Ηλιόπουλος: “Οποιος σχετικοποιεί τη Χρυσή Αυγή, την ‘ξεπλένει'”

Ηλιόπουλος: “Οποιος σχετικοποιεί τη Χρυσή Αυγή, την ‘ξεπλένει'”
Ο Νάσος Ηλιόπουλος Eurokinissi

Ο κ. Ηλιόπουλος τόνισε ότι «με βάση το νέο Ποινικό Κώδικα, ο δολοφόνος του Π. Φύσσα, ο Ρουπακιάς, θα εκτίσει μεγαλύτερη ποινή αν καταδικαστεί σε ισόβια».

«Οτιδήποτε και οποιοσδήποτε επιχειρεί να σχετικοποιήσει τη Χρυσή Αυγή, στην ουσία την “ξεπλένει”», δήλωσε στον ρ/σ Real Fm ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Νάσος Ηλιόπουλος, προσθέτοντας για την κυβέρνηση ότι «η αντιπαράθεση που επιχειρεί με ψέματα βλάπτει τη Δημοκρατία μας».

Ανέφερε ότι λίγες ώρες πριν από τη δικαστική απόφαση της περασμένης εβδομάδας για την εγκληματική οργάνωση, «ο κ. Πέτσας επιχειρούσε να επιτεθεί στο ΣΥΡΙΖΑ, κάνοντας λόγο για συμπόρευση με τη ΧΑ, και να αναθερμάνει τη θεωρία των δύο άκρων», επίθεση που «κλιμακώθηκε μετά το δικαστήριο, με την προσπάθεια να συνδεθεί η ΧΑ με το κίνημα των Αγανακτισμένων, και με τα περί του Ποινικού Κώδικα».

Ο κ. Ηλιόπουλος τόνισε ότι «με βάση το νέο Ποινικό Κώδικα, ο δολοφόνος του Π. Φύσσα, ο Ρουπακιάς, θα εκτίσει μεγαλύτερη ποινή αν καταδικαστεί σε ισόβια». Για τα περί πολιτικών δικαιωμάτων των καταδικασθέντων, επισήμανε ότι «με βάση το Σύνταγμα της χώρας, η απώλεια πολιτικών δικαιωμάτων απαιτεί αμετάκλητη δικαστική απόφαση, άρα είναι ψέμα ότι οι βουλευτές της ΧΑ πέφτουν στα μαλακά με τον νέο Π.Κ.». Χαρακτήρισε «χρυσή ευκαιρία για τη Δημοκρατία μας» τη σημερινή ημέρα ανακοίνωσης των ποινών εναντίον της ΧΑ, ώστε «να αναλογιστούμε πώς δόθηκε χώρος σε αυτό το εγκληματικό φαινόμενο», υπογραμμίζοντας, μάλιστα, τον ιδιαίτερο συμβολισμό της 12ης Οκτωβρίου, ημέρα απελευθέρωσης της Αθήνας από τους ναζί.

Κληθείς να σχολιάσει το κυριακάτικο πρωτοσέλιδο της «Αυγής», δήλωσε ότι «δεν μπορούμε να ξεχάσουμε τις επαφές του κ. Μπαλτάκου με τη ΧΑ επί των ημερών Σαμαρά, που ως πρώην πρωθυπουργός καλούσε την ίδια ώρα “να ανακαταλάβουμε τις πόλεις μας από τους λαθρομετανάστες”. Ούτε μπορούμε να ξεχάσουμε ότι μεσούσης της δίκης ο κ. Μητσοτάκης δήλωνε πως “θεωρούμε τη ΧΑ σαν να μην υπάρχει”».

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είπε για το θέμα της πανδημίας ότι «η κυβέρνηση Μητσοτάκη σπατάλησε το χρόνο που κέρδισε η κοινωνία», πως «εν μέσω πανδημίας στο ΕΣΥ εργάζονται 5.000 λιγότεροι εργαζόμενοι σε σχέση με πέρσι» Υπογράμμισε την άμεση ανάγκη για «μαζική συνταγογράφηση των τεστ, επίταξη των ιδιωτικών ΜΕΘ, ενίσχυση της πρωτοβάθμιας υγείας, και άμεσες προσλήψεις».

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα