Η ΝΔ αναζητεί Θεσσαλονικάρχη

Η ΝΔ αναζητεί Θεσσαλονικάρχη
Meeting of the Political Committee of New Democracy in Athens on October 4, 2016 / 4 , 2016 SOOC

Στο Μοσχάτο παρακολουθούν την σύσφιξη των σχέσεων ΣΥΡΙΖΑ - Μπουτάρη τις τελευταίες μέρες και εκτιμούν ότι θα καταλήξει σε σχηματισμό μετώπου. Την ίδια ώρα, καταγράφονται οι πιθανοί γαλάζιοι "μνηστήρες" για το δήμο της Θεσσαλονίκης

Πρόσωπο που να μπορέσει να διεκδικήσει με αξιώσεις το δήμο της Θεσσαλονίκης μετά από δύο θητείες στην αντιπολίτευση αναζητά η ΝΔ χωρίς πάντως μέχρι στιγμής να έχουν υπάρξει κινήσεις που να δείχνουν ότι έχουν δρομολογηθεί εξελίξεις. Το βέβαιο είναι ότι στο Μοσχάτο επικρατεί εκνευρισμός και δεν βλέπουν με καθόλου καλό μάτι το πως η κυβέρνηση αξιοποίησε πολιτικά και επικοινωνιακά τους προπηλακισμούς κατά του Γιάννη Μπουτάρη.

Στη ΝΔ διαβλέπουν ότι ο Αλέξης Τσίπρας μεταβαίνει σήμερα στη Θεσσαλονίκη για να δώσει χρίσμα στον νυν δήμαρχο και στο βαθμό που επιβεβαιωθεί αυτό το σενάριο τότε ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα βρεθεί αντιμέτωπος πολιτικά με ένα μεγάλο στοίχημα που είναι να κερδίσει όχι απλά το δεύτερο μεγαλύτερο δήμο της χώρας αλλά και τη συμμαχία ΣΥΡΙΖΑ-ΚΙΝ.ΑΛ στο πρόσωπο του Γιάννη Μπουτάρη, με ότι ευρύτερες πολιτικές προεκτάσεις αποκτά το θέμα σε πανελλαδικό επίπεδο. Επιπροσθέτως σε αυτή την περίπτωση ο Γιάννης Μπουτάρης θα συγκαταλέγεται στους πολιτικούς αντιπάλους της ΝΔ και του Κυριάκου Μητσοτάκη τη στιγμή που μέχρι πρότινος αποτελούσε γέφυρα και δίαυλο επικοινωνίας και διείσδυσης του προέδρου της ΝΔ με ένα τουλάχιστον τμήμα της κεντροαριστεράς. Άλλωστε ο Γιάννης Μπουτάρης είχε εκφραστεί θετικά και υπέρ της εκλογής Μητσοτάκη στην προεδρία της ΝΔ.

Μέχρι στιγμής στη ΝΔ τα πρόσωπα που ενδιαφέρονται για το δήμο φέρονται να είναι πρωτίστως ο Σταύρος Καλαφάτης που είναι και επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο δήμο Θεσσαλονίκης, αλλά και ο προηγούμενος γαλάζιος υποψήφιος Κώστας Γκιουλέκας. Ο Σταύρος Καλαφάτης έχει τοποθετήσει τις οριστικές του αποφάσεις για μετά το φθινόπωρο. Ορισμένες πληροφορίες θέλουν να έχει δημιουργηθεί ρήγμα στην γαλάζια δημοτική παράταξη καθώς ο δημοτικός σύμβουλος του κ. Καλαφάτη, Ευφραίμ Κυριζίδης φέρεται να έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον να κατέβει ως υποψήφιος δήμαρχος, με τον κ. Καλαφάτη να αφήνει αιχμές για τη στάση του.

Αρχικά στο Μοσχάτο αναζητούσαν μια υποψηφιότητα τύπου Έλενας Ράπτη αλλά η γαλάζια βουλευτής δεν ενδιαφέρεται για το δήμο της Θεσσαλονίκης. Κάποια σενάρια που γράφτηκαν κατά καιρούς σε ΜΜΕ της Θεσσαλονίκης για τον Θοδωρή Ζαγοράκη δεν ισχύουν καθώς έχει κλειδώσει η υποψηφιότητά του εκ νέου στο ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ.

Εκ νέου υποψήφιος για την περιφέρεια της Κεντρικής Μακεδονίας θα είναι ο Απόστολος Τζιτζικώστας, ο οποίος θα λάβει και το γαλάζιο χρίσμα, καθώς οι εκλεγμένοι – πλην ελαχίστων εξαιρέσεων – είναι πολιτική απόφαση να στηριχτούν εκ νέου από τη ΝΔ. Πληροφορίες ήθελαν τον βουλευτή Θόδωρο Καράογλου να ενδιαφέρεται για την περιφέρεια, αλλά μόνο στην περίπτωση που θα αποσυρόταν ο κ. Τζιτζικώστας.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα