Η κυβέρνηση “βαφτίζει” την ιδιωτικοποίηση του νερού ως προστασία δημόσιου αγαθού

Η κυβέρνηση “βαφτίζει” την ιδιωτικοποίηση του νερού ως προστασία δημόσιου αγαθού
Συλλαλητήριο στην Αθήνα ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του νερού INTIME NEWS

Μπροστά στις αντιδράσεις, το Μαξίμου υποστηρίζει ότι το νερό δεν ιδιωτικοποιείται και εξαπολύει νέα επίθεση στον Αλ.Τσίπρα για “πολακισμό”.

Το κύμα αντιδράσεων για το νομοσχέδιο για το νερό, που ψηφίστηκε πριν δύο ημέρες, φέρνει σε δύσκολη θέση την κυβέρνηση, η οποία υποστηρίζει ότι δεν πρόκειται για ιδιωτικοποίηση.

Ταυτόχρονα το Μαξίμου εξαπολύει νέα επίθεση κατά του Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος χθες δήλωσε πως μία προοδευτική κυβέρνηση θα ακυρώσει κάθε σχέδιο ιδιωτικοποίησης του νερού.

Ειδικότερα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, υποστήριξε ότι: “Ο κ. Τσίπρας προσπαθεί να υποκαταστήσει την πολιτική με παραγωγή ευτελούς θεάματος, με μια σειρά ιδιότυπων παραστάσεων με στόχο να εξαπατήσει τους πολίτες και να δημιουργήσει σύγχυση σε μια σειρά από ζητήματα που έχουν τεράστια σημασία. Ο κ. Τσίπρας ακολουθεί πιστά και εφαρμόζει κατά γράμμα το εγχειρίδιο του πολακισμού, την επίσημη πλέον ιδεολογία του κόμματός του.”

Σχολίασε ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ: “Χθες δέχθηκε στο γραφείο του εκπροσώπους συνδικάτων της ΕΥΔΑΠ και της ΕΥΑΘ και στη διάρκεια της συζήτησης στράφηκε εναντίον του πρωθυπουργού, συνέχισε την εργαλειοποίηση της τραγωδίας των Τεμπών και τη χυδαία ψηφοθηρία πάνω σε αυτό. Εκείνο που είναι ειρωνικό και συνάμα προκλητικό είναι ότι προσπάθησε να εμφανιστεί ως προστάτης του δημόσιου συμφέροντος, έχοντας δίπλα του τον καταδικασμένο για παράβαση καθήκοντος, στενό του συνεργάτη, παλαιότερο συνεργάτη του, κ. Παππά.”

Ο κ. Οικονόμου κατηγόρησε επίσης τον κ.Τσίπρα ότι “συνέχισε την προσπάθεια εξαπάτησης των πολιτών, επαναλαμβάνοντας τα ίδια ψέματα για δήθεν ιδιωτικοποίησης του νερού” και αυτό όπως υποστήριξε την ώρα που “η θέση της κυβέρνησης είναι κρυστάλλινη, είναι πεντακάθαρη, το νερό είναι δημόσιο αγαθό, όχι μόνο είναι απολύτως σαφής η θέση μας, αλλά διατυπώνεται και ρητά -κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά- στο άρθρο 3 του νέου νόμου του Υπουργείου Περιβάλλοντος, που ορίζει ότι οι πάροχοι του νερού είναι δημόσιες και δημοτικές επιχειρήσεις. Το νερό παραμένει υπό δημόσιο έλεγχο και δεν ιδιωτικοποιείται.”

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα