Η ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στο 3ο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ - LIVE ΕΙΚΟΝΑ

Ο Αλέξης Τσίπρας κατά την ομιλία του στο 3ο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ
Ο Αλέξης Τσίπρας κατά την ομιλία του στο 3ο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ INTIME

Κομβικό σημείο στην ομιλία του Αλέξη Τσίπρα αναμένται να είναι οι 5 + 1 προγραμματικές δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ.

Ξεκινάει σήμερα Πέμπτη 14 Απριλίου το 3ο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία και θα διαρκέσει έως τις 17 Απριλίου, στο Κλειστό Γήπεδο Φαλήρου (Tae Kwon Do).

Οι εργασίες του συνεδρίου αρχίζουν με την ομιλία του προέδρου του, Αλέξη Τσίπρα, ενώ στο πλαίσιο του συνεδρίου θα πραγματοποιηθούν και θεματικά τραπέζια.

ADVERTISING

Το Συνέδριο θα είναι ανοιχτό για τη συμμετοχή όλων όσοι επιθυμούν να παρακολουθήσουν ζωντανά τις εργασίες του, ενώ όπως έγινε γνωστό σήμερα οι εργασίες θα μεταδοθούν σε live streaming από τη διεύθυνση: synedrio.syriza.gr

Η είσοδος στον χώρο του Συνεδρίου, για όλες τις ημέρες διεξαγωγής των εργασιών του, θα γίνεται με επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού, πιστοποιητικού νόσησης ή rapid test 24ώρου, ενώ στον χώρο είναι απαραίτητη η χρήση μάσκας.

Την Παρασκευή 15 και το Σάββατο 16 Απριλίου, από τις 10:00 έως τις 14:00, θα πραγματοποιείται εθελοντική αιμοδοσία.

Οι 5.700 σύνεδροι καλούνται να αποφασίσουν για την επανεκλογή του Αλέξη Τσίπρα.

Αναλυτικά το πρόγραμμα:

Η ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στο 3ο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ - LIVE ΕΙΚΟΝΑ
Η ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στο 3ο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ - LIVE ΕΙΚΟΝΑ

Οι προγραμματικές δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ

Κομβικό σημείο στην ομιλία του Αλέξη Τσίπρα αναμένται να είναι οι 5 + 1 προγραμματικές δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ τις οποίες θα κληθεί να υλοποιήσει η προοδευτική διακυβέρνηση η οποία μπορεί να προκύψει από την κάλπη της απλής αναλογικής. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να δεσμευθεί για ουσιαστικά και ριζοσπαστικά μέτρα αντιμετώπισης της ακρίβειας, για την ενίσχυση των μισθών και την αποκατάσταση της εργασίας, την στήριξη των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων, την ενίσχυσης της Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Προστασίας αλλά και την στήριξη της νέας γενιάς. Όλα αυτά στην λογική ριζικής αλλαγής του παραγωγικού μοντέλου της χώρας.

Αναφερόμενος στη προοπτική της πολιτικής αλλαγής στην χώρα, ο Αλέξης Τσίπρας θα τονίσει πως απαραίτητη προϋπόθεση γι αυτό είναι η πρωτιά του ΣΥΡΙΖΑ στην επερχόμενη εκλογική αναμέτρηση. Μια εξέλιξη δηλαδή που ήδη προοιωνίζει η κυβερνητική φθορά που καταγράφεται και στις δημοσκοπήσεις και η ταυτόχρονη άνοδος του ΣΥΡΙΖΑ. Από το βήμα του συνεδρίου ο Αλέξης Τσίπρας θα τονίσει παράλληλα πως η εκλογική νίκη αποτελεί εγγύηση για το σχηματισμό μιας προοδευτικής κυβέρνησης που θα επαναφέρει το αίσθημα δικαιοσύνης στην χώρα και θα περιορίσει τις ανισότητες. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα συμπεριλάβει στην ομιλία του και το παράδειγμα των γαλλικών εκλογών επισημαίνοντας ότι πως ο ΣΥΡΙΖΑ είναι σήμερα το μεγαλύτερο κόμμα της Αριστεράς στην Ευρώπη και ταυτόχρονα η ασφαλιστική δικλείδα ότι οι κοινωνικές αναζητήσεις στην Ελλάδα θα έχουν προοδευτικό πρόσημο.

Το 2022 δεν είναι 2019

Από την ομιλία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ δεν θα λείψουν οι αναφορές στην σημερινή συγκυρία. Θα τονίσει πως το 2022 δεν μοιάζει με το 2019 επισημαίνοντας ότι νεοφιλελεύθερο δόγμα, που αποτέλεσε το κυβερνητικό αφήγημα και βασίζεται στην αυτορρύθμιση των αγορών είναι πλέον χρεοκοπημένο. Κυρίως γιατί οι πολίτες που βιώνουν τις αλλεπάλληλες κρίσεις της πανδημίας και της ακρίβειας αναζητούν πλέον ένα ισχυρό κοινωνικό κράτος, με ενισχυμένο δημόσιο τομέα και προστασία των δημόσιων αγαθών. Δηλαδή μια πολιτική που βρίσκεται στον αντίποδα αυτής που ασκεί η κυβέρνηση του Κ.Μητσοτάκη. Θα επισημάνει μάλιστα ότι με κάθε ευκαιρία ο σημερινός πρωθυπουργός δείχνει την απέχθειά του προς κάθε τι δημόσιο, το οποίο «αξιοποιεί» μόνον ως κομματικό λάφυρο και ως μηχανισμό στήριξης της κοινωνικής μειοψηφίας με την οποία σχετίζεται.

Νέα Αρχή

Με βάση τα παραπάνω ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να απευθυνθεί στους συνέδρους ζητώντας μια «νέα αρχή με την κοινωνία για την πολιτική αλλαγή», όπως ακριβώς αναφέρει και το βασικό σύνθημα του 3ου Συνεδρίου. Θα επισημάνει την πρόκληση της συνεδριακής διαδικασίας ώστε να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις ώστε ο ΣΥΡΙΖΑ να αποτυπώσει και να εκφράσει την βούληση των προοδευτικών πολιτών για μια καλύτερη ζωή σε μια κοινωνία ασφάλειας και δικαιοσύνης.

Επίσης θα αποτιμήσει κριτικά γτα πεπραγμένα της διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ την περίοδο 2015-2019 τονίζοντας όμως ότι τα επιτεύγματά της επιχειρεί να εξανεμίσει η κυβέρνηση στην διετία που κυβερνά. Ο Αλέξης Τσίπρας θα τονίσει όμως παράλληλα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι έτοιμος να αναλάβει ξανά τις ευθύνες που του αναλογούν και να «βγάλει τα κάστανα από την φωτιά». Σημειώνοντας πως μια τέτοια εξέλιξη θα αποτελέσει μήνυμα ελπίδας όχι μόνον για την Ελλάδα αλλά και για τις προοδευτικές δυνάμεις σε όλη την Ευρώπη.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: ΣΥ.ΡΙΖ.Α., Αλέξης Τσίπρας, Συνέδριο ΣΥΡΙΖΑ
SHARE:

24Media Network