Ιταλικά ΜΜΕ: Η Σακελλαροπούλου επίτιμη δημότης ελληνόφωνων χωριών της Κάτω Ιταλίας

Κατερίνα Σακελλαροπούλου
Κατερίνα Σακελλαροπούλου INTIME

Επίσκεψη στα ελληνόφωνα χωριά της Κάτω Ιταλίας θα πραγματοποιήσει η Προέδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Ο ιταλικός Τύπος αναφέρεται στην επίσκεψη που το επόμενο διήμερο η Προέδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, θα πραγματοποιήσει στα ελληνόφωνα χωριά της Κάτω Ιταλίας. Όπως αναφέρει η εφημερίδα Gazzetta del Mezzoggiorno, «η πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, Κατερίνα Σεκαλλαροπούλου, πρόκειται να ανακηρυχθεί επίτιμη δημότης των ελληνόφωνων χωριών της Κάτω Ιταλίας, κατά την επίσκεψή της, στις 9 και 10 Απριλίου».

Οι υπεύθυνοι των δήμων της περιοχής υπογραμμίζουν ότι «με τον τρόπο αυτό εκφράζουν το αίσθημα βαθιάς φιλίας και εκτίμησης των κατοίκων των ελληνόφωνων χωριών της Απουλίας, της Grecìa Salentina».

ADVERTISING

Ο δήμαρχος του Καστρινιάνο Ντέι Γκρέτσι, Ρομπέρτο Κασαλούτσι, προσθέτει χαρακτηριστικά: «Είναι πραγματική τιμή, για όλους εμάς, το ότι μπορούμε να γιορτάσουμε τα είκοσι χρόνια από την σύσταση της Ένωσης των Δήμων της Grecìa Salentina, με την επίσκεψη της κυρίας Σακελλαροπούλου». «Ζούμε ακόμη έντονα τη σχέση με τον ελληνικό λαό και για τον λόγο αυτό, δεν θα μπορούσαμε να ελπίζουμε σε μεγαλύτερη ικανοποίηση από την παρουσία τής ύπατης εκπροσώπου του, με όλο της το κύρος».

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας , όπως αναφέρει η Gazzetta del Mezzogiorno, πρόκειται να επισκεφθεί την περιοχή αυτή, και οι κάτοικοί της ανυπομονούν να της παρουσιάσουν τις λαϊκές παραδόσεις τους, με ιδιαίτερη έμφαση στα άσματα και στις τελετουργίες της Μεγάλης Εβδομάδας.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Ιταλία, Αικατερίνη Σακελλαροπούλου
SHARE:

24Media Network