Απαντήσεις για την υπόθεση της 19χρονης ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ

Απαντήσεις για την υπόθεση της 19χρονης ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ
Στον εισαγγελέα ο αστυνομικός και ο πατέρας της 19χρονης Eurokinissi

Απαντήσεις για την στάση της ΕΛΑΣ στην υπόθεση της 19χρονης στην Ηλιούπολη ζητά με ανακοίνωσή του ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσος Ηλιόπουλος. Το σχόλιο του Χρήστου Σπίρτζη.

Με ανακοίνωσή του ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσος Ηλιόπουλος ζητά απαντήσεις από την ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για την τρομακτική υπόθεση της 19χρονης στην Ηλιούπολη.

Συγκεκριμένα αναφέρει: «Για περισσότερο από 24 ώρες ένα κορίτσι μόλις 18 χρονών κρατούνταν χωρίς κανένα λόγο από την ΕΛ.ΑΣ., χωρίς καμία επικοινωνία με τους δικηγόρους της και ενώ είχε καταγγείλει ότι αστυνομικός την κακοποιούσε και την εξέδιδε. Πρόκειται για ένα περιστατικό που καταδεικνύει για ακόμη μια φορά το κατάντημα της Ελληνικής Αστυνομίας επί ημερών Μητσοτάκη και Χρυσοχοΐδη.

Για ακόμη μια φορά καταπατάται κάθε έννοια κράτους δικαίου και αναδύεται άρωμα συγκάλυψης. Και να είναι σίγουροι για ένα πράγμα: Δεν θα επιτρέψουμε κανένα κουκούλωμα».

Η ανακοίνωση του Χρήστου Σπίρτζη

«Η ΕΛΑΣ επί επιτελικού κράτους Μητσοτάκη δίνει τα στοιχεία μόνο των θυμάτων που ξυλοκοπούνται και βασανίζονται και όχι των θυτών», αναφέρει σε δήλωσή του ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη, Χρήστος Σπίρτζης, με αφορμή το περιστατικό με την 18χρονη που κρατούνταν.

Στην ανακοίνωσή του αναφέρει: «Το «πρώτο δικαίωμα» της ΕΛΑΣ να απομονώνει στην προανάκριση όποιον και για όσο θέλει και από τους δικηγόρους του, αποτελεί πάγια πρακτική στα χρόνια Μητσοτάκη. Σήμερα υπήρξε η πρωτοτυπία να γίνεται το ίδιο σε θύμα και μάλιστα σε γυναίκα που είχαν απαγάγει, χτυπούσαν και εξέδιδαν.

Το «δεύτερο δικαίωμα» ΕΛΑΣ-ΝΔ αφορά τα άγνωστα στοιχεία του δράστη και φωτογραφίες, για να αναγνωριστούν πιθανές αντίστοιχες πράξεις. Αν θυμάμαι καλά για τον νέο άνθρωπο που ξυλοκοπήθηκε άγρια στη Νέα Σμύρνη δόθηκαν από βουλευτές της ΝΔ λεπτομέρειες που θυμίζουν άλλες εποχές».

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα