Η απάντηση του Ισίδωρου Κούβελου για το εκατομμύριο

Η απάντηση του Ισίδωρου Κούβελου για το εκατομμύριο
INTIME SPORTS

Διαβάστε τι αναφέρει σε δήλωσή του ο Ισίδωρος Κούβελος σχετικά με τη μεταφορά 1.000.000$ στο εξωτερικό. Κάνει λόγο για βρώμικο πόλεμο κατά της Ντ. Μπακογιάννη

Αναλυτικές εξηγήσεις για την μεταφορά χρημάτων στο εξωτερικό, δίνει με ανακοίνωσή του ο σύζυγος της Ντόρας Μπακογιάννη, Ισίδωρος Κούβελος, κάνοντας λόγο για "λάσπη".

Ο κ. Κούβελος σημειώνει ότι υπήρξε διαστρέβλωση της πραγματικότητας από δημόσιους λειτουργούς, με στόχο να θιγεί η σύζυγός του.

Προσθέτει ότι τα δολάρια (και όχι ευρώ), που μετέφερε στο εξωτερικό, προέρχονται από ναυτιλιακό συνάλλαγμα, τα οποία είχαν δηλωθεί στο Πόθεν Έσχες του και έχουν αποκτηθεί από την δραστηριότητά του στην πλοιοκτησία.

Ο Ισίδωρος Κούβελος καταλήγει, σημειώνοντας ότι μια επιχειρηματική του κίνηση χρησιμοποιήθηκε για να θιγεί ο ίδιος και η σύζυγός του και προσθέτει ότι αναμένει την αποκατάσταση της αλήθειας.

Ολόκληρη η δήλωση του Ισίδωρου Κούβελου

"Επί 37συναπτά έτη δραστηριοποιούμαι τόσο στην Αγγλία όσο και στην Ελλάδα στον χώρο της ναυτιλίας με αντικείμενο την πλοιοκτησία , την ναυλομεσιτία και την πρακτόρευση πλοίων.

Στον χώρο αυτό δεν έχει θέση η διαστρέβλωση, το ψεύδος και η λασπολογία αλλά απεναντίας επικρατεί η διαφάνεια και η εντιμότητα στις συναλλαγές .

Με αυτά λοιπόν τα δεδομένα δεν περίμενα ποτέ για μια καθαρά επιχειρηματική μου κίνηση να υπάρξει τέτοια διαστρέβλωση της πραγματικότητας ακόμη και από δημόσιους λειτουργούς.

Συγκεκριμένα :

1. Τα χρήματα του εμβάσματος είναι προϊόν ναυτιλιακού συναλλάγματος σε δολάρια Η.Π.Α.και όχι σε ευρώ, δηλωμένα νομίμως στο πόθεν έσχες μου και αποκτηθέντα από την δραστηριότητα μου στην πλοιοκτησία.

2. Το ποσό αυτό ήταν ένα μέρος μόνο των χρημάτων τα οποία επενδύω σε χρηματιστηριακούς τίτλους σε χρηματιστήρια των Η.Π.Α. σε δολάρια Η.Π.Α. και είναι βεβαίως δηλωμένο στον πόθεν έσχες μου .

3. Το ποσό αυτό προέρχεται από ρευστοποίηση μέρους των χρηματιστηριακών μου επενδύσεων και προοριζόταν για νέα επένδυση στο χώρο της ναυτιλίας, μεταφέρθηκε δε με νόμιμες διαδικασίες από τον θεματοφύλακα σε ελληνική τράπεζα και εν συνεχεία στην τράπεζα μου στο Λονδίνο.

4. Ενδεικτικό της άγνοιας και της σκοπιμότητας είναι ότι προσπαθούν να δημιουργήσουν περίεργους συνειρμούς σχετικά με την νέα επένδυση που αφορά αγορά ποσοστού επί καινούργιου πλοίου. Σπεύδω να ξεκαθαρίσω ότι τα χρήματα αυτά αποτελούν την απαραίτητη προϋπόθεση-εγγύηση προκειμένου να συνεχιστούν οι από πλευράς μου διαδικασίες για την ολοκλήρωση αυτής της αγοράς.

Συνεπώς, μια καθαρά επιχειρηματική ναυτιλιακή μου πράξη που έγινε με πλήρη διαφάνεια και με όλους τους προβλεπόμενους επιχειρηματικούς κανόνες χρησιμοποιήθηκε προκειμένου να θιγεί η προσωπική και πολιτική υπόληψη της συζύγου μου.

Ως επιχειρηματίας στην ναυτιλία και πολίτης αυτού του τόπου που δηλώνω τα έσοδα μου μέχρι το τελευταίο δολάριο ή ευρώ, ως επαγγελματίας που τόσα χρόνια έχω στηρίξει την χώρα μου με όλους τους τρόπους, περιμένω να αποκατασταθεί η αλήθεια και εύχομαι το πολιτικό σύστημα επιτέλους να κάνει το χρέος του δίνοντας στους Έλληνες πληροφορίες ακριβείς και ελεγμένες, αντί να ρίχνει συνεχώς λάσπη στον ανεμιστήρα προκειμένου να καλύψει τα δικά του ατοπήματα".

Καλείται για γραπτές εξηγήσεις

Ο πρόεδρος της επιτροπής για το "Πόθεν Έσχες" Ευάγγελος Αργύρης αναφερόμενος στην υπόθεση Κούβελου, δήλωσε ότι θα κληθεί να δώσει γραπτές εξηγήσεις για την κίνηση ενός εκατομμυρίου δολαρίων σε τράπεζα του Λονδίνου, η οποία δεν εμφανίζεται στις καταθέσεις του "πόθεν έσχες" του.

Ο κ. Αργύρης διευκρίνισε ότι η Επιτροπή έφτασε στον κ. Κούβελο, διερευνώντας κινήσεις λογαριασμών στις 3 Μαρτίου του 2011, από την λίστα που απέστειλε το υπουργείο Οικονομικών με εμβάσματα πολιτικών προσώπων πάνω από 100.000 ευρώ.

"Ένα μόνο έμβασμα βρέθηκε με το ύψος του ποσού και την ίδια ημερομηνία περίπου που είχε αναφέρει ο πρόεδρος της Αρχής για το 'ξέπλυμα μαύρου χρήματος' Παναγιώτης Νικολούδης και αυτό ήταν από τον κ. Κούβελου", σημείωσε ο κ. Αργύρης.

Η Επιτροπή Οικονομικού ελέγχου της Βουλής ζήτησε από τους ορκωτούς λογιστές να συνεχίσουν την έρευνα για να διαπιστωθεί αν δικαιολογούνται και αν είναι νόμιμα, τα εμβάσματα πάνω από 100.000 που εστάλησαν σε τράπεζες του εξωτερικού, σύμφωνα με τη λίστα του υπουργείου Οικονομικών.

Μέχρι στιγμής, όπως είπε ο κ. Αργύρης, τα εμβάσματα που έφυγαν προς το εξωτερικό αφορούν κυρίως πρώην βουλευτές, κανέναν υπουργό και μονοψήφιο αριθμό εν ενεργεία βουλευτών ή συγγενικά τους πρόσωπα.

Για όλες τις περιπτώσεις βουλευτών που έχουν εμβάσματα πάνω από 100.000, ο κ. Αργύρης θα στείλει ενημερωτικές επιστολές σε όλες τις κοινοβουλευτικές ομάδες, για να λύσουν, όπως είπε, τα κόμματα το ηθικό θέμα που ανακύπτει.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Ο Ισίδωρος Κούβελος μετέφερε το εκατομμύριο στο εξωτερικό

Ποιος είναι ο Ισίδωρος Κούβελος

Τι δήλωναν Μπακογιάννη-Κούβελος στο "Πόθεν Έσχες"

SHARE:

24Media Network