Η ομιλία Μητσοτάκη στο συνέδριο της ΝΔ

Η ομιλία Μητσοτάκη στο συνέδριο της ΝΔ
Ομιλία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο 13ο Συνέδριο της ΝΔ. Eurokinissi

Ο πρωθυπουργός μιλά στην έναρξη του 13ου συνεδρίου της ΝΔ. Παρών ο Καραμανλής. Ομιλία Μεϊμαράκη σήμερα, Σαμαράς και Αβραμόπουλος την Κυριακή.

Με την ομιλία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη ξεκινούν απόψε οι εργασίες του 13ου συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο πρωθυπουργός θα πραγματοποιήσει μία ιδεολογική κυρίως ομιλία, δίνοντας το στίγμα της σύζευξης φιλελευθερισμού και κοινωνικής αλληλεγγύης, αλλά αναμένεται να αναφερθεί σε θέματα της επικαιρότητας, όπως η τουρκική προκλητικότητα και το προσφυγικό.


Περισσότερα από 6.500 στελέχη και μέλη της Νέας Δημοκρατίας συμμετέχουν στις συνεδριακές εργασίες. Συμμετοχή έχουν δηλώσει μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας του Συνεδρίου, 1.764 σύνεδροι και 5.639 παρατηρητές. Το 50% μάλιστα ανήκει στις ηλικίες στις ηλικίες 25-44 ετών, ενώ το 66,5% είναι άντρες και το 33,5% γυναίκες.

Την έναρξη του Συνεδρίου θα κηρύξει ο πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής, Βαγγέλης Μεϊμαράκης απευθύνοντας χαιρετισμό το απόγευμα της Παρασκευής.

Πάνω από το 10% των συνέδρων έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον να πάρει το λόγο συμπληρώνοντας τη σχετική ηλεκτρονική αίτηση. Οι τοποθετήσεις θα είναι διάρκειας 3 λεπτών προκειμένου να δοθεί ο λόγος σε όσο το δυνατόν περισσότερους Συνέδρους.

Κάνοντας πράξη το σύνθημα του Συνεδρίου «Το Μέλλον αρχίζει Τώρα», για πρώτη φορά όλες οι διαδικασίες του θα είναι πλήρως ψηφιοποιημένες με αποτέλεσμα τη δραστική μείωση της χρήσης χαρτιού που αγγίζει το 92%. Όσες εκτυπώσεις γίνουν θα είναι σε ανακυκλώσιμο χαρτί χρησιμοποιώντας φιλικά προς το περιβάλλον μελάνια. Κάδοι ανακύκλωσης θα βρίσκονται σε όλους τους χώρους του εκθεσιακού κέντρου ενώ έξω από το Συνέδριο θα έχει τοποθετηθεί κέντρο ανταποδοτικής ανακύκλωσης. Όλοι όσοι θα συμμετέχουν στο Συνέδριο καλούνται να περιορίσουν δραστικά τα πλαστικά μιας χρήσης χρησιμοποιώντας εναλλακτικά υλικά.

Το Σάββατο 30 Νοεμβρίου και ώρα 20:00 θα διεξαχθεί νυχτερινός αγώνας δρόμου με στόχο τη συγκέντρωση χρημάτων που θα διατεθούν στην εκστρατεία για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών. Ήδη περισσότεροι από 300 δρομείς έχουν δηλώσει συμμετοχή συμπληρώνοντας την ειδική φόρμα συμμετοχής που είναι διαθέσιμη στην ηλεκτρονική σελίδα του Συνεδρίου.

Επίσης, κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου θα λειτουργήσει Διεθνής Έκθεση Σκίτσου με θέμα «Ισότητα των Φύλων – Έμφυλη Βία», υπό την αιγίδα της Γραμματείας Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων του κόμματος.

Παράλληλα, με στόχο την ενθάρρυνση της συμμετοχής των Ατόμων με Αναπηρία σε όλες τις κοινωνικές δραστηριότητες, το μεσημέρι του Σαββάτου θα λειτουργήσει «Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης Μαθητών με Προβλήματα Όρασης και Πολλαπλές Αναπηρίες», με την υποστήριξη της νεοσυσταθείσας Γραμματείας του κόμματος για τα Άτομα με Αναπηρία.

Με αφορμή τον εορτασμό των 45 χρόνων από την ίδρυση της Νέας Δημοκρατίας, στο χώρο του Συνεδρίου θα τοποθετηθεί μια πρωτότυπη κατασκευή με σύνθεση φωτογραφιών από σημαντικές στιγμές του κόμματος και της ΟΝΝΕΔ.

Το πολιτικό ενδιαφέρον όμως στρέφεται στις ομιλίες του επιτρόπου Δημήτρη Αβραμόπουλου και του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά το πρωί της Κυριακής. Τις εργασίες του συνεδρίου θα κλείσει με τη δεύτερη ομιλία του το μεσημέρι της Κυριακής ο πρωθυπουργός.

Πάντως καθώς μάλιστα το συνέδριο δεν εκλέγει Πολιτική Επιτροπή, δεν χαρακτηρίζεται από το παρασκήνιο άλλων συνεδρίων, πολλώ δε μάλλον που πραγματοποιείται μόλις πέντε μήνες μετά από την καθαρή εκλογική νίκη της ΝΔ σε συνθήκες κυριαρχίας Μητσοτάκη.

Την ομιλία Μητσοτάκη σήμερα θα παρακολουθήσει και ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής που όμως δεν αναμένεται να κάνει δήλωση.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα