Η Έφη Αχτσιόγλου στην εκστρατεία “My Voice, My Choice”

Διαβάζεται σε 2'
Έφη Αχτσιόγλου
Έφη Αχτσιόγλου INTIME

Στην εκστρατεία για ασφαλείς αμβλώσεις σε όλη την ΕΕ συμμετέχει και η βουλεύτρια της Νέας Αριστεράς, Έφη Αχτσιόγλου.

Τη συμμετοχή της στην εκστρατεία “My Voice, My Choice” ανακοίνωσε με ανάρτησή της στα social media η βουλεύτρια της Νέας Αριστεράς, ΈφηΑχτσιόγλου, διεκδικώντας για κάθε γυναίκα στην Ευρώπη πρόσβαση στην ασφαλή άμβλωση.

“Έχουμε μια ευκαιρία να κατοχυρώσουμε πανευρωπαϊκά την πρόσβαση σε ασφαλείς αμβλώσεις. Με ένα εκατομμύριο υπογραφές. Υπόγραψε την πρωτοβουλία. Για το δικαίωμα στην αυτοδιάθεση του σώματός μας”

@effieachtsioglou Έχουμε μια ευκαιρία να κατοχυρώσουμε πανευρωπαϊκά την πρόσβαση σε ασφαλείς αμβλώσεις. Με ένα εκατομμύριο υπογραφές. Υπόγραψε την πρωτοβουλία. Για το δικαίωμα στην αυτοδιάθεση του σώματός μας. Link in bio #myvoicemychoice ♬ πρωτότυπος ήχος – Effie Achtsioglou

Σημειώνεται ότι η εν λόγω εκστρατεία έχει στόχο να συγκεντρωθούν 1 εκατομμύριο υπογραφές, προκειμένου η ΕΕ, στο πλαίσιο της λαϊκής νομοθετικής πρωτοβουλίας, να νομοθετήσει υπέρ των ασφαλών αμβλώσεων για όλες τις γυναίκες της ένωσης.

Τι είναι η εκστρατεία «My Voice, My Choice»

Η συγκεκριμένη εκστρατεία προσφέρει στους Ευρωπαίους πολίτες την ευκαιρία να καταστήσουν τη ζωή των γυναικών πιο ελεύθερη, πιο ασφαλή και καλύτερη· οπουδήποτε και αν ζουν στην Ένωση, ανεξάρτητα από τις συνθήκες στις οποίες βρίσκονται.

Η έλλειψη πρόσβασης στην άμβλωση σε πολλά μέρη της Ευρώπης όχι μόνο θέτει τις γυναίκες σε κίνδυνο σωματικής βλάβης, αλλά προκαλεί επίσης αδικαιολόγητο οικονομικό και ψυχολογικό άγχος στις γυναίκες και τις οικογένειες, συχνά σε περιθωριοποιημένες κοινότητες που είναι λιγότερο σε θέση να επωμιστούν το κόστος.

Έχει τεκμηριωθεί επαρκώς ότι η αντιμετώπιση της αναπαραγωγικής περίθαλψης ως πολυτέλειας δεν μειώνει τις αμβλώσεις, αλλά απλώς ωθεί τις γυναίκες στην αναζήτηση μη ασφαλών αμβλώσεων.

Για να αλλάξει αυτό, ζητούμε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να υποβάλει, με πνεύμα αλληλεγγύης, πρόταση χρηματοδοτικής στήριξης στα κράτη μέλη που θα είναι σε θέση να προβούν σε ασφαλή τερματισμό της εγκυμοσύνης για οποιαδήποτε στην Ευρώπη εξακολουθεί να μην έχει πρόσβαση σε ασφαλείς και νόμιμες αμβλώσεις.

Αναρίθμητες ζωές και μέσα διαβίωσης καταστρέφονται, διαταράσσονται και χάνονται λόγω της έλλειψης πρόσβασης σε ασφαλείς αμβλώσεις. Αυτό πρέπει να σταματήσει. Με αυτή την Ευρωπαϊκή Πρωτοβουλία Πολιτών, θα εφαρμόσουμε μια πιο δίκαιη πολιτική που θα εκφράζει τις ευρωπαϊκές μας αξίες με μεγαλύτερη ενσυναίσθηση και με πιο συγκεκριμένο τρόπο.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα