Η ΝΔ "δείχνει" το ΚΙΝΑΛ για τις έξι διαρροές στην ψηφοφορία για τον Παπαγγελόπουλο

Δημήτρης Παπαγγελόπουλος
Δημήτρης Παπαγγελόπουλος EUROKINISSI

Από την πλευρά του ΚΙΝΑΛ πάντως διέψευδαν ως αστεία τα όσα έλεγαν από το κυβερνητικό στρατόπεδο τονίζοντας ότι τόσο ο Γιώργος Παπανδρέου όσο και ο Γιώργος Καμίνης ψήφισαν την πρόταση λέγοντας με νόημα πως αλλού πρέπει να ψάξει κανείς.

Το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας για την προανακριτική για τη Novartis προκάλεσε αναστάτωση στη Νέα Δημοκρατία, καθώς από τα νούμερα φαινόταν να υπάρχουν διαρροές από το κυβερνών κόμμα.

Και αυτό δεδομένου ότι 173 ψήφισαν τη γαλάζια πρόταση για προανακριτική σε βάρος του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, ενώ ΝΔ και ΚΙΝΑΛ διαθέτουν αθροιστικά 180 και ένας μόνο γαλάζιος βουλευτής απουσίαζε. Ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ έχει 86 βουλευτές (μόνο το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης καταψήφιζε, καθώς τα υπόλοιπα κόμματα αποχώρησαν από τη διαδικασία), εκ των οποίων απουσίαζαν τέσσερις και τελικά την πρόταση της ΝΔ καταψήφισαν 83 βουλευτές στη μυστική ψηφοφορία.

Τα μαθηματικά δηλαδή δείχνουν 6 διαρροές, εκ των οποίων μάλιστα η μία αφορά σε καταψήφιση της πρότασης της ΝΔ. Στο κοινοβουλευτικό παρασκήνιο άρχισαν να αναζητούν τις διαρροές, με τις υποψίες να πέφτουν κυρίως στους καραμανλικούς της ΝΔ, λόγω της πολιτικής προέλευσης του κ. Παπαγγελόπουλου, αλλά με τους ύποπτους βουλευτές να διαψεύδουν κατηγορηματικά ότι καταψήφισαν ή έριξαν άκυρο.

Κυβερνητικά στελέχη ωστόσο έλεγαν στο News 24/7 ότι η κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ ήταν “μπετόν” και στο ερώτημα πως προκύπτουν οι 6 λιγότερες ψήφοι υπέρ, σχολίαζαν με νόημα πως δεν ήταν πάντως από τη ΝΔ. Μάλιστα ορισμένοι γαλάζιοι σημείωναν ότι ο Γιώργος Καμίνης χειροκρότησε τον κ. Παπαγγελόπουλο, αφήνοντας να εννοηθεί ότι οι διαρροές θα πρέπει να αναζητηθούν στο ΚΙΝΑΛ.

Από το κυβερνητικό στρατόπεδο απαντούσαν επίσης στο ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με την απουσία υπουργών από τη συζήτηση καθώς και στην επίθεση του Αλέξη Τσίπρα στον Κυριάκο Μητσοτάκη: "Η προανακριτική δεν είναι θέμα της κυβέρνησης. Είναι θέμα της Βουλής. Ο Τσίπρας έχει μάθει αλλιώς. Για αυτό και τα έχασε που δεν ήταν κανείς στα υπουργικά έδρανα. Δεν μπορεί να χωνέψει ότι υπάρχει και θεσμική τάξη".

Πηγές πάντως του ΣΥΡΙΖΑ σχολίαζαν σήμερα: "Δεν ήταν μόνο τα άδεια υπουργικά έδρανα που απαξίωσαν τη χθεσινή συζήτηση για Προανακριτική και επιβεβαίωσαν την δειλία του Πρωθυπουργού. Φρόντισαν για αυτό και έξι βουλευτές της ΝΔ και του ΚΙΝΑΛ που έσπασαν την κομματική γραμμή και ψήφισαν κατά της προανακριτικής παρωδίας. Καλά ξεμπερδέματα...".

Από την πλευρά του ΚΙΝΑΛ πάντως διέψευδαν ως αστεία τα όσα έλεγαν από το κυβερνητικό στρατόπεδο τονίζοντας ότι τόσο ο Γιώργος Παπανδρέου όσο και ο Γιώργος Καμίνης ψήφισαν την πρόταση λέγοντας με νόημα πως αλλού πρέπει να ψάξει κανείς.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Νέα Δημοκρατία, Κίνημα Αλλαγής, ΣΥ.ΡΙΖ.Α., Τσίπρας
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

ΝΔ και ΚΙΝΑΛ "ψάχνουν" τις έξι διαρροές από την ψηφοφορία για τον Παπαγγελόπουλο

Σε προανακριτική για την Novartis ο Παπαγγελόπουλος - Διαρροές για ΝΔ και ΚΙΝΑΛ

SHARE:

24Media Network