Η κόντρα Τσίπρα – Μητσοτάκη με Σαββόπουλο, τσάμικο και “τραπεζάκια έξω”

Η κόντρα Τσίπρα – Μητσοτάκη με Σαββόπουλο, τσάμικο και “τραπεζάκια έξω”
Διονύσης Σαββόπουλος Eurokinissi

Στο βήμα της Βουλής βρέθηκε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος τοποθετήθηκε επί της αντιμετώπισης της πανδημίας και έκανε και μια στιχουργική παραβολή.

Ο δίσκος του Διονύση Σαββόπουλου “Τραπεζάκια Έξω” που κυκλοφόρησε το 1983, βρέθηκε την Παρασκευή για μία ακόμη φορά στη Βουλή, και εν προκειμένω στη κόντρα που ξέσπασε ανάμεσα στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και τον επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξη Τσίπρα.

Συγκεκριμένα, ο Αλέξης Τσίπρας, κατά τη διάρκεια του λόγου του, άσκησε κριτική στους κυβερνητικούς χειρισμούς και ανέφερε μεταξύ άλλων:

“Στην αρχή -θυμάστε;- λέγατε ότι ο ιός δεν κολλάει στα σχολεία. Αργότερα κολλούσε και τα κλείσατε. Δεν κολλάει στα μέσα μαζικής μεταφοράς. Δεν κολλάει, λέει ο κ. Καραμανλής, στα λεωφορεία και στα μετρό, που συνωστίζεται ο κόσμος. Εξω κολλάει, να πάει ο κόσμος να πιει έναν καφέ, στην εστίαση” για να συνεχίσει:

“Στην αρχή, η προκαταβολή ήταν στο σύνολό της επιστρεπτέα. Μετά έγινε κατά το ήμισυ μη επιστρεπτέα. Τώρα μπορεί να γίνει στο σύνολό της μη επιστρεπτέα; Σας λέγαμε από τον Νοέμβρη “δώστε επιδότηση στην εστίαση”. Λέγατε “όχι”. Τώρα αποφασίσατε να δώσετε. Τι άλλαξε και τελικά καταλήγετε με τόση καθυστέρηση σε αυτό που σας λέγαμε εξαρχής; Είχαμε καταθέσει επίκαιρη ερώτηση, του κ. Χαρίτση. Σας ζητάγαμε να δώσετε επιδότηση. Αρνηθήκατε, λέγοντας “δεν χρειάζεται”. Ο κ. Γεωργιάδης τους έλεγε αχάριστους, τους έβριζε και ήθελαν να του δώσουν τα κλειδιά των επιχειρήσεών τους. Απλά, είστε τόσο χύμα που καταλήγετε ακόμα και κάποια αυτονόητα μέτρα να τα παίρνετε με μεγάλη καθυστέρηση. Πολύ λίγα, πολύ αργά.

Μοιράσατε υποσχέσεις για άνοιγμα της αγοράς τα Χριστούγεννα, χρεώθηκαν οι μικρομεσαίοι με εμπόρευμα, τους έμειναν τα χρέη. Τώρα εξαγγέλλετε άνοιγμα της αγοράς για το Πάσχα ή μετά το Πάσχα, χωρίς να ξέρουμε, πρώτον, αν θα το κάνετε και, δεύτερον, ποια είναι η εξασφάλιση που δίνετε ότι δεν θα τα κλείσετε ξανά όλα πάλι σε λίγο καιρό”, είπε ο κ. Τσίπρας, και πρόσθεσε: “Ακούω από επιχειρηματίες της εστίασης να λένε “καλύτερα να μη μας ανοίξετε”. Γιατί εσείς οι ίδιοι λέτε ότι καλύτερα να βγει ο κόσμος έξω, επειδή ανοίγει ο καιρός. Το ερώτημα είναι να πάνε πού; Δεν μπορούν να πάνε να κάτσουν σε έναν ανοικτό χώρο με μέτρα, με αποστάσεις”.

Αλέξης Τσίπρας στη Βουλή eurokinissi

 

Εκείνη τη στιγμή η Ντόρα Μπακογιάννη, απάντησε, “τραπεζάκια έξω λοιπόν”, για να πει ο κ. Τσίπρας, “πολύ ωραίος δίσκος του Σαββόπουλου το τραπεζάκια έξω”.

Ο πρωθυπουργός πήρε τον λόγο αναφέροντας, “αυτό προτείνετε κ. Τσίπρα, τραπεζάκια έξω; Αυτό εισηγείστε;”, με τον κ. Τσίπρα να απαντά με τη σειρά του:

“Πολύ ωραίος δίσκος του Σαββόπουλου το “τραπεζάκια έξω”. Να τον ακούσετε. Αυτό που λέω είναι ότι δεν ξέρετε που πατάτε και που πηγαίνετε. Ο μέσος πολίτης αδυνατεί να καταλάβει τι του λέτε. Και δεν εμπνέετε καμία εμπιστοσύνη”. Μάλιστα, η ατάκα “δεν ξέρετε που πατάτε και που πηγαίνετε” αποτελεί στίχο από το τραγούδι “τσάμικο” από τον εν λόγω δίσκο.

η Ελλάδα που αντιστέκεται η Ελλάδα που επιμένει

κι όποιος δεν καταλαβαίνει δεν ξέρει που πατά και που πηγαίνει

Σημειώνεται πως το “τραπεζάκια έξω” αποτελεί έναν βαθύτατα πολιτικό δίσκο του Νιόνιου, με στίχους του να έχουν γίνει συνθήματα και να έχουν χρησιμοποιηθεί ανά καιρούς από αρκετούς εκπροσώπους της πολιτικής ζωής του τόπου.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα