Η ΝΔ δεν πάει στη Βουλή, διαμηνύει ότι ούτως ή άλλως δε θα μειώσει το αφορολόγητο

Η ΝΔ δεν πάει στη Βουλή, διαμηνύει ότι ούτως ή άλλως δε θα μειώσει το αφορολόγητο
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη Βουλή Eurokinissi

Δεν αλλάζει την απόφαση της να μην παραστεί στη Βουλή καταγγέλλοντας ότι ο Τσίπρας την άνοιξε για μία σειρά από διευθετήσεις η αξιωματική αντιπολίτευση, παρά την απόφαση του πρωθυπουργού να φέρει την Παρασκευή τη μη μείωση του αφορολόγητου

Η Νέα Δημοκρατία μένει σταθερή στην απόφαση της να μην παραστεί στη Βουλή αυτή την εβδομάδα, παρά την απόφαση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα να φέρει την Παρασκευή τη μη μείωση του αφορολόγητου, υπενθυμίζοντας ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει ούτως ή άλλως δεσμευτεί πως η επόμενη κυβέρνηση δε θα μειώσει το αφορολόγητο.

Η απόφαση αυτή ελήφθη σήμερα στον πρωινό καφέ στο Μοσχάτο, καθώς η κίνηση αυτή που εξαρχής προκάλεσε χθες το βράδυ την αντίδραση της ΝΔ εκρίθη ελιγμός με στόχο να εξαναγκάσει την αξιωματική αντιπολίτευση να κάνει πίσω ενώ είχε καταγγείλει πως κακώς άνοιξε η Βουλή για μία σειρά από διευθετήσεις του ΣΥΡΙΖΑ.

Γαλάζιες πηγές υπενθύμιζαν ότι η αξιωματική αντιπολίτευση έχει ήδη καταθέσει από τις 9 Μαϊου τροπολογία για τη μη μείωση του αφορολόγητου και πως ήδη έχει δεσμευτεί ότι δε θα το μειώσει ως κυβέρνηση, ενώ ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ όπως τόνιζαν που προκάλεσε την προοπτική μείωσης και τη νομοθέτησε.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ.Μητσοτάκης μιλώντας στον Ant1 το βράδυ της Δευτέρας είχε πει με αφορμή τις προωθούμενες αλλαγές στην ηγεσία της Δικαιοσύνης και την κατάθεση του νέου Ποινικού Κώδικα: “Δεν θα συμμετέχουμε στη Βουλή καθόλου αυτή την εβδομάδα. Θα πάμε αύριο στη Βουλή θα καταγγείλουμε τη διαδικασία και θα αποχωρήσουμε. Δεν υπάρχει καμία περίπτωση μείς να μπούμε στο κάδρο μιας απονομιμοποιημένης Βουλής που δεν θα έπρεπε ποτέ να ανοίξει -γιατί αυτό είχε πει ο κ.Τσίπρας -και ανοίγει την τελευταία στιγμή για μία σειρά από διευθέτησεις. Να τα κάνουν μόνοι τους, θα τα κάνουν χωρίς εμάς”. 

Η ΝΔ αργά χθες το βράδυ με ανακοίνωση της είχε εξαπολύσει επίθεση στον πρωθυπουργό για την κίνηση να φέρει τώρα τη μη μείωση του αφορολόγητου:

“Ο κ. Τσίπρας για μια ακόμη φορά επιβεβαίωσε ότι είναι αμετανόητος παρά το διπλό μήνυμα που του έστειλαν οι πολίτες στις εκλογές. Αφού μετέτρεψε την Βουλή σε πλυντήριο των τελευταιων ρουσφετολογικών δευθετήσεων του ΣΥΡΙΖΑ, σύρεται πλέον να υιοθετήσει την πρόταση της ΝΔ για τη μη μείωση του αφορολόγητου την οποία μόνος του ψήφισε. Προφανώς αδυνατεί να συνειδητοποιήσει ότι οι πολίτες μετρούν πλέον αντίστροφα τις μέρες για να γίνει οριστικά πράξη η πολιτική αλλαγή που επιθυμούν”.

Η ανακοίνωση ήταν προσεκτικά διατυπωμένη, καθώς εξετάστηκε με προσοχή ποια θα είναι η στάση της ΝΔ. Τελικώς εκρίθη ότι δεν πρέπει να αλλάξει η απόφαση για αποχή από τη Βουλή, με αφορμή το γεγονός ότι ο κ.Τσίπρας όπως καταγγέλλουν οι γαλάζιοι καθυστερεί την προκήρυξη εκλογών για να περάσει ρυθμίσεις όπως 10.000 προσλήψεις στην παιδεία και να παίξει παιχνίδια με τη Δικαιοσύνη, καθώς υπενθυμίζεται ότι η ΝΔ έχει καταγγείλει το γεγονός ότι το υπουργικό αποφάσισε να προχωρήσει στον ορισμό νέας ηγεσίας του Αρείου Πάγου.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα