Κ. Ιγγλέζη: 'Η Eldorado εκβιάζει την κυβέρνηση'

Συνεδρίαση της Επιτροπής Προστασίας Περιβάλλοντος της Βουλής την Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2016.
(EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)
Συνεδρίαση της Επιτροπής Προστασίας Περιβάλλοντος της Βουλής την Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2016. (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) EUROKINISSI

Για την απόφαση της Eldorado να αναστείλει τις επενδύσεις της στην Ελλάδα μίλησε στο ραδιόφωνο 24/7 η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ

«Η Eldorado εκβιάζει την κυβέρνηση. Συμπεριφέρεται αποικιοκρατικά και ζητά από το ελληνικό δημόσιο να μην εφαρμόσει του νόμους» δήλωσε στο Ραδιόφωνο 24/7 η βουλευτής Χαλκιδικής του ΣΥΡΙΖΑ Κατερίνα Ιγγλέζη.

Σημείωσε ότι η εταιρία επέλεξε να φύγει λέγοντας "όλα η τίποτε". Πρόσθεσε πως και παλιότερα όταν διακόπτονταν εργασίες σε κάποια εργοτάξια, η εταιρία προσπαθούσε να γενικεύσει το θέμα για να δημιουργήσει κλίμα.

Η κα. Ιγγλέζη είπε ότι ακόμη και σήμερα, στην έκθεση για το περιβάλλον, η Eldorado δεν αναφέρει εάν τα απόβλητα είναι τοξικά ή όχι και τώρα το υπουργείο ζητά διευκρινήσεις.

Τόνισε ότι σε όλο τον κόσμο, όπου έχει γίνει εξόρυξη χρυσού έχει καταστραφεί η περιοχή.

Αναφερόμενη στις θέσεις εργασίας, υπερασπίστηκε το δικαίωμα όλων των ανθρώπων στην εργασία, αλλά είπε ότι πρόκειται για προσωρινές θέσεις που δίνει η εταιρία και όχι μόνιμες.

Πρόσθεσε ότι με την καταστροφή που θα προκαλέσει η εξόρυξη θα δημιουργήσει πρόβλημα σε θέσεις εργασίας που είναι για πάντα.

Απαντώντας στην κατηγορία ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν δείχνει την ίδια ευαισθησία στο θέμα του λιγνίτη, είπε ότι τις προηγούμενες ημέρες συζητήθηκε το θέμα στη Βουλή, σημειώνοντας ότι από τον λιγνίτη παίρνει ρεύμα όλη η Ελλάδα, ενώ με την εξόρυξη χρυσού ωφελείται μόνο η εταιρία.

Ακούστε τις δηλώσεις της κας Ιγγλέζη στο Ραδιόφωνο 24/7:

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: ΣΥ.ΡΙΖ.Α.
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Σπίρτζης για Eldorado: Δεν θα αλλάξει η νομοθεσία επειδή το θέλει μία εταιρεία

Γεροβασίλη: Η κυβέρνηση δεν δέχεται τελεσίγραφα

Ανδρουλάκης: Με κανένα κόμμα εντός δημοκρατικού τόξου, δεν μας χωρίζει άβυσσος

SHARE:

24Media Network