Ιδιωτικά πανεπιστήμια: Κάλεσμα Χαρίτση στα κόμματα για πρόταση δυσπιστίας

Διαβάζεται σε 2'
Ο Αλέξης Χαρίτσης
Ο Αλέξης Χαρίτσης Nick Paleologos / SOOC

Ο Αλέξης Χαρίτσης καλεί ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, ΠΑΣΟΚ, ΚΚΕ και Πλεύση Ελευθερίας να καταθέσουν από κοινού με τη Νέα Αριστερά πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης, με φόντο το ζήτημα των ιδιωτικών πανεπιστημίων.

Κάλεσμα σε ΣΥΡΙΖΑΠΑΣΟΚΚΚΕΠλεύση Ελευθερίας για πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης που παραβιάζει το Σύνταγμα, απηύθυνε σήμερα ο πρόεδρος της ΚΟ της Νέας Αριστεράς, Αλέξης Χαρίτσης.

«Σήμερα υπερασπιζόμαστε το δημόσιο πανεπιστήμιο. Σήμερα υπερασπιζόμαστε και το Σύνταγμα της χώρας. Υπερασπιζόμαστε τις συλλογικές κατακτήσεις του ελληνικού λαού», ανέφερε σε δήλωσή του, την οποία έκανε στο περιστύλιο της Βουλής.

«Η κυβέρνηση παραβιάζει ανερυθρίαστη το Σύνταγμα που ρητά ορίζει ότι δεν επιτρέπεται η ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων», τόνισε και συνεχίσει:

«Καλώ σήμερα τον ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ, το ΚΚΕ και την Πλεύση Ελευθερίας να καταθέσουμε από κοινού πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης. Όλες οι δυνάμεις της προοδευτικής αντιπολίτευσης πρέπει να αναλάβουν την ευθύνη που τους αναλογεί».

«Εδώ δεν χωρούν μισόλογα. Η κυβέρνηση πρέπει να ηττηθεί. Η δημοκρατία πρέπει να νικήσει» κατέληξε ο κ. Χαρίτσης.

Σημειώνεται πως σε εξέλιξη βρίσκεται στην Ολομέλεια της Βουλής η συζήτηση του νομοσχεδίου, που θεσπίζει την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων στην Ελλάδα, με τη συνεδρίαση να αναμένεται να είναι θυελλώδης.

Το σχέδιο νόμου αναμένεται να ψηφιστεί την ερχόμενη Παρασκευή, την ώρα που έξω από το Κοινοβούλιο θα υπάρχει μεγαλειώδες συλλαλητήριο, που οργανώνει η εκπαιδευτική κοινότητα ζητώντας να μην ψηφιστεί.

Αναλυτικά η δήλωση του Αλέξη Χαρίτση

Σήμερα υπερασπιζόμαστε το δημόσιο πανεπιστήμιο.

Σήμερα υπερασπιζόμαστε και το Σύνταγμα της χώρας.

Υπερασπιζόμαστε τις συλλογικές κατακτήσεις του ελληνικού λαού.

Η κυβέρνηση παραβιάζει ανερυθρίαστα το Σύνταγμα που ρητά ορίζει ότι δεν επιτρέπεται η ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων.

Καλώ σήμερα τον ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ, το ΚΚΕ και την Πλεύση Ελευθερίας να καταθέσουμε από κοινού πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης.

Ολες οι δυναμεις της προοδευτικής αντιπολίτευσης πρέπει να αναλάβουν την ευθύνη που τους αναλογεί.

Εδώ δεν χωρούν μισόλογα.

Η κυβέρνηση πρέπει να ηττηθεί. Η δημοκρατία πρέπει να νικήσει.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα