Κακοκαιρία Μήδεια: Υψηλή τάση στην κυβέρνηση για τις διακοπές ρεύματος 

Κακοκαιρία Μήδεια: Υψηλή τάση στην κυβέρνηση για τις διακοπές ρεύματος 
Προβλήματα μετά την επέλαση της κακοκαιρίας "Μήδεια" Eurokinissi

Ενδοκυβερνητικά και ενδονεοδημοκρατικά αλληλοκαρφώματα φέρνουν οι διακοπές ρεύματος, καθώς η ΔΕΔΔΗΕ τα ρίχνει στους δήμους και ο Βορίδης στη ΔΕΔΔΗΕ 

Η κακοκαιρία Μήδεια έφυγε και η ηλεκτροδότηση αποκαθίσταται, αλλά στο εσωτερικό της κυβέρνησης και στο χώρο της Νέας Δημοκρατίας οι διακοπές ρεύματος σε περισσότερα από 250.000 νοικοκυριά έχουν προκαλέσει δυσαρέσκεια, τριβές και αλληλοκαρφώματα μεταξύ ΔΕΔΔΗΕ και (γαλάζιων κατά βάση) δήμων.

Το βράδυ της Τετάρτης 10.000 νοικοκυριά παρέμεναν χωρίς ηλεκτρικό, ενώ εν τω μεταξύ προβλήματα σημειώθηκαν και σε Κρήτη και Σκιάθο. Στην Αττική πάντως, εσωκομματική μουρμούρα προκάλεσε το γεγονός ότι οι διακοπές ρεύματος σημειώθηκαν σε περιοχές που αποτελούν γαλάζια “κάστρα”: Στην Εκάλη, για την οποία διαμαρτυρήθηκε ο Στέφανος Μάνος, για παράδειγμα η Νέα Δημοκρατία είχε πάρει το… σταλινικό ποσοστό 84,24% στις εκλογές του 2019, ενώ στο Διόνυσο 65,81%.

“Ο καθένας έχει αναλάβει ένα μεγάλο κομμάτι ευθύνης. Δεν είναι ώρα να συζητήσουμε ποιος κάνει τι” δήλωσε μετά τη χθεσινή σύσκεψη στον “Όλυμπο”, στο Κινητό Επιχειρησιακό Κέντρο του Πυροσβεστικού Σώματος, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, θέλοντας να σταματήσει την αντιπαράθεση.

Ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης, δεν άκουσε πάντως τον κ. Χαρδαλιά καθώς μιλώντας στο ΣΚΑΙ τόνισε ότι ο ΔΕΔΔΗΕ, που έχει την ευθύνη της διαχείρισης και της συντήρησης του δικτύου, θα έπρεπε να είχε δράσει προληπτικά.

“Η ευθύνη βρίσκεται πρωτίστως και κυρίως σε αυτόν που έχει τη συντήρηση του δικτύου. Έπρεπε λοιπόν ο ΔΕΔΔΗΕ να έχει ενεργήσει έτσι ώστε να κόψει τα δέντρα και τα κλαδιά που έπρεπε για να προφτάσει μια κακοκαιρία που συμβαίνει μια φορά στα 18 χρόνια. Αν αυτό είναι που καταλογίζουμε στον ΔΕΔΔΗΕ που έχει την ευθύνη της διαχείρισης και της συντήρησης του δικτύου, τότε πράγματι αυτό να του το καταλογίσουμε”, δήλωσε ο κ. Βορίδης, ο οποίος είναι και ο πολιτικός προϊστάμενος της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Είχε προηγηθεί η διαρροή πως από τις 15 Ιανουαρίου η ΔΕΔΔΗΕ είχε ζητήσει συνδρομή των Δασαρχείων και των Δήμων, η οποία είχε προκαλέσει την αντίδραση της ΚΕΔΕ και του γαλάζιου προέδρου της, Δημήτρη Παπαστεργίου.

Είναι γεγονός άλλωστε ότι επικρατεί χάος με τις αρμοδιότητες όσον αφορα στον καθαρισμό δέντρων και κλαδιών, που έπεσαν από κακοκαιρία.

Και ενώ η αντιπολίτευση καταγγέλλει εσκεμμένη αποψίλωση του ΔΕΔΔΗΕ εν όψει ιδιωτικοποίησης, οι εργαζόμενοι στη ΔΕΗ είχαν ζητήσει με επιστολή τους από τις 12 Φεβρουαρίου να υπάρξει σχεδιασμός εν όψει Μήδειας και να τεθούν σε ετοιμότητα μονάδες και συνεργεία.

Την αντίδραση δε της ΓΕΝΟΠ- ΔΕΗ προκάλεσαν και οι δηλώσεις του περιφερειάρχη Αττικής Γιώργου Πατούλη πως είδε συνεργεία να… κάθονται.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα