Η ΝΔ δεν θέλει τον Λοβέρδο 

Η ΝΔ δεν θέλει τον Λοβέρδο 
Ανδρέας Λοβέρδος eurokinissi

Τη φιλολογία ότι ο Ανδρέας Λοβέρδος έφυγε από το ΠΑΣΟΚ για να αξιοποιηθεί σε κυβερνητική θέση θέλησε να διασκεδάσει ο Π. Μαρινάκης

Η αποχώρηση του Ανδρέα Λοβέρδου από το ΠΑΣΟΚ πυροδότησε σενάρια για τη μεταγραφή ενός ακόμη πάλαι πότε εκσυγχρονιστικού στελέχους στη Νέα Δημοκρατία, στα οποία θέλησε να βάλει τέλος ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης.

Ερωτηθείς στο πλαίσιο του briefing εάν η ΝΔ συζητά με τον κ. Λοβέρδο μετά την παραίτηση του, ο κ. Μαρινάκης απάντησε: “Δεν μας αφορά η συζήτηση αυτή. Αφορά ένα άλλο κόμμα και αυτή η συζήτηση δεν έχει καμία σχέση με εμάς”.

Η συζήτηση αυτή πάντως είχε φουντώσει επειδή υπήρχαν συγκεκριμένες “σπίθες”. Όχι μόνο ο κ. Λοβέρδος εδώ και καιρό ταυτιζόταν με τη ΝΔ σε πλήθος θεμάτων και φερόταν να πρόκρινε μία συνεργασία ΠΑΣΟΚ – ΝΔ. Αλλά επιπλέον μετά τις εκλογές (στις οποίες δεν εξελέγη, καθώς όπως ο ίδιος ομολόγησε οι ψηφοφόροι του έφυγαν προς τα δεξιά) είχε συναντηθεί με τον Άδωνι Γεωργιάδη στο υπουργείο Εργασίας, στο οποίο είχε διατελέσει και ο ίδιος το 2009- 2020, εφαρμόζοντας το πρώτο μνημόνιο.

Ο κ. Λοβέρδος μάλιστα ήταν κατά πάσα πιθανότητα ο πρώτος βουλευτής της αντιπολίτευσης που έσπευσε να συγχαρεί την κυβέρνηση της ΝΔ αμέσως μετά την ανακοίνωσή της σύνθεσής της, καθώς με ανάρτηση του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ευχήθηκε “καλή επιτυχία στο έργο της νέας κυβέρνησης. Για το καλό της πατρίδας μας πάνω απ’ όλα”.

Ο υπουργός Επικρατείας Μάκης Βορίδης πάντως είχε σπεύσει από χθες να δηλώσει ότι: “Δεν υπάρχει σχέση του κ. Λοβέρδου με τη ΝΔ, δεν είναι κάτι που θα έκανε ο Ανδρέας. Χαρακτήρισε πάντως τον κ. Λοβέρδο “σπουδαίο πολιτικό στέλεχος”, σημειώνοντας με νόημα ότι “έχει αγωνισθεί με μεγάλη συνέπεια για την παράταξή του και τις ιδέες του”. Υπογράμμισε δε: “Είμαι απολύτως βέβαιος ότι την απόφασή του την έχει πάρει χωρίς οποιαδήποτε συνεννόηση με την ΝΔ”, καρφώνοντας έτσι κατά μία ερμηνεία τον πάλαι πότε δικό του συνοδοιπόρο στο ΛΑΟΣ, κ. Γεωργιάδη.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα