Γεραπετρίτης: Η αντιπολίτευση αλλοίωσε τα λεγόμενά μου για με πει τυμβωρύχο

Γεραπετρίτης: Η αντιπολίτευση αλλοίωσε τα λεγόμενά μου για με πει τυμβωρύχο
O Υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης Eurokinissi

"Για αποκομμένο και εκτός πλαισίου απόσπασμα" έκανε λόγο ο υπουργός Επικρατείας, σχολιάζοντας τις αντιδράσεις που προκάλεσε η δήλωσή του περί ΜΕΘ και νεκρών.

“Αν με ρωτάτε, θα ήθελα να έχουμε και 5.000 ΜΕΘ. Οι ΜΕΘ όμως δεν είναι η λύση του ζητήματος θα πρέπει πρώτα απ’ όλα να προφυλασσόμαστε εμείς οι ίδιοι ώστε να μη χρειάζεται να προσφεύγουμε στις ΜΕΘ”: “Αυτό είπα σήμερα, λίγα δευτερόλεπτα πριν το αποκομμένο και εκτός πλαισίου απόσπασμα της δήλωσής μου που κυκλοφορεί”, διευκρινίζει σε δήλωσή του ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης.

Και συνεχίζει: “Για κάθε αντικειμενικό ακροατή, είναι προφανές ότι ανέφερα πως η έμφαση πρέπει να δοθεί στην πρόληψη ώστε να μην φτάνουμε να γεμίσουν οι εντατικές, ανεξαρτήτως αριθμού. Η αξιωματική αντιπολίτευση αλλοίωσε τη δήλωσή μου για να με χαρακτηρίσει τυμβωρύχο. Δυστυχώς οι λέξεις, στον μύλο της πολιτικής αντιπαράθεσης, έχουν χάσει το νόημά τους”.

Η αναφορά του υπουργού Επικρατείας, αφορά πρωινή του δήλωση στην ΕΡΤ, η οποία προκάλεσε οξείες αντιδράσεις.

“Δεν είναι η λύση οι ΜΕΘ, θα πρέπει πρώτα από όλα να προφυλασσόμαστε οι ίδιοι”. “Προφανώς θα θέλαμε να είχαμε και δύο και τρεις και πέντε χιλιάδες ΜΕΘ. Να έχουμε όμως υπ΄όψη, ότι οι ΜΕΘ δεν είναι η λύση, θα πρέπει πρώτα να προφυλασσόμαστε οι ίδιοι ώστε να μη χρειάζεται να προσφεύγουμε σε αυτές τις Μονάδες. Εάν υποθέσουμε ότι είχαμε 5.000 ΜΕΘ αυτό θα σήμαινε ότι θα είχαμε ένα πολύ μεγαλύτερο αριθμό νεκρών. Διότι η θνητότητα μέσα στις ΜΕΘ είναι στο μισό. Σκοπός δεν είναι να αυξήσουμε εκείνους που μπαίνουν αλλά να μειώσουμε το φαινόμενο τηρώντας τα μέτρα και έχοντας όσο το δυνατόν μεγαλύτερη κοινωνική αποστασιοποίηση”, είχε δηλώσει το πρωί της Τρίτης ο κ. Γεραπετρίτης.

Ο ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζοντας την δήλωση του υπουργού έκανε λόγο για “τυμβωρύχία”, κατηγορώντας την κυβέρνηση πως “”συνειδητά άφησε εν μέσω πανδημίας τα νοσοκομεία με 6.000 λιγότερους εργαζόμενους, που αρνείται να συνταγογραφήσει τα τεστ, που, αντί να προχωρήσει σε επίταξη των ιδιωτικών κλινικών, επιτάσσει το δημόσιο σύστημα για τα κέρδη των λίγων, που καταθέτει προϋπολογισμό με περικοπές στις δαπάνες Υγείας για το 2021 εν μέσω πανδημίας”.

Ο αναπληρωτής καθηγητής  Πνευμονολογίας του ΕΚΠΑ και επικεφαλής της μονάδας Covid-19 στον Ευαγγελισμό, κ. Γιάννης Καλομενίδης, μιλώντας στο ράδιο 98.4 , χαρακτήρισε “προσβλητική” τη δήλωση Γεραπετρίτη.

“Ο κόσμος να καταλάβει πως όσοι βγαίνουν από τις ΜΕΘ ζωντανοί, με κάθε άλλο τρόπο θα είχαν πεθάνει”.  “Η δήλωση Γεραπετρίτη είναι προσβλητική για όσους δουλεύουν στις μονάδες εντατικής θεραπείας. Μιλάμε για ανθρώπους που διαρκώς δουλεύουν προστατεύοντας τον εαυτό τους και τους άλλους αδιάκοπα. Οι άνθρωποι αυτοί κάνουν τα πάντα για να δώσουν καλές εκβάσεις στις ΜΕΘ. Η δική μας μονάδα στον Ευαγγελισμό είχε 32% θνητότητα, πολύ πιο χαμηλή σε σχέση με τον υπόλοιπο κόσμο. Οι ΜΕΘ είναι το τελικό όπλο, η μάχη η μεγάλη είναι στις κλινικές covid και στην κοινότητα”.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα