Γεροβασίλη: “Απαράδεκτο το ότι μίλησε μέλος του Τάγματος Αζόφ στη Βουλή”

Γεροβασίλη: “Απαράδεκτο το ότι μίλησε μέλος του Τάγματος Αζόφ στη Βουλή”
Ομιλία του ουκρανού προέδρου, Βολοντίμιρ Ζελένσκι στην ελληνική Βουλή eurokinissi

Την συμπαράστασή του στον ουκρανό πρόεδρο δηλώνει ο ΣΥΡΙΖΑ, ενώ ζητά εξηγήσεις από τον πρόεδρο της Βουλής για την ομιλία μέλους του Τάγματος Αζόφ στη Βουλή.

Δήλωση στο Περιστύλιο της Βουλής πραγματοποίησε η Γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Όλγα Γεροβασίλη, μετά την ομιλία του ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι στο ελληνικό κοινοβούλιο.

“Ακούσαμε σήμερα με σεβασμό και αλληλεγγύη το δημοκρατικά εκλεγμένο Πρόεδρο της Ουκρανίας, κ. Ζελένσκι, ο οποίος αντιστέκεται στην εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία και δηλώνουμε τη συμπαράστασή μας” σημείωσε η Γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ.

Στη συνέχεια, η κ. Γεροβασίλη χαρακτήρισε “απαράδεκτη” την ομιλία εντός του Κοινοβουλίου μέλους του Τάγματος Αζόφ. “Από εκεί και μετά όμως, είναι απαράδεκτο ότι σήμερα στο ελληνικό Κοινοβούλιο απευθύνθηκε μαζί με τον Πρόεδρο Ζελένσκι, μέλος του Τάγματος Αζόφ” είπε χαρακτηριστικά.

“Σε λίγη ώρα έχουμε Διάσκεψη των Προέδρων και θα ζητηθούν εξηγήσεις από τον Πρόεδρο της Βουλής, τον κ. Τασούλα, αν ήταν ενήμερος, αν συμφώνησε” συνεχίζει η κ. Γεροβασίλη και τονίζει, τέλος ότι πρόκειται για “μεγάλο ατόπημα”.

Αποχώρησαν τέσσερις βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ

Να σημειωθεί πως, η ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ εμφανίστηκε τελικά με αρκετές απουσίες στη Βουλή, ενώ οι παρόντες βουλευτές δεν χειροκρότησαν στο τέλος της ομιλίας Ζελένσκι.

Μάλιστα, όταν έγινε η παρέμβαση του στρατιωτικού από το Τάγμα Αζοφ, τέσσερις βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ αποχώρησαν από τη Βουλή. Ο λόγος για τους Θοδωρή Δρίτσα, Νίκο Φίλη, Γιάννη Γκιόλια και Γιώργο Βαρεμένο.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα