Η συγγνώμη του Πέτσα για το “προσαρμογή ή θάνατος” – “Ήταν μια ατυχής δήλωση”

Η συγγνώμη του Πέτσα για το “προσαρμογή ή θάνατος” – “Ήταν μια ατυχής δήλωση”

Μετά τη θύελλα αντιδράσεων που προκάλεσε η δήλωσή του, ο Στέλιος Πέτσας αναγκάστηκε να ζητήσει συγνώμη. Τι είπε.

Συγγνώμη για τη δήλωσή του “όποιος δεν προσαρμόζεται πεθαίνει” που ξεσήκωσε σφοδρές αντιδράσεις ζητά ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας προς όσους όπως λέει προσέβαλλε.

«Χθες έκανα μια ατυχή δήλωση. Παρά το γεγονός ότι δεν ήταν στις προθέσεις μου, κάποιοι ένιωσαν προσβεβλημένοι. Τους ζητώ συγγνώμη. Όπως και από τους συναδέλφους μου στην Κυβέρνηση, που κλήθηκαν να συζητούν αυτό το θέμα, αντί να προβάλλουν την επιτυχημένη παρουσία του Πρωθυπουργού στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης και το τεράστιο κυβερνητικό έργο για την στήριξη της κοινωνίας ώστε να ξεπεράσουμε και αυτή την κρίση ενωμένοι» αναφέρει ο κ. Πέτσας.

Η δήλωση Πέτσα που ξεσήκωσε αντιδράσεις

Έντονες αντιδράσεις προκάλεσε το πρωί της Τρίτης (13/9), η τοποθέτηση του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών, Στέλιου Πέτσα, ο οποίος όταν του ζητήθηκε να μιλήσει για τα μέτρα για τη θέρμανση τον ερχόμενο χειμώνα, μεταξύ άλλων δήλωσε: «Το βασικό ζητούμενο σε αυτές τις περιπτώσεις είναι η προσαρμογή. Όποιος αρνείται να προσαρμοστεί πεθαίνει.»

Ειδικότερα, ο κ. Πέτσας ήταν καλεσμένος στην εκπομπή “Καλημέρα Ελλάδα” όπου κλήθηκε να μιλήσει για τα νέα μέτρα στήριξης που εξήγγειλε η κυβέρνηση στην 86η ΔΕΘ.

Ο αναπληρωτής υπουργός ερωτήθηκε για το κομμάτι της εξοικονόμησης ενέργειας και της προτροπής στους πολίτες να μη χρησιμοποιούν φυσικό αέριο, αλλά πετρέλαιο και γενικώς άλλους τρόπους. Ο Γιώργος Καραμέρος μάλιστα τού επεσήμανε πως 700.000 σπίτια πλήρωσαν αρκετά χρήματα τα τελευταία χρόνια για να αλλάξουν τους καυστήρες τους σε φυσικό αέριο, ρωτώντας τον τόσο αυτός, όσο και οι υπόλοιποι δημοσιογράφοι αν υπάρχει σκέψη να υπάρξει κάποια επιδότηση για το κόστος της νέας αλλαγής.

««Είναι λαϊκισμός αυτό. Λαϊκισμός είναι όταν αρνούμαι να δω την πραγματικότητα. Ακούστε… 1200% έχει αυξηθεί η τιμή του φυσικού αερίου και λέμε πως έχουμε την δυνατότητα αν μετακινηθείτε σε κάτι άλλο που είναι φθηνότερο και κοστίζει λιγότερο σε εσάς και τον κρατικό προϋπολογισμό, να σας βοηθήσουμε», με τον Γιώργο Παπαδάκη να του λέει πως ένα σπίτι θα χρειαστεί 1.800-2.000 ευρώ και μία πολυκατοικία 3.500-4.000 ευρώ και πρότεινε την επιχορήγηση από πλευράς του κράτους η αλλαγή από το φυσικό αέριο στο πετρέλαιο.

Τότε λοιπόν, ο κ. Πέτσας με κυνικό τρόπο, είπε: «Το βασικό ζητούμενο σε αυτές τις περιπτώσεις είναι να δείχνουμε προσαρμογή. Όποιος αρνείται να προσαρμοστεί, δυστυχώς, πεθαίνει».

«Η πορεία όλων μας, εξαρτάται από την προσαρμoγή μας σε δύσκολες συνθήκες. Όταν πέφτουν βόμβες στην γειτονιά μας πρέπει να προσαρμοστούμε σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες. Εμείς συνεχίζουμε να στηρίζουμε νοικοκυριά και επιχειρήσεις. Αν υπάρχει φθηνότερο καύσιμο, να μεταφερθούμε σε αυτό. Δεν υπάρχει εγκλωβισμός κάποιου. Υπάρχει η δυνατότητα να μεταφερθεί κάπου; Εμείς είμαστε εδώ να το επιδοτήσουμε» συνέχισε ο κ. Πέτσας, ξεκαθαρίζοντας πως θα υπάρξει επιδότηση της κυβέρνησης για την μετατροπή του καυστήρα.

Ηλιόπουλος: “Μπροστά στο κύμα αγανάκτησης αναγκάστηκε να τα μαζέψει”

Σε ανάρτησή του στο twitter, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσος Ηλιόπουλος έγραψε: «Η σημερινή δήλωση Πέτσα φανερώνει ότι χθες έλεγε ψέματα όταν μιλούσε για διαστρέβλωση. Μπροστά στο κύμα αγανάκτησης αναγκάστηκε σήμερα να τα μαζέψει. Η ουσία όμως μένει. Το επίσημο δόγμα Μητσοτάκη για τον χειμώνα είναι “όποιος δεν προσαρμόζεται πεθαίνει”».

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα