Η τουρκική προκλητικότητα στο επίκεντρο της συνάντησης Τσίπρα-Μάας

Η τουρκική προκλητικότητα στο επίκεντρο της συνάντησης Τσίπρα-Μάας
Ο Αλέξης Τσίπρας Eurokinissi

Την ανάγκη η ΕΕ να αναλάβει τις ευθύνες της ως προς την προάσπιση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας και της Κύπρου, τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας στον Γερμανό ΥΠΕΞ

Οι πρωτοβουλίες της γερμανικής προεδρίας του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου σχετικά με την τουρκική προκλητικότητα βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα και του υπουργού Εξωτερικών της Γερμανίας, Χάικο Μάας, ο οποίος επισκέπτεται την Αθήνα.

Όπως αναφέρει ανακοίνωση της Κουμουνδούρου, “κατά την συνάντηση, ο κ. Τσίπρας συζήτησε για την κλιμακούμενη τουρκική επιθετικότητα στην Ανατολική Μεσόγειο και τις πρωτοβουλίες της γερμανικής προεδρίας για επανεκκίνηση του διαλόγου”.

“Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε την ανάγκη η Ε.Ε. να αναλάβει τις ευθύνες της ως προς την προάσπιση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας και της Κύπρου και να αποδεχθεί την προοπτική ισχυρών κυρώσεων στο πλαίσιο ενός ουσιαστικού ευρωτουρκικού διαλόγου”, συνεχίζει η εν λόγω ανακοίνωση, επισημαίνοντας παράλληλα ότι σε αυτό το πλαίσιο, ο Αλ. Τσίπρας “τόνισε ότι μόνο σε αυτήν τη βάση και με τερματισμό των τουρκικών προκλήσεων, μπορεί να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις  επανεκκίνησης των διερευνητικών για την υφαλοκρηπίδα/ΑΟΖ -χωρίς παρέμβαση τρίτων στην ατζέντα των συνομιλιών- με σκοπό, αν οι διερευνητικές αποτύχουν να υπάρξει προσφυγή στη Χάγη”.

Ο Χάικο Μάας είχε νωρίτερα συνάντηση με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη και τον υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Δένδια, ενώ στην συνέχεια θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στην Άγκυρα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα