Υποκλοπές: Ο Μητσοτάκης δεν θα πάει στην PEGA

Υποκλοπές: Ο Μητσοτάκης δεν θα πάει στην PEGA
Eurokinissi

"Ο πρωθυπουργός δεν έχει να προσθέσει κάτι, έχει τοποθετηθεί δημόσια", δήλωσε ο Γ. Οικονόμου, σημειώνοντας ότι δεν έχει γίνει γνωστό στην κυβέρνηση κάποιο αίτημα από το Ευρωκοινοβούλιο.

Σε αμηχανία φέρνει την κυβέρνηση το ενδεχόμενο η επιτροπή του Ευρωκοινοβουλίου που εξετάζει την δραστηριότητα κακόβουλων λογισμικών παρακολούθησης στην Ευρώπη, να καλέσει τον ίδιο τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος δεν φαίνεται να προτίθεται να ανταποκριθεί σε σχετικό αίτημα, εάν τελικώς υποβληθεί επίσημα.

Ερωτηθείς σχετικά με την πρόθεση της PEGA να επισκεφθεί επισήμως τη χώρα μας στις αρχές του Νοεμβρίου, ώστε να έχει ακροάσεις με τον πρωθυπουργό, τον Γρηγόρη Δημητριάδη, τον Γιάννη Λαβράνο και τον Φέλιξ Μπίτζιο, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, απάντησε:

“Δεν είναι γνωστό στην ελληνική πλευρά κάποιο αίτημα επίσημο μέχρι στιγμής. Η ελληνική πλευρά δεν έχει αρνηθεί ποτέ να συνδράμει στην ενημέρωση αξιωματούχων Ευρωπαίων, που ψάχνουν το θέμα των κακόβουλων λογισμικών. Το κάναμε και πριν από ένα μήνα, όταν Γενικοί Γραμματείς της κυβέρνησης έδωσαν το παρών στην επιτροπή. Ό,τι ζητηθεί που είναι σε κατεύθυνση ουσίας, δε θα το αρνηθούμε. Ο πρωθυπουργός δεν έχει να προσθέσει κάτι, έχει τοποθετηθεί δημόσια”.

Στο Μαξίμου συνεπώς θεωρούν ότι μία κλήση του ίδιου του κ.Μητσοτάκη θα αποτελούσε κίνηση εντυπωσιασμού από την πλευρά των Ευρωπαίων Σοσιαλδημοκρατών και της Ευρωπαϊκής Αριστεράς.

Υπενθυμίζεται ότι ενώπιον της Εξεταστικής Επιτροπής PEGA του Ευρωκοινοβουλίου κατέθεσε νωρίτερα σήμερα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης, ο οποιος υποστήριξε ότι οι λόγοι της παρακολούθησης του ήταν ξεκάθαρα πολιτικοί.

Ο κ. Οικονόμου επικαλέστηκε επίσης ότι ο ίδιος ο πρόεδρος της PEGA απάντησε στον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρη Παπαδημούλη, όταν προεξόφλησε την κλήση του κ.Μητσοτάκη και άλλων πολιτικών προσώπων στην Επιτροπή.

Ερωτηθείς δε εάν θα συναντηθεί ο ίδιος με τους Ρεπόρτερ Χωρίς Σύνορα, που επίσης αναμένεται να επισκεφθούν την Ελλάδα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απάντησε ότι οπωσδήποτε και θα τους συναντήσει και με μεγάλο ενδιαφέρον.

“Γιατί θα έχει αξία να μου εξηγήσουν με βάση ποια μεθοδολογία και λογική έχουν τοποθετήσει τέσσερις – πέντε δικτατορίες πάνω από τη χώρα μας, όπως και μία χώρα που δεν υπάρχει τα κατεχόμενα της Κύπρου”, σχολίασε και πρόσθεσε: “Θα τους εξηγήσουμε ότι όσοι αυτοί φαντασιώνονται ότι στην Ελλάδα δεν υπάρχει ελευθερία του τύπου, εδώ αρθρογραφούν αρχιδολοφόνοι όπως ο Κουφοντίνας, η κυβέρνηση στηρίζει τον τύπο, υπογράφει συμβάσεις με ΕΣΗΕΑ και ΕΡΤ. Να δουμε αν τα ξέρουν, ποιες είναι οι πηγές τους και να μας πουν με βάση ποια λογική έχουν φτιάξει στο μυαλό τους αυτό το σχήμα”.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα