Ηλιόπουλος: Η κυβέρνηση επικίνδυνη για τη ζωή και το μέλλον των πολιτών

Ηλιόπουλος: Η κυβέρνηση επικίνδυνη για τη ζωή και το μέλλον των πολιτών
Ο Νάσος Ηλιόπουλος Eurokinissi

Επίθεση στην κυβέρνηση εξαπολύει σε συνέντευξή του στην "Δημοκρατική Φωνή" της Ηπείρου, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ

Για μια «επικίνδυνη κυβέρνηση για τη ζωή και το μέλλον των πολιτών, τόσο στο υγειονομικό όσο και στο οικονομικό πεδίο», κάνει λόγο ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Νάσος Ηλιόπουλος, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Δημοκρατική Φωνή» της Ηπείρου.

«Η κυβέρνηση έχει χάσει τον έλεγχο της πανδημίας και την εμπιστοσύνη της κοινωνίας», τονίζει, σημειώνοντας ότι «από τον Νοέμβριο μέχρι σήμερα έχουμε θρηνήσει περισσότερους από 8.500 συνανθρώπους μας». «Η κυβέρνηση δεν έκανε τίποτα για να βελτιώσει την κατάσταση στα ΜΜΜ και στους χώρους εργασίας», αναφέρει ο Νάσος Ηλιόπουλος, εξηγώντας ότι «ποτέ δεν πίστεψε σε ένα ισχυρό δημόσιο σύστημα υγείας, αυτή τη στιγμή οι μόνιμοι εργαζόμενοι στο σύστημα υγείας είναι 1.680 λιγότεροι σε σχέση με έναν χρόνο πριν». «Ακόμα και σήμερα με τα νοσοκομεία και το υγειονομικό προσωπικό στα όρια της κατάρρευσης η κυβέρνηση αρνείται να επιτάξει τις ιδιωτικές κλινικές», επισημαίνει ο Ν. Ηλιόπουλος, τονίζοντας ακόμα την άρνηση της ΝΔ να προχωρήσει στη συνταγογράφηση των τεστ. «Η παραπάνω κριτική φωτίζει όχι μόνο τις εγκληματικές επιλογές της κυβέρνησης αλλά και τι μπορεί και πρέπει να γίνει ακόμα και τώρα. Ακριβώς για αυτό τονίζουμε ότι η τραγωδία που ζούμε φέρει την υπογραφή του κ. Μητσοτάκη», υπογραμμίζει.

Σημειώνει δε τη διαρκή πρακτική της κυβέρνησης να μεταθέτει την ευθύνη για τις αποφάσεις της στην πανδημία, στην επιτροπή των λοιμωξιολόγων. «Δεν ευθύνεται καμία επιτροπή για τα χάλια που ζούμε», αναφέρει χαρακτηριστικά ο Νάσος Ηλιόπουλος και καλεί την κυβέρνηση να θέσει στη διάθεση των κομμάτων τα πρακτικά της επιτροπής ώστε να γίνει ξεκάθαρο «πόσες φορές προσπάθησε να ελέγξει την επιτροπή και πόσες φορές ενήργησε παρά τις προτάσεις της επιτροπής».

Επισημαίνοντας ακόμα την ανεπάρκεια της ΝΔ στο πεδίο της οικονομίας, αναφέρει ότι «δεν υπάρχει καμιά ουσιαστική οικονομική στήριξη, το ιδιωτικό χρέος αυξάνεται, ενώ το ίδιο συμβαίνει και με την ανεργία». Την ίδια στιγμή, η κυβέρνηση «βουλιάζει μέσα σε μία θεσμική παρακμή», ενώ «επενδύει σε μία αυταρχική στρατηγική καταστολής δημοκρατικών δικαιωμάτων, κάτι που δημιουργεί περισσότερη ανασφάλεια», τονίζει ο εκπρόσωπος Τύπου.

Όσον αφορά τις δημοσκοπήσεις, υπογραμμίζει ότι «το σύνολο των ποιοτικών στοιχείων καταγράφουν μια σημαντική φθορά για την κυβέρνηση» και ταυτόχρονα «η απήχηση συγκεκριμένων προγραμματικών προτάσεων του ΣΥΡΙΖΑ, όπως η επίταξη των ιδιωτικών κλινικών και η ακύρωση του πτωχευτικού νόμου» καταγράφει πλειοψηφικά ποσοστά. Το επόμενο διάστημα, ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία θα εργάζεται στο προγραμματικό επίπεδο «όπως κάναμε με την πρόταση για το “Νέο ΕΣΥ” και την πρότασή μας για διαγραφή ενός σημαντικού μέρους του ιδιωτικού χρέους και ρύθμιση του υπολοίπου σε 120 δόσεις», επισημαίνει ο Νάσος Ηλιόπουλος, αλλά ταυτόχρονα, προσθέτει, «θα δώσουμε όλους τους αγώνες που απαιτεί η περίοδος», αντιμετωπίζοντας ως «κεντρική» τη «μάχη ενάντια στο νέο εργασιακό νομοσχέδιο που νομοθετεί τις απλήρωτες υπερωρίες, καταργεί το 8ωρο, μειώνει τους μισθούς και διαλύει κάθε έννοια προσωπικής και οικογενειακής ζωής».

«Με το πρόγραμμα και τη δράση μας καθημερινά θα αποδεικνύουμε ότι υπάρχει άλλος δρόμος και εναλλακτική πρόταση πολιτικής αλλαγής», καταλήγει ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα