Η αντιπροεδρία της ΚΟ του ΕΛΚ στη ΝΔ- Τη στήριξη σε Βέμπερ επαναβεβαίωσε ο Μεϊμαράκης

Η αντιπροεδρία της ΚΟ του ΕΛΚ στη ΝΔ- Τη στήριξη σε Βέμπερ επαναβεβαίωσε ο Μεϊμαράκης
Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης MotionTeam

Ο επικεφαλής των ευρωβουλευτών της ΝΔ συμμετείχε στην πρώτη σύγκληση της ΚΟ του ΕΛΚ στις Βρυξέλλες και διασφάλισε την αντιπροεδρία για την αξιωματική αντιπολίτευση, αξίωμα που πολύ πιθανόν να καταλάβει ο ίδιος.

Τη στήριξη της Νέας Δημοκρατίας στον Μάνφρεντ Βέμπερ για την προεδρία της Κομισιόν επαναβεβαίωσε ο επικεφαλής των ευρωβουλευτών της αξιωματικής αντιπολίτευσης Βαγγέλης Μεϊμαράκης ο οποίος συμμετείχε στην πρώτη σύγκληση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού κόμματος στις Βρυξέλλες.

Ο κ. Μεϊμαράκης, αφού παρουσίασε στον κ.Βέμπερ αλλά και στους ευρωβουλευτές του ΕΛΚ, το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών στην Ελλάδα, δήλωσε: «Το ΕΛΚ είναι το πρώτο κόμμα στην Ευρώπη, οι πολίτες μας εμπιστεύτηκαν και δικαιούται απόλυτα την κορυφαία θέση του Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Ως εκ τούτου η στήριξη της ΝΔ στο πρόσωπο του Μάνφρεντ Βέμπερ, που ήταν απόφαση του συνεδρίου του ΕΛΚ για τη θέση αυτή, είναι δεδομένη».

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη συνεδρίαση ο κ.Μεϊμαράκης εξασφάλισε μια αντιπροεδρία, στο ΕΛΚ, για τη ΝΔ, επικαλούμενος ότι η αξιωματική αντιπολίτευση ήταν το κόμμα- μέλος που σημείωσε τη μεγαλύτερη άνοδο στις ευρωεκλογές, αλλά και πως “νίκησε το λαϊκισμό” με συντριπτική διαφορά εννιάμιση μονάδων, ενώ υπογράμμισε επίσης ότι επίκεινται εθνικές εκλογές στην Ελλάδα.

Το ποιος από την αξιωματική αντιπολίτευση θα αναλάβει αυτή τη θέση, θα το συζητήσει -σε συνάντηση που θα έχουν την προσεχή Δευτέρα- με τον πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος θα λάβει και και την τελική απόφαση. Το πιθανότερο είναι βέβαια να την αναλάβει ο ίδιος ο κ.Μεϊμαράκης, ο οποίος θα ήθελε ένα τέτοιο κομματικό αξίωμα και θα του ταίριαζε, καθώς εξάλλου το σενάριο αυτό είχε συζητηθεί και στο περιθώριο της σύσκεψης των τομεαρχών τη Δευτέρα. Ο κ.Μητσοτάκης έχει επίσης αποφασίσει ο κ.Μεϊμαράκης να ειναι ο επικεφαλής της ευρωομάδας της ΝΔ, αν και ο πρώην πρόεδρος του κόμματος είχε δηλώσει προεκλογικά ότι δεν επιθυμούσε αυτή τη θέση εάν δεν έβγαινε πρώτος σε σταυρούς.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα