Γεωργιάδης: Τα “μάζεψε” για την αλλαγή ωραρίου – “Δεν υπήρξε ούτε θα υπάρξει τέτοιο θέμα”

Γεωργιάδης: Τα “μάζεψε” για την αλλαγή ωραρίου – “Δεν υπήρξε ούτε θα υπάρξει τέτοιο θέμα”
Ο Άδωνις Γεωργιάδης - Φωτογραφία αρχείου EUROKINISSI

Μετά το "άδειασμα" από το Μέγαρο Μαξίμου, ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων "εξαφάνισε" το θέμα λέγοντας πως ουδέποτε συζητήθηκε.

Μετά το “άδειασμα” από το Μέγαρο Μαξίμου ήρθε και η “εξαφάνιση” του θέματος από τον Άδωνι Γεωργιάδη, ο οποίος υποστήριξε πως ουδέποτε υπήρξε συζήτηση για μείωση του ωραρίου των εμπορικών καταστημάτων με αφορμή την ενεργειακή κρίση, όπως ζητούν εμπορικοί σύλλογοι και και όπως φερόταν να συζητά και το υπουργείο Ανάπτυξης.

Ο ίδιος ο Υπουργός ανέφερε πως “για το υπουργείο Ανάπτυξης θέμα αλλαγής του ωραρίου των καταστημάτων δεν υπήρξε ποτέ και δεν θα υπάρξει“.

Παράλληλα, μιλώντας στον ΣΚΑΪ διευκρίνισε ότι “αν εφαρμοζόταν ένα τέτοιο μέτρο θα είχε δυσμενείς συνέπειες και στην αγορά εργασίας, αλλά και στον τζίρο των καταστημάτων”.

Επίσης, εξήγησε ότι τις επόμενες ημέρες οι αλυσίδες σούπερ μάρκετ θα παρουσιάσουν λίστα με 50 προϊόντα ευρείας κατανάλωσης και στη συνέχεια θα ανεβεί στην πλατφόρμα e- καταναλωτής η τιμή του καλαθιού από το σούπερ μάρκετ:

Θα γίνει προσπάθεια σε αυτά τα προϊόντα οι αυξήσεις να είναι ελάχιστες για να αντιμετωπιστεί η μεγάλη πληθωριστική πίεση”, τόνισε ο κ. Γεωργιάδης.

Αναφορικά με τις επενδύσεις στην χώρα μας ανέφερε ότι συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό και μετά την επένδυση της Amazon στη Νάξο έρχεται νέα επένδυση ύψους 100 εκατ. ευρώ από τον αμερικανικό όμιλο Digital Realty μαζί με την Lamda Hellix για την κατασκευή του πρώτου κέντρου πληροφοριών του Ομίλου στο Ηράκλειο Κρήτης. Όπως ανέφερε, ο κ. Γεωργιάδης θα δημιουργηθούν 80 με 90 νέες θέσεις εργασίας.

Τέλος, για το Ελληνικό δήλωσε ότι το έργο προχώρα γρήγορα, ο ουρανοξύστης θεμελιώνεται την επομένη εβδομάδα, και το 2025 θα είναι έτοιμο προς παράδοση.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα