Για ποιον υφυπουργό κατασκευάζεται τουαλέτα αξίας 15.000 ευρώ

Για ποιον υφυπουργό κατασκευάζεται τουαλέτα αξίας 15.000 ευρώ
ISTOCK

Τα υπουργεία, όπως φαίνεται, δεν έχουν χώρους για να φιλοξενήσουν σε άνετα γραφεία και τα 63 μέλη του διογκωμένου κυβερνητικού σχήματος και έτσι προκύπτουν αυξημένες δαπάνες για ανακατασκευές.

Μπορεί για προσλήψεις υγειονομικών και φάρμακα οι δαπάνες του κρατικού προϋπολογισμού να είναι περιορισμένες και ασθενείς να ταλαιπωρούνται καθημερινά, όμως οι ανάγκες για όσους συμμετέχουν στο διευρυμένο κυβερνητικό σχήμα της ΝΔ με τα 63 μέλη, φαίνεται ότι ικανοποιούνται άμεσα, με οποιοδήποτε κόστος.

Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα του υπουργείου Υγείας, όπου σύμφωνα με όσα δημοσιεύονται στη «Διαύγεια», εγκρίθηκαν 15.000 ευρώ για την κατασκευή… τουαλέτας (WC) στο γραφείο υφυπουργού.

Τα προηγούμενα χρόνια στο υπουργείο Υγείας υπήρχαν μέχρι 3 στελέχη στην κορυφή της πυραμίδας, υπουργός, αναπληρωτής υπουργός και υφυπουργός.

Το νέο σχήμα, όμως, περιλαμβάνει 4 στελέχη, τον υπουργό Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, την αναπληρώτρια υπουργό Ειρήνη Αγαπηδάκη, τον υφυπουργό Μάριο Θεμιστοκλέους και τον υφυπουργό Δημήτρη Βαρτζόπουλο.

Κάτι που σημαίνει ότι θα έπρεπε να διαμορφωθεί τουλάχιστον ακόμη ένας χώρος για να στεγαστεί ο ένας υφυπουργός και συγκεκριμένα ο κ. Θεμιστοκλέους, ο οποίος φαίνεται να είναι ο πιο αδικημένος από τη διανομή γραφείων της πολιτικής ηγεσίας, καθώς το νέο γραφείο του δεν διαθέτει αυτόνομη τουαλέτα.

Ωστόσο, το κονδύλι για την ανακατασκευή ενός ακόμα γραφείου για μέλος της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας, είναι πολύ υψηλό, ειδικά αν αναλογιστεί κάποιος ότι πρόκειται απλώς για μία τουαλέτα και όχι για ένα ολοκληρωμένο μπάνιο με μπανιέρα κ.λπ.

Μπορεί βέβαια το κόστος να αφορά την ειδική σύνδεση που απαιτείται για την αποχέτευση, όμως και πάλι το κόστος είναι εξαιρετικά υψηλό, αν αναλογιστεί κανείς ότι με 15.000 ευρώ μπορεί να γίνει η πλήρης ανακαίνιση ενός διαμερίσματος μεσαίου μεγέθους, με μπάνιο, κουζίνα, πόρτες και αλουμίνια.

Τι αναφέρει η ανάρτηση στη «Διαύγεια» για την τουαλέτα του υφυπουργού Υγείας

Σύμφωνα με όσα αναφέρει το έγγραφο που αναρτήθηκε στη «Διαύγεια»:

«Την έγκριση της δαπάνης και τη δέσμευση του ποσού των δεκαπέντε χιλιάδων ευρώ (15.000,00€) συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ 24%, σε βάρος της πίστωσης του προϋπολογισμού εξόδων του Υπουργείου Υγείας οικ. έτους 2023, Φορέα 1015, Ειδικού Φορέα 501, Λογαριασμός 2420301001, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η δαπάνη που θα προκύψει από την εκτέλεση εργασιών για τη δημιουργία νέου WC στο Γραφείο Υφυπουργού Υγείας, σύμφωνα και με τα ανωτέρω (8) και (9) σχετικά».

https://www.news247.gr/download/7749/https://www.news247.gr/wp-content/uploads/2023/08/ypourgos.pdf/110000/ypourgos.pdf

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα