Γεραπετρίτης για Μπογδάνο: “Οτιδήποτε θα μπορούσε να συμβεί στο μέλλον” – Για προσχηματική διαγραφή μιλάει ο ΣΥΡΙΖΑ

Γεραπετρίτης για Μπογδάνο: “Οτιδήποτε θα μπορούσε να συμβεί στο μέλλον” – Για προσχηματική διαγραφή μιλάει ο ΣΥΡΙΖΑ
Ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης Eurokinissi

Επίθεση Γεραπετρίτη προς τον Αλέξη Τσίπρα και θολό μήνυμα για τη διαγραφή Μπογδάνου. Σκληρή κριτική από τον ΣΥΡΙΖΑ.

“Πριν καλά-καλά στεγνώσει το μελάνι της διαγραφής Μπογδάνου από την ΚΟ της ΝΔ, ο κ. Γεραπετρίτης διευκρινίζει ότι παραμένει μέλος του κόμματος και αφήνει μάλιστα παράθυρο επιστροφής του”, υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, ανεβάζοντας τους τόνους της πολιτικής αντιπαράθεσης με αφορμή τις αντικομμουνιστικές δηλώσεις του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, την οργισμένη αντίδραση Δένδια και την εκπαραθύρωση τελικά του κ. Μπογδάνου από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματός του. Ο ΣΥΡΙΖΑ, σχολιάζει τις δηλώσεις που έκανε την Τετάρτη ο υπουργός Επικρατείας, ο οποίος τόνισε πως για την ώρα ο κ. Μπογδάνος διεγράφη από την ΚΟ, και οι υπόλοιπες αποφάσεις θα ληφθούν από τα αρμόδια όργανα. Μάλιστα, ο κ. Γεραπετρίτης έριξε τα βέλη του και προς τον κ. Τσίπρα προσωπικά, για την υπόθεση Πολάκη και τις θέσεις που εκείνος είχε διατυπώσει περί εμβολίων.

“Δεν περιμέναμε τόση ειλικρίνεια από τον στενό συνεργάτη του πρωθυπουργού για την υποκριτική και προσχηματική διαγραφή Μπογδάνου, που αναγκάστηκε ο κ. Μητσοτάκης να ανακοινώσει, μετά τη τοποθέτηση του κ. Δένδια”, σχολιάζει χαρακτηριστικά η αξιωματική αντιπολίτευση, τονίζοντας πως “άλλωστε η αιτία της διαγραφής, η παρουσία δηλαδή του κ. Μπογδάνου στην εμφυλιοπολεμική φιέστα του μίσους στο Βίτσι, μαζί με τη Χρυσή Αυγή, αφορά και τον ίδιο τον κ. Μητσοτάκη που εκπροσωπήθηκε από τη διευθύντρια του γραφείου του στη Βόρεια Ελλάδα”.

“Όσο ο κ. Μητσοτάκης θα τρέμει τους ακροδεξιούς που έχουν πάρει κεφάλι στη ΝΔ, τόσο θα παραμένει έρμαιό τους, θα τους υπουργοποιεί και δεν θα τολμά να φέρει προς κύρωση τα μνημόνια συνεργασίας με τη Βόρεια Μακεδονία”, καταλήγει η εν λόγω ανακοίνωση.

“Η διαγραφή Μπογδάνου δε δημιουργεί πρόβλημα στη ΝΔ”

Σημειώνεται πως ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης σχολίασε τη διαγραφή Μπογδάνου από τη ΚΟ της ΝΔ, μιλώντας στη τηλεόραση του ΣΚΑΙ, και τονίζοντας πως το όλο θέμα δε δημιουργεί πρόβλημα στη ΝΔ.

Όπως είπε ο ίδιος, “αυτή τη στιγμή θα περιοριστούμε στη διαγραφή από την Κοινοβουλευτική Ομάδα. Το τι θα πράξουν τα όργανα του κόμματος είναι ένα ζήτημα που αφορά εκείνα”. Ερωτηθείς για το αν υπάρχει περίπτωση να επιστρέψει ο κ. Μπογδάνος στη ΝΔ, ο κ. Γεραπετρίτης σημείωσε χαρακτηριστικά: “Υπάρχουν πολύπλευρες μετεγγραφές μεταξύ διαφορετικών και ετερόκλητων πολιτικών σχηματισμών, βλέπουμε συμμαχίες μεταξύ σχηματισμών που δε θα το περίμενε κανείς. Είναι προφανές ότι μέσα σε ένα τέτοιο πλαίσιο το οτιδήποτε θα μπορούσε να συμβεί στο μέλλον”.

Πρόσθεσε δε ότι η διαγραφή του κ. Μπογδάνου “δεν δημιουργεί κανένα πρόβλημα στη ΝΔ, η οποία λειτουργεί με αυστηρούς κανόνες κοινοβουλευτικής δεοντολογίας περισσότερο από οποιονδήποτε άλλο πολιτικό φορέα στη χώρα”.

Όπως είπε ο υπουργός Επικρατείας, η διαγραφή δεν προέκυψε από τον μεμονωμένο λόγο του βουλευτή, αλλά από “το σωρευτικό αποτέλεσμα άτυχων δράσεων του το τελευταίο διάστημα”. “Αντιθέτως με ό,τι ισχύει στον χώρο της κυβέρνησης, η αντιπολίτευση είναι εκείνη, η οποία είναι η επιτομή του πολιτικού αμοραλισμού. Η ΝΔ αντέδρασε με γρήγορα αντανακλαστικά. Υποδείξεις κοινοβουλευτικής ηθικής είναι προφανές ότι δεν μπορούμε να δεχθούμε από εκείνους που έχουν παίξει έναν ρόλο εξαιρετικά μισαλλόδοξο”, ανέφερε.

“Ποια ήταν η αντίστοιχη αντίδραση εκ μέρους του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην περίπτωση του οξύτατου αντιεμβολιαστή Πολάκη; Ποια ήταν η αντίδραση του σε φαινόμενα όπως αυτά του κ. Φίλη που χαρακτήρισε τους αστυνομικούς μπάτσους;”, ανέφερε άλλωστε.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα