Γεροβασίλη: Ο κ. Ράμμος έκανε αυτό που όφειλε και η κυβερνητική πλειοψηφία το αρνήθηκε

Γεροβασίλη: Ο κ. Ράμμος έκανε αυτό που όφειλε και η κυβερνητική πλειοψηφία το αρνήθηκε
Η Όλγα Γεροβασίλη Eurokinissi

"Πρωτοφανή" χαρακτήρισε η Όλγα Γεροβασίλη την "άρνηση" του κοινοβουλίου να ενημερωθεί από τον Χρήστο Ράμμο για το σκάνδαλο των υποκλοπών. "Στέκεται στο ύψος του και δεν αφήνει να ευτελίσουν την ΑΔΑΕ".

Το ζήτημα της επιστολής του προέδρου της ΑΔΑΕ, έθεσε, κατά τη διάρκεια της Διάσκεψης των Προέδρων της Βουλής, η γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Όλγα Γεροβασίλη.

Η κ. Γεροβασίλη χαρακτήρισε «πρωτοφανή» την «άρνηση του Κοινοβουλίου» να ενημερώσει ο πρόεδρος της ΑΔΑΕ και σημείωσε ότι πρόκειται για θέμα που αφορά τη λειτουργία της Βουλής απέναντι στους θεσμούς.

Στο κλίμα αυτό, η γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ κάλεσε τον πρόεδρο της Βουλής να ενημερώσει για τις προθέσεις του την Διάσκεψη των Προέδρων. Κατά δήλωσή της, ο πρόεδρος της Βουλής επιφυλάχθηκε να απαντήσει.

Σύμφωνα με τον Κανονισμό της Βουλής, σημείωσε η γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, ο πρόεδρος της ΑΔΑΕ εφόσον ζήτησε να ενημερώσει την Επιτροπή Θεσμών, πρέπει να προσέλθει σε ακρόαση.

Η κ. Γεροβασίλη, σε ερώτηση δημοσιογράφων, είπε ότι ο κ. Ράμμος μπορεί να μιλήσει στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας, μπορεί να μιλήσει στους αρχηγούς των κομμάτων, μπορεί να μιλήσει σε εισαγγελέα και μπορεί να μιλήσει στον πρόεδρο της Βουλής, σύμφωνα με το νόμο.

«Ο κ. Ράμμος στέκεται στο ύψος του και δεν αφήνει να ευτελίσουν την ΑΔΑΕ. Ο κ. Ράμμος δρα εντός των αρμοδιοτήτων και εντός των καθηκόντων του. Σήμερα ο κ. Ράμμος έκανε αυτό που έπρεπε να κάνει. Ζήτησε να ενημερώσει τη Βουλή και η πλειοψηφία το αρνήθηκε», είπε η γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα