Γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ εξελέγη ο Πάνος Σκουρλέτης με 88%

Γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ εξελέγη ο Πάνος Σκουρλέτης με 88%
Ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο νέος γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης Eurokinissi

Με 126 ψήφους πέρασε η πρόταση Τσίπρα στην ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ. Καταμετρήθηκαν 18 λευκά

Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ εξελέγη πριν από λίγη ώρα ο Πάνος Σκουρλέτης.

Επί 144 ψηφισάντων, ο Π. Σκουρλέτης απέσπασε 126 ψήφους, ενώ καταμετρήθηκαν και 18 λευκά ψηφοδέλτια. Το ποσοστό που συγκέντρωσε ο νέος γραμματέας είναι 88%.

Η ομιλία Τσίπρα και ενός λεπτου σιγή για το Μάτι

Εν τω μεταξύ, κατά τη συνεδρίαση εγκρίθηκαν δύο προτάσεις. Συγκεκριμένα, πρόκειται για πρόταση του Θοδωρή Δρίτσα, αφού προηγηθεί συζήτηση και διαβούλευση του κόμματος με τη βάση με ευθύνη της ΠΓ, να υπάρξει ειδική συνεδρίαση της ΚΕ για το σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ στην εποχή μετά τα μνημόνια. Επιπλέον, μετά από πρόταση του Δημήτρη Στούμπου, τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή για τα θύματα στο Μάτι.

Τον Πάνο Σκουρλέτη πρότεινε για γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο οποιος στην εισήγηση του στην ΚΕ μίλησε για το ρόλο της αριστεράς και έστειλε μήνυμα συσπείρωσης των δυνάμεων του 80% της ελληνικής κοινωνίας που επλήγη από τα μνημόνια, με στόχο την αποτροπή της παλινόρθωσης μίας νεοφιλελεύθερης ακροδεξιάς και κατά του παλιού καθεστώτος όπως είπε.

Ο κ.Τσίπρας σημείωσε ότι “το τέλος του Μνημόνιου σηματοδοτεί και το κλείσιμο ενός πολιτικού κύκλου για το ΣΥΡΙΖΑ” καθώς όπως είπε: “Η επίθεση όλων των δυνάμεων της παλινόρθωσης, που παίρνει το χαρακτήρα εμφύλιας αντιπαράθεσης, απαιτεί ένα κόμμα ενωμένο, ψύχραιμο, ικανό να αμύνεται και να αντεπιτίθεται. Ικανό, κυρίως, να χτίζει από τα κάτω τις συμμαχίες εκείνες που απαιτούν οι συνθήκες.”

Συνεπώς συνέχισε ο πρωθυπουργός: “χρειαζόμαστε κόμμα δυνατό, ενωμένο, ανοιχτό στην κοινωνία, με εσωτερική δημοκρατία αλλά και πειθαρχία. Αποτρέποντας με όλη την δημοκρατική αυστηρότητα προσωπικές στρατηγικές, συσπειρώσεις χωρίς αρχές, και ατομική ιδιοποίηση της συλλογικής κομματικής δουλειάς. Αποκρούοντας τον κυβερνητισμό, και την εμπλοκή του κόμματος, ή οργανώσεών του, σε παιγνίδια που δεν έχουν σχέση ούτε με τις αρχές, ούτε με τις ιδέες μας.”

Σχολίασε ότι “αυτή η παράταξη πέρασε πολλά, ειδικά αυτά τα τρία χρόνια από το καλοκαίρι του 2015” χαρακτήρισε αναντικατάστατη τη συμβολή του μέχρι σήμερα γραμματέα της ΚΕ Πάνου Ρήγα σε αυτή την πορεία και τον ευχαρίστησε, προτείνοντας για διάδοχο του τον κ.Σκουρλέτη, σημειώνοντας ότι σήμερα είναι ο πρώτος τη τάξει υπουργός και άρα με την πρόταση αυτή στέλνει το μήνυμα ότι “το κόμμα για μας είναι προτεραιότητα. Ότι το κόμμα για μας είναι αναπόσπαστο κομμάτι στην προσπάθεια για την ενίσχυση της πολιτικής και κοινωνικής πλειοψηφίας. Και ότι κανένα αξίωμα κυβερνητικό ή όποιο άλλο δεν έχει για μας μεγαλύτερη αξία”, καθησυχάζοντας έτσι και τους όποιους ενδοιασμούς του υπουργού Εσωτερικών ότι η μετακίνηση θα θεωρείτο υποβάθμιση.

Ο Πάνος Σκουρλέτης θα είναι λοιπόν το στέλεχος που θα αναλάβει να οδηγήσει το ΣΥΡΙΖΑ σε τρεις εκλογικές αναμετρήσεις εντός του 2019, τις αυτοδιοικητικές (στις οποιες ο ΣΥΡΙΖΑ φιλοδοξεί να διαμορφώσει ευρύτερες συμμαχίες ενός προοδευτικού μετώπου), στις ευρωεκλογές και είτε το Σεπτέμβριο, είτε το Μάιο, εθνικές εκλογές.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα