Η ΝΔ προκαλεί την κυβέρνηση για εξεταστική

Ενημέρωση των πολιτικών συντακτών από τον εκπρόσωπο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας Γιώργο Κουμουτσάκο, την Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2016.
(EUROKINISSI/ΓΟΥΛΙΕΛΜΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΥ)
Ενημέρωση των πολιτικών συντακτών από τον εκπρόσωπο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας Γιώργο Κουμουτσάκο, την Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2016. (EUROKINISSI/ΓΟΥΛΙΕΛΜΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΥ) EUROKINISSI

Να συναινέσει στο αίτημα για εξεταστική για πρώτο εξάμηνο του 2016 κάλεσε τον Τσίπρα ο Κουμουτσάκος. Άφησε όμως ανοιχτό το θέμα της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας. Άνοιγμα στη Γεννηματά, που δεν παραστεί το βράδυ στην παρουσίαση των προτάσεων Τσίπρα για την αναθεώρηση

Στην αυριανή συζήτηση στη Βουλή του αιτήματος της Νέας Δημοκρατίας για σύσταση εξεταστικής επιτροπής με αντικείμενο όσα συνέβησαν το πρώτο εξάμηνο του 2015, εστιάζει η Συγγρού, κατηγορώντας τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα ότι χρησιμοποιεί την αναθεώρηση του Συντάγματος για διχασμό.

Κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ο εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος σημείωσε ότι η συζήτηση του αιτήματος της ΝΔ για εξεταστική γίνεται με μεγάλη καθυστέρηση για την οποια, πρόσθεσε, ευθύνονται ο πρωθυπουργός Α. Τσίπρας και ο πρόεδρος της Βουλής Ν. Βούτσης. Μάλιστα υπενθύμισε ότι η ΝΔ συναίνεσε για τη σύσταση της εξεταστικής που ζήτησε ο ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας πως τώρα είναι υποχρέωση του κ. Τσίπρα να συναινέσει αύριο.

"Όσες φορές μίλησε για αυτό κατέφυγε σε διαφορετικούς και αντιφατικούς ισχυρισμούς. Αν δεν συμφωνήσει θα ομολογήσει συμμετοχή και συνενοχή και πως επιδιώκει συγκάλυψη, κάτι που η ΝΔ δεν θα επιτρέψει. Η αναζήτησή της αλήθειας δεν θα σταματήσει", επισήμανε ο κ. Κουμουτσακος.

Αναφερόμενος στην ψηφοφορία στη Βουλή για τον εκλογικό νόμο την περασμένη Πέμπτη ο εκπρόσωπος της ΝΔ μίλησε για ήττα του πρωθυπουργού.

"Τώρα μετά την ήττα όλα δείχνουν ότι θα καταφύγει στο διχασμό και στην χωρίς όριο λασπολογία. Πήραμε μια γεύση με τα άθλια υπονοούμενα για την κα Φώφη Γεννηματά", συνέχισε, σε ένα “άνοιγμα” προς την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, η οποία πριν λίγο ενημέρωσε ότι το βράδυ δε θα παραστεί στην παρουσίαση των αξόνων για τη συνταγματική αναθεώρηση από τον Αλέξη Τσίπρα στη Βουλή.

Ο κ.Κουμουτσάκος κατηγόρησε επίσης τον κ.Τσίπρα ότι "δεν θα διστάσει να χρησιμοποιήσει και τη συνταγματική αναθεώρηση και το ίδιο το Σύνταγμα".

Υπογράμμισε ότι η ΝΔ έχει αναπτύξει τους άξονες της συνταγματικής αναθεώρησης που  χρειάζεται η χώρα και είπε με έμφαση ότι χρειάζεται ριζική και όχι αποσπασματική αναθεώρηση.

"Έτσι διαμορφώνονται οι πραγματικοί όροι της νέας μεταπολίτευσης. Όχι με μπαλώματα σκοπιμοτήτων. Η συνταγματική αναθεώρηση είναι  κατεξοχήν συναινετική διαδικασία και επιχειρεί να τη μεταβάλει σε εργαλείο πόλωσης και διχασμού. Σκοπός του πως δεν θα μείνει ο ίδιος δια βίου στην αντιπολίτευση", συμπλήρωσε ο εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ.

Σε ότι αφορά το θέμα της απ´ευθείας εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας από το λαό, ο κ. Κουμουτσακος απάντησε πως "το βασικό και κύριο ζητούμενο είναι η απεμπλοκή της προεδρικής εκλογής από τη διάλυση της Βουλής, σε αυτό το στάδιο δεν έχω κάτι άλλο να προσθέσω, μη βιάζεστε να βγάλετε συμπεράσματα".

Άφησε έτσι ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα για τη στάση της ΝΔ, ο πρόεδρος της οποίας Κυριάκος Μητσοτάκης είχε απορρίψει το ενδεχόμενο εκλογής Προέδρου από το λαό, είχε όμως δηλώσει ότι ακούει την πρόταση του Βαγγέλη Μεϊμαράκη για δύο ψηφοφορίες στη Βουλή και εάν σε αυτές δεν εκλεγεί Πρόεδρος, τότε να ψηφίζει ο λαός. Αυτό δηλαδή που τελικά φέρεται να προτείνει ο Αλέξης Τσίπρας, με τη στάση της ΝΔ να είναι αυτή τη στιγμή ερωτηματικό.

Για το χρόνο των επόμενων εθνικών εκλογών ο κ.Κουμουτσάκος είπε οτι "με αυτή την κυβέρνηση με την αλλοπρόσαλλη πολιτική της και με τα αδιέξοδα που αντιμετωπίζει χάνοντας κοινοβουλευτικές μάχες, τίποτα δεν μπορεί να αποκλειστεί.

Σχετικά με δημοσιεύματα που αφορούν ονόματα πιθανών υποψηφίων στα ψηφοδέλτια της ΝΔ, τα χαρακτήρισε άκαιρα.

"Είναι καλοδεχούμενος ο ενθουσιασμός και η βούληση για συμμετοχή στα ψηφοδέλτια του κόμματος. Πιστοποιεί τη δυναμική που αναπτύσσει η ΝΔ. Θα υπάρξει αξιολόγηση για εκείνους που θα συμμετέχουν στα ψηφοδέλτια και τα κριτήρια θα είναι πολύ αυστηρά. Πρακτικές αυτοπροβολής και βεβαιότητες συμμετοχής αξιολογούνται αρνητικά", πρόσθεσε.

Επιπλέον για τον ΕΝΦΙΑ μίλησε για φορολογική και εισοδηματική σφαγή των ελληνικών νοικοκυριών.

"Βέβαιο είναι ότι ο κ. Τσιπρας κορόιδεψε το λαό λέγοντας οτι θα καταργήσει τον ΕΝΦΙΑ. Τον αυξάνει 800 εκ ευρώ. Έρχονται εκκαθαριστικά ύψους 4,1 δις και όχι 3,3 δις που ήταν πέρσι", ανέφερε.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Νέα Δημοκρατία
SHARE:

24Media Network