστε όλα αυτά να τα είχαμε ζήσει με Τσίπρα;
Ο Άδωνις Γεωργιάδης στο συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας intime

Στο συνέδριο της ΝΔ, ο υπουργός Ανάπτυξης υπερασπίστηκε τα πεπραγμένα της κυβέρνησης και δήλωσε: "Πρέπει να δίνουμε τη μάχη για να μην κυβερνήσει ξανά η Αριστερά"

Την άποψη ότι η χώρα ήταν πολύ τυχερή, που στις αλλεπάλληλες κρίσεις των δύο τελευταίων ετών δεν ήταν πρωθυπουργός ο Αλέξης Τσίπρας, αλλά ο Κυριάκος Μητσοτάκης, επανέλαβε στο 14ο Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης.

Δεν παρέλειψε φυσικά να διανθίσει την ομιλία του με αντι-αριστερό λόγο, απευθυνόμενος στο σκληρό δεξιό ακροατήριο και στους απογοητευμένους από τη ΝΔ ακραία δεξιούς λέγοντας: “Πρέπει να δίνουμε τη μάχη για να μην κυβερνήσει ξανά η Αριστερά”.

Ειδικότερα ο κ. Γεωργιάδης σχολίασε: “Ακούω συχνά να λέμε ήμασταν άτυχοι. Κρίση Έβρου, κρίση πανδημίας, κρίση πληθωρισμού, κρίση ενέργειας και Ουκρανία. Δεν ήμασταν άτυχοι, ήμασταν πολύ τυχεροί. Φαντάζεστε όλα αυτά να τα είχαμε ζήσει με πρωθυπουργό τον Τσίπρα;”

Υποστήριξε λοιπόν ότι: “Ο Θεός μας έσωσε και ο ελληνικός λαός τον Ιούλιο του 2019 που εξελέγη ένας σοβαρός πρωθυπουργός και κράτησε την Ελλάδα όρθια.”

Ο κ.Γεωργιάδης δήλωσε επίσης ότι η παράταξη της ΝΔ “εθνική αποστολή: να πολεμά τον λαϊκισμό, που είναι ο δαίμονας αυτής της χώρας.”

Δήλωσε υπερήφανος “ως υπουργός Ανάπτυξης γι’ αυτά που έχουμε πετύχει” και σχολίασε: “Αν σας λέγαμε ότι στην αρχή της θητείας μας θα είχαμε φέρει επενδύσεις όπως η Pfizer, Microsoft, Deloitte κλπ, δεν θα μας πίστευε κανείς. Κι όμως ήρθαν.”

Ο κ. Γεωργιάδης προειδοποίησε όμως πως: “Ό,τι δύσκολα χτίζεται, εύκολα καταστρέφεται” και στο σημείο αυτό δήλωσε: “Πρέπει να δίνουμε τη μάχη για να μην κυβερνήσει ξανά η Αριστερά, η Αριστερά του λαϊκισμού.”

Υποστήριξε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ “είναι πάντα στη λάθος πλευρά στην ιστορία” και κάλεσε τα στελέχη της ΝΔ: “Να μην τους αφήνουμε ούτε ίντσα για την προπαγάνδα τους. Δεν παραχωρούμε στην Αριστερά την κοινωνική ευαισθησία. Η παράταξη η λαϊκή, η παράταξη που ενδιαφέρεται για τον μέσο Έλληνα πολίτη, που ενδιαφέρεται για τον φτωχότερο Έλληνα πολίτη, που ενδιαφέρεται να μην αφήνουμε κανέναν πίσω μόνο του, ήταν πάντοτε η δικιά μας παράταξη.

Ο υπουργός Ανάπτυξης είπε επίσης πως: “Τα μέτρα για το ρεύμα δεν τα κάναμε επειδή μας πίεζε ο ΣΥΡΙΖΑ, όπως έλεγαν μερικοί δημοσιογράφοι από την Αυγή. Είναι απόφαση Μητσοτάκη, με βασικό γνώμονα αυτό που λέμε: Δεν αφήνουμε κανέναν μόνο του.”

Υπερασπίστηκε δε την απόφαση για την αποστολή όπλων στην Ουκρανία.

Είναι το ζήτημα της Ουκρανίας, όπου έχουμε πολλούς δικούς μας ψηφοφόρους, πολλούς ανθρώπους που έχουν ψηφίσει στο παρελθόν Νέα Δημοκρατία και που αισθάνονται ολίγον αμήχανα ή έως και δυσαρεστημένοι από τις αποφάσεις που έλαβε ο Πρωθυπουργός.

Βλέπω κάποιες δημοσκοπήσεις ότι οι περισσότεροι συμπολίτες μας, λέει, δεν κατάλαβαν γιατί αποφάσισε ο Πρωθυπουργός να στείλουμε αμυντικό οπλισμό στην Ουκρανία, λέω ένα συγκεκριμένο παράδειγμα που απασχόλησε πολύ την κοινή γνώμη.

Σε αυτόν τον τομέα πρέπει να δώσουμε τη μεγαλύτερή μας ιδεολογική μάχη και για λόγους παραταξιακούς, αλλά κυρίως για λόγους εθνικούς και ιστορικούς. Είναι απαράδεκτο, είναι ντροπή για τον ελληνισμό και γι’ αυτό που εκπροσωπούμε να συζητάμε στα σοβαρά στην Ελλάδα αν θα έπρεπε να στείλουμε όπλα για να βοηθήσουμε κάποιον που αμύνεται για να σώσει την πατρίδα του από έναν ξένο εισβολέα.” είπε ο κ. Γεωργιάδης.

“Άκουγα βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ να λέει ότι έπρεπε να στείλουμε σταφίδες. Θα έστελναν οι φιλέλληνες στην επανάσταση σταφίδες και θα τους κάναμε μετά αγάλματα; Και δεν ντρεπόμαστε λίγο;”, πρόσθεσε με το γνωστό του στυλ.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα