Infosolutions: Η εταιρεία πίσω από το χάος των εκλογών της ΝΔ

Infosolutions: Η εταιρεία πίσω από το χάος των εκλογών της ΝΔ

Η εταιρεία που τα θαλάσσωσε στις εκλογές της ΝΔ έχει σφραγίδα Σαμαρά. Διαβάστε για το παρασκήνιο σχετικά με την επιλογή της από την ΚΕΦΕ ένα μήνα πριν τις εκλογές-παρωδία της ΝΔ

Στις 23 Οκτωβρίου είχε αποφασιστεί ομόφωνα, με τη συναίνεση των οχτώ εκπροσώπων των τεσσάρων υποψηφίων προέδρων της ΝΔ, η ανάθεση της διενέργειας των εκλογών της ΝΔ από την εταιρεία Infosolutions.

Πρόκειται για μία ομόρρυθμη εταιρεία μηχανοργάνωσης με πελατολόγιο μικρές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις στην Περιφέρεια. Επιλέχθηκε διότι φέρεται να κατέθεσε την πιο συμφέρουσα από οικονομικής απόψεως προσφορά.

ADVERTISING

Οι εκλογές της 22ας Νοεμβρίου εξελίχθηκαν σε φιάσκο ολκής, και ξαφνικά όλοι άρχισαν να ψάχνουν να μάθουν περισσότερα πράγματα για την εταιρεία που δεν ανταποκρίθηκε στα τεχνικά ζητήματα.

Πριν την ανάληψη του έργου από την Infosolutions, είχαν προηγηθεί κόντρες για το ζήτημα ανάμεσα στον Βαγγέλη Μεϊμαράκη, τον Αντρέα Παπαμιμίκο, πρόεδρο της ΚΕΦΕ και τον γενικό διευθυντή του κόμματος, Κώστα Τσιμάρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του NEWS 247, τη σχετικά άγνωστη εταιρεία πρότεινε ο υπεύθυνος μηχανοργάνωσης της ΝΔ κ.Πέτσας, ο οποιος είχε αναλάβει τη θέση αυτή επί Σαμαρά.

Υπενθυμίζεται ότι η εταιρεία Infosolution επιλέχθηκε μεταξύ τριών προσφορών που είχαν κατατεθεί για την ανάθεση του έργου η και μάλιστα κρίθηκε ως η πιο συμφέρουσα και οικονομικά και τεχνικά! Το συνολικό κόστος του έργου ήταν 400.000 ευρώ με βάση την προσφορά της συγκεκριμένης εταιρείας και δόθηκε προκαταβολή 45.000 ευρώ. Το 2009 η αντίστοιχη διαδικασία είχε κοστίσει 3-4 εκατομμύρια ευρώ!

Διευκρινίζεται ότι τα μέλη της ΚΕΦΕ ενημερώθηκαν για την όλη διαδικασία επιλογής της εταιρίας, που έγινε σύμφωνα με τη γνωμοδότηση του νομικού συμβούλου και της οποίας οι τεχνικές προδιαγραφές είχαν συμφωνηθεί και από τους οκτώ τεχνικούς συμβούλους – εκπροσώπους των τεσσάρων υποψηφίων.

Η ανάδοχος των γαλάζιων εκλογών είχε εγγυηθεί πως όχι μόνο θα ήταν όλα έτοιμα για την 22η Νοεμβρίου αλλά θα είχε προλάβει και μία εβδομάδα νωρίτερα να κάνει και online τεστ για την επικείμενη καταμέτρηση ψήφων και την απαραίτητη εξασφάλιση ότι δεν θα υπάρξουν διπλοψηφίσαντες.

Μετά την αποτυχία διεξαγωγής της διαδικασίας, η ΚΕΦΕ έριξε την ευθύνη στην Infosolutions. Όπως αναφέρει η επίσημη ανακοίνωση:

"Με βάση τις διαβεβαιώσεις της νομικής υπηρεσίας του κόμματος, η εταιρία που είχε αναλάβει το τεχνικό μέρος της διεξαγωγής των εκλογών για την ανάδειξη νέου Προέδρου στη Νέα Δημοκρατία δεν τήρησε τις συμβατικές υποχρεώσεις της.

Ως εκ τούτου, καθίσταται αδύνατη τεχνικά η διεξαγωγή της διαδικασίας των εκλογών για σήμερα, η οποία και αναβάλλεται".

Μάλιστα η ΚΕΦΕ θα κινηθεί νομικά εναντίον της εταιρείας, κάνοντας μήνυση.

Η τελευταία εξέλιξη μετά την αναβολή, ήταν η συνάντηση του εκπροσώπου της εταιρείας με τον γενικό διευθυντή της ΝΔ Κώστα Τσιμάρα. Η εταιρεία υπέγραψε δήλωση αποδοχής ευθυνών και επιστρέφει την προκαταβολή που είχε λάβει από το κόμμα.

Το site της πάντως, βρίσκεται εκτός λειτουργίας:

Infosolutions: Η εταιρεία πίσω από το χάος των εκλογών της ΝΔ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Νέα Δημοκρατία
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Πολιτικός σεισμός στη ΝΔ: Τρεις κατά Μεϊμαράκη, Βαγγέλης κατά Τζιτζικώστα

Το Twitter για το φιάσκο στις #eklogesnd: Και τώρα τι θα κάνουμε τα 3 ευρώ που μαζεύαμε;

Γιαννάκου στο News247: Αν συμφωνούν οι υποψήφιοι, θα βοηθήσω ως μεταβατική

Νέα Δημοκρατία: Το απόλυτο φιάσκο. Τινάχτηκε στον αέρα η διαδικασία εκλογής προέδρου

Νέα Δημοκρατία: Βουλευτές ζητούν λύση από ΚΟ, Πολιτική Επιτροπή ή και συνέδριο

SHARE:

24Media Network