Βουλή: Συνελήφθη ο Φλώρος μετά τη μπουνιά στον Γραμμένο

Διαβάζεται σε 3'
Βουλευτής προσπαθεί να συγκρατήσει τον Κ. Φλώρο
Βουλευτής προσπαθεί να συγκρατήσει τον Κ. Φλώρο EUROKINISSI

Με τη διαδικασία του αυτόφωρου διώκεται ο πρώην βουλευτής των Σπαρτιατών Κωνσταντίνος Φλώρος, ο οποίος απειλείται με ποινή 10ετούς φυλάκισης. Δεν τίθεται θέμα βουλευτικής ασυλίας.

Συνελήφθη από τη φρουρά της Βουλής και οδηγήθηκε με τη διαδικασία του αυτοφώρου στη ΓΑΔΑ (Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής) – και μάλιστα δίχως να μεσολαβεί η διαδικασία της άρσης ασυλίας – ο ανεξάρτητος βουλευτής των Σπαρτιατών Κ. Φλώρος για την επίθεση στον βουλευτή της Ελληνικής Λύσης Β. Γραμμένο.

Ο πρώην βουλευτής των Σπαρτιατών, όπως ξεκαθάρισε στην Ολομέλεια της Βουλής ο Κώστας Τασούλας, έχει παραβεί το άρθρο 157 του Ποινικού Κώδικα σύμφωνα με το οποίο αποτελεί κακούργημα η βιαιοπραγία εναντίον βουλευτή κατά την άσκηση των καθηκόντων του.

Ο Πρόεδρος της Βουλής σημείωσε χαρακτηριστικά ότι στην επίθεση τον βουλευτή της Ελληνική Λύση «έχουμε βιαιοπραγία κατά την άσκηση καθηκόντων τιμωρείται με κάθειρξη έως 10 έτη» προσθέτουμε πως «μπορούμε να παραπέμψουμε τον δράστη για αυτόφωρο κακούργημα» αναφέροντας πως «έδωσα εντολή στη φρουρά να προσαχθεί ενώπιον των αρχών».

Βουλευτές μετά την επίθεση του Κ. Φλώρου στον κ. Γραμμένο
Βουλευτές μετά την επίθεση του Κ. Φλώρου στον κ. Γραμμένο INTIME

Στη συνέχεια, πρόσθεσε ότι «στοιχειοθετείται το αδίκημα της βιαιοπραγίας» και αξιοποιείται η διαδικασία για «να μη θεωρηθεί ότι προστατεύεται από την ασυλία». Τόνισε επίσης πως «θα σταλούν τα πρακτικά και οι μαρτυρίες των αστυνομικών στη δικαιοσύνη για τα περαιτέρω».

Το πρωτοφανές περιστατικό συνέβη κατά τη διάρκεια της συζήτησης στη Βουλή για την άρση της Ασυλίας του Κυριάκου Βελόπουλου, μετά από μήνυση που είχε υποβάλλει για συκοφαντική δυσφήμιση ο Ευστάθιος Φλώρος, πρώην στέλεχος της Ελληνικής Λύσης και πατέρας του ανεξάρτητου, προερχόμενου από τους Σπαρτιάτες, βουλευτή Κωνσταντίνου Φλώρου, κατηγορώντας τον ότι κρύβεται πίσω από εικονικό λογαριασμό στο Τwitter.

Ο Βασίλης Γραμμένος στο έδαφος μετά την επίθεση του Κ. Φλώρου
Ο Βασίλης Γραμμένος στο έδαφος μετά την επίθεση του Κ. Φλώρου EUROKINISSI

Πριν ο κ. Φλώρος γρονθοκοπήσει τον βουλευτή της Ελ. Λύσης, υπήρξε έντονο φραστικό επεισόδιο μεταξύ τους και όταν οι δύο τους βγήκαν έξω από την αίθουσα, ο πρώην βουλευτής των Σπαρτιατών τον έπιασε από τον γιακά και τον έριξε κάτω.

Το επεισόδιο ξέσπασε όταν, κατά τη διάρκεια της συζήτησης για την άρση ασυλίας του κ. Βελόπουλου, ο εκπρόσωπος της Ελληνικής Λύσης, είπε από το βήμα της Βουλής ότι δεν σχετίζεται ο κ. Βελόπουλος με τη μήνυση. Στη συνέχεια, ο κ. Φλώρος φώναξε ότι αυτό θα το κρίνει το δικαστήριο.

Ελληνική Λύση: Ευφάνταστος ο δήθεν διάλογος Γραμμένου – Φλώρου

«Εδώ και αρκετή ώρα, διακινείται σε όλα τα sites ένας ευφάνταστος δήθεν διάλογος, μεταξύ του βουλευτή της Ελληνικής Λύσης Βασίλη Γραμμένου και του βουλευτή των Σπαρτιατών Κωνσταντίνου Φλώρου. Τον εν λόγω διάλογο έδωσε ο ίδιος ο κατηγορούμενος -για κακούργημα πλέον- αλλά και κάποιοι “καλοθελητές”, που επιχειρούν να εμπλέξουν την Ελληνική Λύση, επινοώντας τον, ως γραμμή υπεράσπισης», τονίζει σε ανακοίνωσή της, η Ελληνική Λύση.

Παράλληλα, το γραφείο Τύπου του κόμματος επισημαίνει: «Καλούμε όλα τα Μέσα Ενημέρωσης να απέχουν από την αναπαραγωγή του, σε διαφορετική περίπτωση θα αναγκαστούμε να προσφύγουμε στην Δικαιοσύνη».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα