Γιούνκερ: Μία ψήφος υπέρ του ΟΧΙ θα αποδυνάμωνε δραματικά τη διαπραγματευτική θέση της Ελλάδας

Γιούνκερ: Μία ψήφος υπέρ του ΟΧΙ θα αποδυνάμωνε δραματικά τη διαπραγματευτική θέση της Ελλάδας

Τι είπε ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ σε συνέντευξη Τύπου, σηματοδοτώντας την έναρξη της εξάμηνης προεδρίας του Λουξεμβούργου στην Ευρωπαϊκή Ένωση για το ελληνικό ζήτημα

Μια ψήφος υπέρ του ‘όχι’ στο δημοψήφισμα της Κυριακής θα αποδυνάμωνε δραματικά τη θέση της Ελλάδας στις διαπραγματεύσεις, δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, αρνούμενος να πει εάν οι πιστωτές θα ανοίξουν και πάλι τις διαπραγματεύσεις σε αυτή την περίπτωση.

«Εάν οι Έλληνες ψηφίσουν ‘όχι’, η ελληνική θέση θα είναι δραματικά αποδυναμωμένη» είπε ο Γιούνκερ σε συνέντευξη Τύπου, σηματοδοτώντας την έναρξη της εξάμηνης προεδρίας του Λουξεμβούργου στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Το πρόγραμμα τελείωσε, δεν υπάρχουν διαπραγματεύσεις σε εξέλιξη, εάν οι Έλληνες ψηφίσουν ‘όχι’, το μόνο που δεν θα έχουν κάνει θα είναι να ενισχύσουν την ελληνική διαπραγματευτική θέση» πρόσθεσε.

«Ακόμα και στην περίπτωση ενός ‘ναι’, θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε δύσκολες διαπραγματεύσεις» είπε.

Ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου Ξαβιέ Μπετέλ δήλωσε ότι η ΕΕ χρειάζεται να οικοδομήσει γέφυρες με την Ελλάδα και τη Βρετανία, η οποία σχεδιάζει δημοψήφισμα για την παραμονή της στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ)

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Δημοψήφισμα
SHARE:

24Media Network