Γεροβασίλη: H συμφωνία είναι βήμα εξόδου από τα μνημόνια

Discussion on Education at the plenary hall of the Greek parliament, on September 28, 2016 /       , , 28  2016.
Discussion on Education at the plenary hall of the Greek parliament, on September 28, 2016 / , , 28 2016. MENELAOS MYRILLAS / SOOC

Η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης υπεραμύνθηκε της συμφωνίας κυβέρνησης-δανειστών ενώ παράλληλα εξαπέλυσε επίθεση στην ΝΔ με αφορμή την πρόταση Μητσοτάκη για άμεση διανομή του 0,5% του ΑΕΠ από την υπεραπόδοση

«Βήμα εξόδου από την επιτροπεία και τα μνημόνια» χαρακτήρισε η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης Όλγα Γεροβασίλη την προκαταρκτική συμφωνία με τους δανειστές. Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, σημείωσε πως για να ολοκληρωθεί, θα πρέπει να συμφωνηθούν τα πρωτογενή πλεονάσματα και τα μέτρα για το χρέος, ενώ υπογράμμισε πως αποτράπηκε η απαίτηση του ΔΝΤ για μέτρα ύψους 4,6 δισ. και πως μαζί με τα μέτρα των 3,6 δισ. θα υπάρξουν ισόποσα αντίμετρα.

Τόνισε ότι η υπεραπόδοση που επιτεύχθηκε, είχε ως στόχο να δημιουργηθεί πλέγμα ασφαλείας για τα πρωτογενή πλεονάσματα και για να έχει το οικονομικό επιτελείο ένα διαπραγματευτικό χαρτί. Απέρριψε την πρόταση Μητσοτάκη για άμεση διανομή του 0,5% του ΑΕΠ από την υπεραπόδοση, λέγοντας πως δεν μπορεί να υπάρξει τέτοια διανομή εντός του Μαΐου, καθώς η χρονιά βρίσκεται στο μέσον και δεν είμαστε στο τέλος της, που είναι «η φάση διανομής πρωτογενών πλεονασμάτων».

Απέδωσε την πρόταση του προέδρου της ΝΔ σε «προσπάθεια διαχείρισης της θέσης του να μην ψηφίσει τα θετικά μέτρα, που περιλαμβάνονται στη συμφωνία», υπενθυμίζοντας την αντίδραση της ΝΔ στην παροχή της "13ης σύνταξης" τον Δεκέμβριο.

Είπε ότι έως το τέλος του έτους θα έχουν καταργηθεί 4 εκατομμύρια έγγραφα στο πλαίσιο των αποφάσεων για μείωση της γραφειοκρατίας και υπογράμμισε πως στόχος είναι η ψηφιακή διασύνδεση του Δημοσίου, η ενίσχυση των ψηφιακών δυνατοτήτων του προσωπικού και η αξιοκρατική αξιολόγηση των γενικών διευθυντών και υπαλλήλων, καθώς και η υλοποίηση της νέας κινητικότητας. Ανέφερε πως σύντομα θα μειωθεί και η γραφειοκρατία για τις μετατάξεις.

Σε ότι αφορά την απόφαση για τα πρόστιμα της ΣΕΚΑΠ είπε πως πρόκειται για θέματα που αφορούν την προηγούμενη περίοδο, πριν αγοραστεί η επιχείρηση από τον κ. Σαββίδη. «Η ΣΕΚΑΠ πωλήθηκε επί ΝΔ...Ο επόμενος δεν είναι υπέυθυνος...» είπε και χαρακτήρισε «αστειότητες τα περί νεοδιαπλοκής».

Η κ. Γεροβασίλη υποστήριξε ότι «όλο το σύστημα τρελάθηκε, επειδή βγήκε και είπε καλά λόγια για τον Τσίπρα...Κρίνουν εξ ιδίων τα αλλότρια... Δεν χαρίσαμε κανάλια σε κανέναν, ούτε δώσαμε θαλλασοδάνεια», για να καταλήξει, λέγοντας πως γίνεται απόπειρα να πληγεί πολιτικά ο ΣΥΡΙΖΑ και να χτυπηθεί το ηθικό πλεονέκτημα της Αριστεράς.

(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, φωτογραφία Sooc)

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Συμφωνία, ΣΥ.ΡΙΖ.Α., ΔΝΤ, Χρέος
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Δεκαήμερο φωτιά για τη συνολική συμφωνία

Τα αντίμετρα Μητσοτάκη στα αντίμετρα Τσίπρα

Ποτέ την Κυριακή: ΕΣΕΕ και ΓΣΕΒΕΕ προσφεύγουν στο ΣτΕ

SHARE:

24Media Network