Η ΝΔ “πολιορκεί” το ΠΑΣΟΚ, με ιδιωτικά ΑΕΙ και μεταγραφές

Διαβάζεται σε 3'
Κυριάκος Μητσοτάκης
Κυριάκος Μητσοτάκης ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI

Ο Μητσοτάκης αναμένεται να εξαπολύσει νέα επίθεση στο ΠΑΣΟΚ σήμερα από τη Βουλή, ενώ ανακοινώθηκε χθες η ένταξη ενός πρώην συμβούλου του Ανδρουλάκη στη ΝΔ,

Τη στρατηγική του ανοίγματος στους πασοκογενείς ψηφοφόρους, η οποία αποδείχθηκε επιτυχημένη στις εκλογές του 2019 και του 2023, συνεχίζει και εν όψει των ευρωεκλογών του Ιουνίου, ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας αναμένεται μάλιστα σήμερα στη Βουλή να συνεχίσει τα πυρά κατά του ΠΑΣΟΚ και προσωπικά κατά του Νίκου Ανδρουλάκη με αφορμή τα ιδιωτικά πανεπιστήμια.

Στο Μαξίμου εξάλλου θεωρούν ότι το συγκεκριμένο θέμα προσφέρεται για απόπειρα διεμβόλισης του ΠΑΣΟΚ, δεδομένου ότι οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι η πλειοψηφία των ψηφοφόρων του Κινήματος είναι υπέρ της ίδρυσης ιδιωτικών ΑΕΙ, έστω και εάν συμφωνούν με Ανδρουλάκη πως θα πρέπει να υπάρξουν ισχυρές δικλείδες ασφαλείας.

Η κυβέρνηση υποστηρίζει ότι αυτές οι δικλείδες ασφαλείας υπάρχουν, καθώς και ότι η επιστημονική επιτροπή της Βουλής έκρινε συνταγματικό το νομοσχέδιο. Επικαλείται επίσης ότι πάνω από το 70% των άρθρων του νομοσχεδίου αφορούν το δημόσιο πανεπιστήμιο, προσπαθώντας να απαντήσει στην κριτική του ΠΑΣΟΚ.

Ο δε κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, απέρριψε τις καταγγελίες Ανδρουλάκη για εξυπηρέτηση συμφερόντων από την κυβέρνηση με το εν λόγω νομοσχέδιο.

Ενώ κατηγόρησε τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ για “κυβιστήσεις” και για αντιπολίτευση μόνο για την αντιπολίτευση. Υπενθύμισε δε ότι το ΠΑΣΟΚ δεν είχε συμφωνήσει πριν από 20 χρόνια στην αναθεώρηση του άρθρου 16 του Συντάγματος.

“Ε, δεν μπορούμε να περιμένουμε άλλα τόσα χρόνια για να συζητάμε και να λύνουμε τα υπαρξιακά ζητήματα της Αριστεράς και της Κεντροαριστεράς”, σχολίασε ο κ. Μαρινάκης.

Η ΝΔ συνεχίζει τις μεταγραφές ΠΑΣΟΚων

Εν τω μεταξύ η ΝΔ ανακοίνωσε χθες την προσχώρηση του Σωτήρη Σέρμπου, πρώην διπλωματικού συμβούλου του κ. Ανδρουλάκη. Ο αναπληρωτής Καθηγητής Διεθνούς Πολιτικής στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης θα είναι μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες υποψήφιος με τη ΝΔ στις ευρωεκλογές του Ιουνίου.

Σημειωτέον ότι ο κ. Σέρμπος ήταν άμισθος σύμβουλος του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Νίκου Ανδρουλάκη, μέχρι το Σεπτέμβριο του 2022 οπότε και παραιτήθηκε επικαλούμενος φόρτο εργασίας. Εξαρχής όμως τότε πηγές του ΠΑΣΟΚ τον κατηγορούσαν για προσέγγιση με τη ΝΔ, καθώς μετά είχε σχολιάσει θετικά την ομιλία Μητσοτάκη στον ΟΗΕ.

Δεν είναι όμως ο πρώτος ΠΑΣΟΚος που παίρνει μεταγραφή στη ΝΔ το τελευταίο διάστημα με το βλέμμα στις ευρωεκλογές του Ιουνίου. Υπενθυμίζεται ότι στις 29 Ιανουαρίου είχε ανακοινωθεί η ένταξη της πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ, Εύης Χριστοφιλοπούλου στη ΝΔ, μετά από συνάντηση με τον κ.Μητσοτάκη και ενώ πληροφορίες ανέφεραν ότι επίκειται η ένταξη της στο γαλάζιο ευρωψηφοδέλτιο.

Οι επίσημες ανακοινώσεις πάντως αναμένεται να γίνουν τον Απρίλιο. Σημειωτέον ότι το συνέδριο της ΝΔ θα πραγματοποιηθεί 5-7 Απριλίου στην Αθήνα. Ωστόσο εν τω μεταξύ θα πρέπει να ξεκαθαρίσει και το θέμα με την Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου.

Ερωτηθείς εάν η ευρωβουλευτής θα είναι τελικά ξανά υποψήφια, καθώς ερευνάται η υπόθεση με τα email σε απόδημους ψηφοφόρους, ο κ. Μαρινάκης πάντως επισήμανε ότι αυτή τη στιγμή δεν έχει ανακοινωθεί κανένας υποψήφιος από τη ΝΔ και παρέπεμψε στις αποφάσεις Μητσοτάκη.

Έσπευσε πάντως να προσθέσει ότι : “Η κ. Ασημακοπούλου είναι ένα από τα πιο ενεργά μέλη της Ν.Δ. στο Ευρωκοινοβούλιο. Ακολουθεί την εντελώς αντίθετη πρακτική από τους ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Δηλαδή, προσπαθεί να υπερασπιστεί τη χώρα της, πριν και πάνω από όλα τη χώρα της και μετά το κόμμα μας, όπως και όλοι οι υπόλοιποι ευρωβουλευτές της ευρωομάδας της ΝΔ.”

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα